Cutremur la gaze de sist: Geolog platit de Chevron luat de judecatori drept independent


Cazul dateaza din 2012. In luna iunie, Consiliul Local al comunei Bacani din judetul Vaslui a emis o hotarare prin care explorarea si exploatarea gazelor de sist erau interzise, dar hotararea a fost atacata in instanta de prefectul judetului Vaslui. Asociatia Salvati Bucurestiul a decis sa semnaleze Comisiei Europene faptul ca un geolog aflat sub contract cu Chevron a fost acceptat de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi ca „specialist independent”.

Subiectul va fi discutat saptamana viitoare, cand la Bucuresti va fi prezenta Delegatia Comisiei Europene pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), informeaza Romania Curata. Dosarul a fost judecat in fond de Tribunalul Vaslui, iar recursul de catre Curtea de Apel Iasi. In favoarea prefecturii a intervenit in proces Chevron Romania, iar in favoarea consiliului local Asociatia Salvati Bucurestiul.

Curtea de Apel Iasi a solicitat Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi sa numeasca trei geologi in calitate de specialisti independenti. Universitatea nu a instiintat instanta asupra faptului ca are in desfasurare un contract de servicii cu Chevron Romania, pe perioada 2012-2015, si ca tot departamentul de Geoologie primea bani de la compania americana.

Geologul Daniel Tabara a fost ales prin tragere la sorti si s-a prezentat la proces, sprijinind pozitia Chevron. Reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul spun ca au instiintat Curtea de Apel Iasi asupra acestei incompatibilitati, insa judecatorii l-au mentinut ca specialist pe geologul iesean, respingand cererea de recuzare. In opinia asociatiei, Curtea de Apel Iasi a incalcat dispozitiile noului Cod de Procedura Civila, lucru care va fi semnalat delegatiei CE.

http://www.ziuanews.ro/

Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA – GAZE DE SIST (Chevron). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cutremur la gaze de sist: Geolog platit de Chevron luat de judecatori drept independent

  1. newsitmagazinero zice:

    Procedurile de fracturare hidraulică ale Chevron ar putea afecta centrala nucleară de la Cernavoda. Detalii: http://www.newsit.ro/exploatarile-chevron-din-constanta-ar-putea-afecta-centrala-nucleara-de-la-cernavoda/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.