Ateismul a murit. Scriitorul francez Michel Houellebecq “Europa va deveni un mare imperiu (califat) islamic”


houellebecq-465x390

Mulți îl consideră pe Michel Houellebecq cel mai mare scriitor francez al momentului. Ultimul roman, „Soumission” (Supunere), a declanșat un scandal uriaș: acțiunea se desfășoară în 2022, într-o Franță condusă de un guvern islamic. Iată mai jos fragmente dintr-un interviu incendiar pe care Houellebecq l-a acordat pentru Le Nouvel Oservateur.

„Este o ficțiune politică, o ficțiune plauzibilă; doar că am grăbit puțin evenimentele, 2022 est prea devreme.”

Nu știu exact de ce se tem extremele politice, dar probabil că nu ceea ce este descris în carte: constituirea unei mari puteri islamice și mediteraneene, moderată, după modelul Imperiului Roman, în care Franța și francofonia vor avea rolul de motoare.

„Politica asta de alianțe cu țările arabe nu i-ar fi displăcut lui De Gaulle.”

„Eu am surprins o situație, atâta tot. Am reușit să surprind pentru că nu am prejudecăți. Mă comport ca și cum corectitudinea politică nu ar exista. Doar nu sunt un intelectual de centru-stânga! Acord mai mult credit inteligenței maselor decât celei a elitelor. Sunt liniștit. Acest roman va suscita polemici în rândul celor care își câștigă existența din polemici, dar va fi perceput de public ca o carte de anticipație, care nu are nimic de-a face cu viața reală.”

„Nu este vorba de imigrație în cartea mea. Imigrația este doar un ușor catalizator, dar islamizarea se produce din interior.”

„Marine Le Pen poate opri imigrația, dar nu poate opri islamizarea; este un proces spiritual, o schimbare de paradigmă, o întoarcere a religiosului.”

„Deci nu cred în teoria Marii Înlocuiri. Nu despre compoziția rasială este vorba, ci despre sistemul de valori și de credințe.”

„Este imposibil să neg astăzi o puternică revenire a factorului religios. Un curent de idei care s-a născut odată cu protestantismul, care a cunoscut apogeul în secolul luminilor și a provocat Revoluția este pe cale să moară. Totul nu a fost decât o paranteză în istoria omenirii.”

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(Europa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.