America este in razboi cibernetic cu Coreea de Nord, in razboi economic cu Rusia si in razboi total cu o parte a populatiei americane pe strazile oraselor americane. Vor face ei fata?


Situatia economica a Americii nu mai este un secret, ea este dezastruoasa si se indreapta catre un colpas total, care din pacate ne va afecta pe toti, iar disperarea lor, speram sa nu duca la un conflict pe care acum incearca s ail genereze ca singura modalitate de iesire din criza.

Lideri americani, arunca peste bord toate resursele pentru a pastra corabia la suprafata, ceea ce pare imposibil.

In plus, acesti lideri au generat un alt conflict, pe care il avuse-se mereu in vedere si chiar crease premisele unui atac militar si anume, conflictul cu Coreea de Nord, o tara comunista, dupa cum spun ei si stirile cenzurate tot de ei, o tara extrem de saraca, tot dupa spusele lor, cu un potential scazut economic, cu un sistem de educatie precar, cu un management de Evul Mediu si asa mai departe.

Dar acum, americanii au constatat, fara sa aiba nici o  proba palpabila, ca acesti coreeni saraci si comunisti, dar nu mai saraci decit coada clasamentului tarilor lumii, unde tarile capitaliste s-au instalat “confortabil” si chiar au un lider mondial al saraciei lucii si anume, Haiti, dar mai sint alte zeci de tari capitalisre foarte aproape de ei, americanii au constata dupa cum spuneam, ca, un grup de tineri coreeni din nord, au „spart” computerele cele mai protejate de specialisti americani crescuti in cele mai graduate universitati de Computer Science din lume, tot dupa spusele lor. Si i-am crezut pina la punctul cind au inceput sa se plinga de tinerii coreeni si preagtirea lor, care este cu mult peste softistii crescuti in America si alimentati cu salarii de milioane de dolari pe an si chiar sa nu gaseasca solutie pentru a-i contracara, dupa cum spun tot americanii, ba mai mult, in publicatiile americane apare faptul ca au fost in final jigniti de acesti mici softisti comunisti, care, dupa ce au spart codurile lui Sony Picture si altele de la Holiwood, le-au si trimis un mesaj de genul: „You are idiots!”. Suprinzator fata de ceea ce stiam din pulicatiile americane despre Nord Coreea si cit sint de inapoiati, liderii americani mai au o problema si anume una nucleara.

Dar cum au putut ei sa creeze un pericol nuclear pentru America, din moment ce sint atit de inapoiati? Oare liderul lor bucalat si in parpalac negru in toate ipostazele, i-a batut cu cartea in cap ca sa invete fizica, matematica si chimie, pentru a crea aceste arme si rachete?

Daca ar fi asa usor, Obama ar trebui sa bata in cap cu cartile, peste 85% dintre elevi americani, pentru a invata matematica si fizica elemntara, dar se pare ca lucrurile stau altfel.

In opinia mea nu mai este vorba de cyber war sau relatia incordata dintre cele doua tari ci pur si simplu de un sistem de educatie sau de lipsa lui si ingimfarea americanilor la un nivel la care pot pierde totul, dar mai ales increderea lumii in “faimoasele” lor institutii de invatamint si oamenii lor de stiinta din toate domeniile, care deja s-au facut de ris, negasind nici o solutie pentru iesirea din criza economica de proportii in care se gasesc, dar dind sfaturi altora, ca si cum nu este suficient in ce situatie au ajuns ei si mai este nevoie si de alte tari sau trebuie sa piarda altii ca ei sa ajunga la suprafata, ceea ce pare din ce in ce mai putin posibil.

Mergem mai departe si vedem scene  de razboi pe strazile americane sau mai aproape de Vestul Salbatic, in care criminali urmariti de politie, omoara cu singe rece politisti chiar in masina politiei si in alte ipostaze, criminali juvenili care sint impuscati si care minuiesc pistoalele mult mai bine decit uns tilou sau sa rasfoiasca o carte.

