REVOLTĂ într-un sat sucevean! Echipamentele unei firme de prospecţiuni ÎNDEPĂRTATE de pe terenuri, după ce le-au distrus casele localnicilor


REVOLTĂ într-un sat sucevean! Echipamentele unei firme de prospecţiuni ÎNDEPĂRTATE de pe terenuri, după ce le-au distrus casele localnicilor

Daca oamenii sunt fraieri… Trebuie iesit ca la 1907. Cu coasa, toporu si ce o mai fi.  Dar toti, nu citiva. 

Locuitorii din satul Unceşti, din comuna suceveană Buneşti. judeţul Suceava, sunt revoltaţi după ce o firmă care efectua prospecţiuni pentru depistarea zăcămintelor de gaz metan le-a distrus casele.

Oamenii spun că firma a instalat echipamente pe terenurile lor, deşi ei nu şi-au dat acordul, apoi a recurs la provocarea de explozii, foarte aproape de case, despre care nu i-a avertizat nimeni, scrie Monitorul de Suceava. Acum, foarte multe case din zonă au pereţii crăpaţi.

Se pare că firma Prospecţiuni SA Bucureşti ar fi încălcst legea, după ce a efectuat operaţiunile pe terenul sătenior fără acordul acestora. „Nu le-am dat nici un acord, nici scris, nici verbal. De altfel, se şi vede că este acelaşi scris. De unde au ştiut ei unde am teren şi ce suprafaţă? De la primar, nu? Au pus cabluri în spatele casei, pe pământul meu, deşi le-am spus că nu le permit”, a spus unul dintre localnici. În respectiva „Înţelegere” scrie că Nicanor Găitan şi-ar fi dat „acordul verbal” pentru realizarea pe terenurile menţionate „a măsurătorilor geofizice, cu personal, echipamente, utilaje şi aparatură specifică”. Înţelegerea ar fi fost valabilă în perioada 11 decembrie 2014 – 1 martie 2015. Despre explozii nu scrie un cuvânt, în condiţiile în care detonările au avut loc chiar între case.

Primarul Gheorghe Beraru a declarat că prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 40 din 27 noiembrie 2014, firmei Prospecţiuni SA Bucureşti i s-a aprobat accesul pe cele 84 de hectare ale primăriei, situate în extravilanul comunei Buneşti, la 500-600 de metri de cea mai apropiată locuinţă, şi pe drumurile şi uliţele comunei: „Noi nu am dat voie să se intre pe terenurile cetăţenilor. Oamenii nu trebuiau să le permită accesul pe terenurile lor fără acord şi, acolo unde au intrat, să-i dea în judecată sau să ceară despăgubiri pentru pagubele produse”, a declarat primarul Beraru. El a menţionat că doi localnici au primit deja despăgubiri pentru casele afectate, iar unul dintre ei a şi confirmat că a semnat procesul verbal pentru bani.

Revoltaţi, localnicii pe ale căror terenuri au fost instalate echipamente fără acordul lor au mers pe câmpuri şi le-au smuls, îndepărtându-le.

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-RESURSE NAT.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.