Putin umor..


Pledoarie pentru Nero:

Eu zic totusi sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa recunoastem ca totusi, Nero avea si calitati.
De exemplu, ar trebui să încercăm să ţinem minte că nu şi-a omorât mama până la 21 de ani. În plus, a făcut-o numai ca să-i fie pe plac iubitei, Poppaea Sabina, pe care a luat-o mai târziu de nevastă şi a omorât-o în bătaie în timp ce era însărcinată. A fost vina ei, într-un fel, pentru că-l cicălise că venea acasă târziu de la curse!
Octavia, prima soţie a lui Nero şi una din fiicele împăratului Claudiu, nu era chiar aşa cum ar fi trebuit să fie. Era genul acela de om care poartă pică. Nu-l plăcea pe Nero pentru că îl omorâse pe fratele ei, Britannicus. El ar fi murit oricum, mai devreme sau mai târziu, dar Octavia nu întelegea asta. Ce putea să facă Nero? A exilat-o, apoi a pus să fie asfixiată în timp ce făcea o baie cu aburi şi s-a căsătorit cu Poppaea pentru că dragostea găseşte mereu o cale!
Agrippina a fost o mamă minunată pentru Nero, doar că avea înclinaţia de a o face pe şefa. Nu şi-a ucis primul soţ, pe tatăl lui Nero. L-a făcut doar să se apuce de băut. Cel de-al doilea soţ, Crispus Passenius, a murit subit după ce făcuse un testament în favoarea ei şi e frecvent acuzată că i-a dat să mănânce ciuperci otrăvite cu arsenic celui de-al treilea, împăratul Claudiu, pentru ca Nero să-i urmeze la tron. Agrippina era deja, de ceva vreme, o problemă pentru Nero, căci se tot băga unde nu-i fierbea oala şi se certa mereu cu el în legătură cu cine trebuia şi cine nu trebuia să fie omorât. Cum el îi datora ei totul, din moment ce ea îl scăpase de Claudiu, sperase să o ucidă cât mai delicat cu putinţă. Nu voia ca ea să sufere şi n-a precupeţit nici un efort ca asta să nu se întâmple.
I-a dat de trei ori otravă cu efect rapid fără nici un rezultat, apoi a aranjat astfel încât tavanul dormitorului ei să se prăbuşească, strivind-o în somn. Bine-înteles că nici asta n-a mers. Nu merge niciodată când ai nevoie. Fie tavanul nu pică, fie victima doarme, în noaptea cu pricina, în alt loc.
După aceea a încercat s-o înece folosind o barcă ce trebuia să se scufunde. Ghinion. Barca s-a scufundat prea încet, iar ea a scăpat înotând cu o uşurinţă neaşteptată. Atunci Nero şi-a pierdut cu totul capul şi i-a ordonat libertului sau, Anicetus, să încerce altceva. Acesta, un individ necioplit, dar practic, a făcut rost de o bâtă şi a omorât-o în bătaie. Ştiau ei ce ştiau, neandertalienii!
După această ispravă, lui Nero i-a mers din ce în ce mai prost. A încercat o carieră de cântăreţ, dar n-a obţinut decât revolta armatei, dar cand a auzit cum canta, Senatul l-a declarat inamic public. A fost nevoit să se sinucidă pe 9 iunie 68, chiar în ziua în care aniversa asasinarea primei sale soţii.
Ei bine, nimeni nu-i perfect!

 

http://www.rufon.org/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.