Un pictor maghiar pune în evidență continuitatea dacilor din Transilvania, în secolul XIX


miklos-barabas-mocani-salisteni-indreptandu-se-spre-targ1

Fără îndoială că dovezile continuității dacilor pe aceste meleaguri sunt foarte numeroase și, pentru cine are ochi să vadă, lucrurile sunt evidente.

Vorbim de nenumărate tradiții, de portul popular și motivele populare care conțin simboluri ce s-au găsit și pe ceramica dacică, de mărturiile aduse de izvoarele istorice și de o serie de dovezi materiale de genul plăcii funerare care se găsește în biserica reformată din Deva (o vedeti mai jos) și în care principele Dominic Dobo vorbește, pe la mijlocul secolului XVI, despre dacii și geții din munți…

Ei bine, mulțumită semnalării făcută de doamna Aurelia Drivas, putem să vă mai prezentăm o probă materială deosebit de importantă – pictura unui artist maghiar din Transilvania secolului XIX, Miklos Barabas.

În această pictură sunt reprezentați niște țărani sălișteni (zona Sibiului) mergând spre târg. Priviți mocanul mai în vârstă și o să vedeți că, parcă, e coborât de pe Columna lui Traian. Prin urmare, dacă în secolul XIX țăranii români purtau încă straie dacice, se mai poate contesta continuitatea dacilor în Transilvania? Cu atât mai mult cu cât proba este oferită de un pictor maghiar?!?

Placa-funerara-1

 

Placa-funerara-2

un articol de Daniel Roxin

http://adevaruldespredaci.ro/u

 

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un pictor maghiar pune în evidență continuitatea dacilor din Transilvania, în secolul XIX

 1. Nica Leon zice:

  Vaticanul face public asta: secretul INCREDIBIL despre limba română a fost scos la iveală

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/vaticanul-face-public-asta-secretul-incredibil-despre-limba-romana-a-fost-scos-la-iveala_192943.html#ixzz3PccC2VM4

  Teologul de talie internationala Miceal Ledwith afirma ca limba latina este o limba romaneasca si nu cum se credea pana acum ca limba romana este o limba latina.
  4092 0

  0 3Comenteaza

  Teorie bizară despre limba română

  „Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba romana este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba romana, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba romana este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba romaneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)”, spune Miceal Ledwight intr-un interviu acordat la TVR Cluj.
  Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in Romania, din anul 1999, ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”? In sustinerea afirmatiei este adusa si una dintre cele mai vechi relatari despre limba vorbita pe teritoriul Romaniei, inca inainte de Hristos.
  „Colhii si dacii ma cunosc, ei vorbesc o limba barbara, de idioma latina” (Horatiu, marele poet roman (65 i. Chr. – 08 i. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmatie facuta cu aproape un secol si jumatate inaintea cuceririi unei parti din Dacia).

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/vaticanul-face-public-asta-secretul-incredibil-despre-limba-romana-a-fost-scos-la-iveala_192943.html#ixzz3Pcc3uOAj

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.