Apel pentru anularea privilegiilor religioase


Domnilor legiuitori si guvernanti,

Conform art. 29, pct. 3 si pct.5 din Constitutia României, cultele religioase sunt autonome fata de stat, libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii. Legiuitorii si guvernantii anteriori Dvs. au actionat în dispretul acestor principii constitutionale, oferind diverselor culte religioase donatii, subventii, scutiri de impozite si taxe, salarii pentru slujitorii lor, toate din banii publici. În fapt, slujitorii religiosi de orice fel sunt prestatori de servicii religioase platite destul de substantial de catre practicantii diferitelor religii, situatie care îi identifica cu alti liberi profesionisti, cum ar fi avocatii, notarii, scriitorii, cantautorii etc..

Din aceasta cauza, sustinerea lor financiara din banii publici contravine flagrant principiilor fundamentale de drept. Parlamentarii si guvernantii care au acoperit prin lege privilegiile cultelor religioase si ale slujitorilor acestora au urmarit manipularea cetatenilor îndoctrinati religios.

Fata de aceasta situatie inacceptabila într-un stat modern si laic, va rog sa luati masuri de anulare a actelor normative care stabilesc privilegii pentru cultele religioase si slujitorii acestora, astfel:

 • Anularea actelor normative prin care s-au acordat cultelor religioase si slujitorilor acestora donatii, subventii, scutiri de impozite, salarii, din averea publica.
 • Extinderea normelor fiscale asupra tuturor activitatilor cu caracter economic desfasurate de culte religioase.
 • Recuperarea donatiilor si subventiiilor acordate cultelor religioase, prin actiuni administrative sau judiciare, în toate cazurile în care acest lucru este posibil.

Cetatenii români care doresc sa sprijine vreun cult religios o pot face pe cont propriu, fara a angaja banii publici. Ca multi alti contribuabili nemultumiti de privilegiile religioase, astept masuri de reinstaurare a Legii în acest domeniu.

Pavel Coruț

http://articole.drumulinvingatorilor.ro/

articolul este afisat si sus , tocmai pentru a fi cit mai vizibil

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în RELIGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Apel pentru anularea privilegiilor religioase

 1. Mihai Ioana zice:

  Vreau sa traiesc sa vad asta ! Poporul roman s-a saturat de atat buzunareala din partea preotilor .
  Si nu pentru ca nu ar fi credincios , ci pentru ca nu mai are incredere in preoti. Acesti fosti stalpi ai comunitatilor au ajuns sa jecmaneasca pe contribuabilii acestei natii fara pic de rusine ….
  S-a dus cu exemplu dat de Popa Tanda ,s-a dus cu implicarea preotilor in viata comunitatii si a familiilor nevoiase …..acum jecmaneala la drumul mare , altfel te aghiezmuieste de nu te vezi !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s