Vodafone rupe tăcerea! ”Există fire secrete care le permit autorităților să ne asculte în timp real”


Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din lume, a dezvaluit ca exista fire secrete care le permit agentiilor guvernamentale sa asculte toate convorbirile din aceasta retea. Mai mult, oficialii Vodafone au declarat ca tehnologia aceasta este foarte folosita in 29 de tari europene in care activeaza compania, dar si in alte zone din lume.

Compania a intocmit un raport gros cat o carte in care explica modul in care guvernele monitorizeaza conversatiile oamenilor.

Vodafone sustine ca nu e singura companie de telefonie care are fir direct cu statul, si ca aceasta tehnologie s-ar aplica in cazul tuturor operatorilor, scrie The Guardian.

Raportul celor de la Vodafone cuprinde aproape toate tarile europene, scrie yoda.ro.

Totusi, informatiile despre ceea ce se intampla in Romania sunt vagi, pentru ca in tara noastra e interzista prin lege divulgarea informatiilor privind metodele prin care telefoanele populatiei sunt ascultate, ori mesajele citite, chiar daca astfel de practici ar exista si la noi.

La fel se intampla si in Albania, Ungaria, dar si in Egipt, India, Malta, Watar, Africa de Sud si Turcia.

http://onlinereport.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA (Big Brother). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Vodafone rupe tăcerea! ”Există fire secrete care le permit autorităților să ne asculte în timp real”

  1. Victor Ostrovsky zice:

    Este vorba de amprenta vocala. Nu esre vreo problema in cazul ascultarii telefoanelor mobile, ci abuzurile care se fac specifice militiei politice. Mi-a spus un vecin care lucreaza in domeniu, ca in momentul in care te supara cineva, poti suna la SRI si spui ca este suspect de terorism pentru un motiv INVENTAT, prin normele interne ale SRI acestia sunt obligati sa demareza metodele „specifice” de monitorizare. Prin aceste metode persoana in cauza are de suferit in plan moral in sensul ca dintr-odata nu va mai primi telefoane de la anumiti clienti, va fi bagat in con de umbra in anumite situatii, adica telefonul in anumite situatii nu mai functioneaza normal, apar probleme de retea (dar nu este din cauza retelei). In concluzie activitatea firmei sau privata iti este afectata, pana la faliment. Metodele specifice in cazul suspecrarii de terorism nu inceteaza niciodata, nu este ca in cazul monitorizarii in cazurile de infractiuni cand monitorizarea dureaza 9 luni. Aici sunt abuzurile SRI. Degeaba ai o legislatie buna, ca abuzurile sunt la nivelul normelor interne ale SRI sau alt serviciu de informatii care sunt dotate cu mijloace logistice, mai mult sau mai putin compatibile. Pot aparea defectinile mai sus ecumerate si din cauza incompatibilitatii aparaturii cu retelele de telefonie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.