Numarul politistilor omoriti, numai in acest am si pina in prezent, este cu mult mai mare decit anul trecut si se pare ca nu este finalul acestui masacru de pe strazile americane, unde este o stare de razboi continuu.

http://www.foxnews.com/us/2014/06/15/number-police-officers-killed-on-job-up-40-percent-over-last-year/

Datorita saraciei si lipsurilor din familiile americane si mai ales de culoare, dar si lipsei educatiei si sperantei ca lucrurile se pot indrepta, tensiunea pe strazile americane este in crestere exponentiala, iar siruri lungi de manifestanti de culoare dar si albi, striga din toate puterile:

„Ce vrem? Moarte politistilor!”, avind in prima linie un Reverend de culoare de notorietate, Al Sharpton.

http://www.breitbart.com/big-government/2014/12/13/al-sharpton-leads-thousands-in-saturday-march-on-washington-dc/

Ca sa ne dam seama cit de divizata este societatea americana, trebuie sa spunem ca moartea celor doi politisti din NY, cit si a celorlalti politisti din California si Las Vegas, a fost sarbatorita in strada unde s-a cintat si s-a dansat, aducindu-ne aminte de salbaticii din triburile africane si o lipsa de educatie si cultura, o societate  a fiecaruia, a bunului plac, a speculei si nemuncii, a terorii economice, a bataii de joc si afaceri in tot ce misca si in favoarea unui grup, a unor segmente indreptatite a avea si nu a fi responsabili fata de nimic.

In America sint in acest moment peste 1,4 milioane de membri ai gastilor criminale, asta numai ce stie FBI-ul, pentru ca numarul este de cel putin trei  ori mai mare.

http://www.fbi.gov/about-us/investigate/vc_majorthefts/gangs

http://dailycaller.com/2014/12/20/monsters-people-take-to-twitter-to-celebrate-nypd-murders/

Americani discuta mereu de cit rau pot face Rusiei, dar niciodata cit rau isi pot face ei singuri si cit rau le pot face rusii.

Americanii au o infrastructura a internetului extrem de vulnerabila, iar sistemul lor economic bazat pe datorii pe toate fronturile este in pragul dezastrului si securitatea centralelor electrice atit nucleare cit si pe carbune sau gaz, este extrem de fragila ca si reteau de distributie a energiei.

Coreea si Rusia nu vor ceda nici un milimetru, pentru ca nu mai au incredere ca cedind, este solutia mutual avantajoasa. Atit in sport cit si in razboi si in viata, in general, cel care este prea sigur pe el, poate pierde foarte usor absolut totul, iar americanii sint mult prea increzatori in fortele lor, care pina acum au reglat economia mondiala si politica altor tari, dar de data asta totul este diferit.

Americanii au taiat internetul coreenilor, da asta este o masura disperata, o masura care arata neputinta, incapacitate de a controla situatia, fara sa isi dea seama caeliminind internetul, se pot face greseli fatale in plan militar si chiar in economia lor, asa cum este. Se poate genera un conflict militar major datorita intreruperii acestui internet.

Cit depinde Coreea de Nord de Internet ? Cu mult, foarte mult mult mai putin decit americanii.  Americanii au nevoie de internet pentru a inregistra convorbirile altor lideri politici si chiar aliatilor lor prin intermediul NSA, pentru spiona si distruge alte economii, pentru a crea

mecanisme financiare care baga in faliment pe cei ce nu ii asculta si asa mai departe, dar numai in economia lor, acest internet nu isi arata utilitatea, ea mergind din ce in ce mai mult in abisuri.

Despre atitudinea beligeranta a americanilor fata de Rusia, nu voi mai revenii si nu cred sub nici o forma ca liderii SUA doresc pacea si gasirea unei solutii amicale, iar pierderile sint uriase la nivelul Americii, mai ales dupa o criza de ani de zile, dupa care poporul astepta o refacere economica cit de cit.

Poate duce economia farimitata americana toate aceste conflicte si inca multe altele de proportii mai mici pe toate meridianele lumii?

Sistemul capitalist este in degringolada, insa extrem de periculos, pentru ca este la mina unui grup care , atunci cind isi vad profiturile diminuate, sint in stare de orice, iar victimele sintem noi.

Conflictul cu Rusia, raportat la Ucraina, se va amplifica proportional cu fortarea de catre Rusia a disparitiei petrodolarului de pe piata intrnationala de capital.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.