Cianurile devastează Anglia, autorităţile muşamalizează cauzele


Cianurile devastează Anglia, autorităţile muşamalizează cauzele

Cianurile devastează Anglia, iar autorităţile britanice muşamalizează cauzele reale, care sunt exploatările de gaze de şist.

Aproape cu un an în urmă, la apogeul inundațiilor din Marea Britanie, tragedia a lovit o familie obișnuită în Surrey, când scurgerile degaz toxic de la un depozit de deșeuri din apropiere au ucis un băieţel de 7 ani, pe nume Zane.

Acum, autoritățile par hotărâte să disculpe firma care a fost sursa otravei – administratorul unui depozit de deșeuri vechi, care se pregăteşte pentru o creștere masivă a depozitului de deșeuri periculoase de la extinderea exploatării gazelor de şist.

Zane, un băiat de şapte ani care tocmai câștigase o centură în artele marţiale, descris de directorul şcolii unde învăţa în termeni elogioşi, a murit pe 8 februarie 2014. Ambii săi părinți au rămas bolnavi. Tatăl lui Zane, Kye, a rămas paralizat de la brâu în jos.

Cauza decesului şi prejudiciul constituit astfel au rămas oficial necunoscute. Rapoartele inițiale sugerează o intoxicație cu monoxid de carbon de la pompele de apă. Dar pompierii de la locul incendiului care s-a produs în februarie anul trecut au detectat cianurile, fapt confirmat ulterior de Sănătatea Publică engleză.

În fapt, casa familiei afectate de scurgerea de gaz foloseşte exclusiv energie electrică. Aceasta înseamnă implicit că nu este deloc aprovizionată cu gaze naturale și, prin urmare, nu poate să genereze monoxid de carbon. Nici o urmă de monoxid de carbon nu aa fost găsită în casa familiei.

Sănătatea Publică a avut nevoie de 14 săptămâni pentru a confirma familiei că cianurile au fost detectate într-adevăr în casa inundată. Toată această poveste pare cea a unei muşamalizări.

Într-o prezentare recentă de la Comitetul de audit pentru mediu, cercetătorul și consultantul Paul Mobbs analizează tratarea apei și gestionarea deșeurilor asociate cu exploatarea gazelor de şist.

El estimează o creştere explozivă de 50% a capacităţiilor de depozitare pentru un milion de tone de deșeuri periculoase. Cianurile continuă să facă victime.

http://activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA(alte cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.