Şeful SRI şi Victoria Nuland, contrazişi: SRI poate lucra şi fără Big Brother


Serviciul Român de Informaţii poate lucra şi fără controversatele legi pe care atentatele de la Paris le-au readus pe agenda autorităţilor române: legea Big Brother şi cea privind cartelele prepay.

Este ceea ce susţine omul care a condus, timp de 16 ani, direcţia antiteroristă din SRI, generalul Ion Ștefănuţ, potrivit digi24.ro. El declară că, în acest moment, cele două legi cerute insistent de SRI pot ajuta, dar ele conţin sâmburele unor viitoare abuzuri. Disputa ar trebui rezolvată de Parlament, este de părere generalul.

„Nu am sesizat că ar fi carenţe uriaşe sau lucruri de neacoperit în legislaţie. Aceste două legi ar aduce un plus profesional. Să nu ne imaginăm că ar rezolva miraculos toate problemele. Cred că discuţia despre aceste legi va fi tranşată aşa cum trebuie de către combinaţia Parlament şi CCR. În orice lege este posibilitatea de abuz, ţine de natura umană”, a spus Ion Ștefănuţ.

Declaraţia a fost făcută în contextul vizitei la Bucureşti a asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Victoria Nuland, în timpul căreia a spus că legile privind reținerea datelor cu caracter personal trebuie modificate în așa fel încât statul să fie protejat, iar securitatea să poată fi asigurată.

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA (Big Brother). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.