INCREDIBIL! Noul şef al Parcului Naţional Semenic e specialist în defrişări GALERIE FOTO


rolling on the floor lupul pus paznic la stina

Omul lui Ilie Sârbu de la Romsilva l-a numit șef al Parcului Național Semenic pe directorul unei firme care rade păduri, sparge munți și răscolește măruntaiele pământului.

Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva și ex-secretar de stat în MADR, în mandatul lui Ilie Sârbu (în 2009), care este urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri în care a fost arestat Viorel Hrebenciuc și în care inclusiv baronul de Banat, Ilie Sârbu, este urmărit penal, lovește din nou în codrii patriei.

Astfel, Adam Crăciunescu a descălecat la sfârșitul săptămânii trecute în Parcul Național Semenic-Cheile Nerei și l-a pus șef peste comoara verde din vestul țării pe Petru Pârvulescu.

Pârvulescu este un profesionist, însă nu în domeniul protecției mediului, ci în tabăra adversă, a exploatatorilor de tot ce ține de munți: lemn, piatră și cărbune. Firma sa este expertă și în crearea de drumuri prin pădure pe banii statului, dar și deszăpeziri pentru ROMSILVA, potrivit romaniacurata.ro.

Mai exact, Petru Pârvulescu a fost director tehnic al firmei Eurolemn Trans SRL, din Băile Herculane, care prosperă de pe urma tăierilor de păduri, dar care se ocupă inclusiv cu deszăpeziri pe drumuri forestiere. Astfel, în 2013, Eurolemn Trans SRL a prestat servicii de deszăpezire pentru Direcția Silvică Caraş Severin. Aceasta este chiar Direcția Silvică la care a activat ulterior Pârvulescu, ca șef formație exploatări forestiere OS Bocşa, după ce a plecat de la Eurolemn Trans SRL.

Un specialist în domeniu care a vrut să-și păstreze anonimatul a explicat care e miza controlului Parcului Național Semenic-Cheile Nerei și anume easy money:

“Aici pădurile de exploatat sunt de la 80 de ani în sus chiar pe amenajament, arborii ajungând și la 160-170 ani, ceea ce înseamnă profit maxim cu efort minim. Într-un parc național se conservă ecosistemele. Aici vorbim de pădure, pajişti, sol, subsol-peșteri. Zona de carst – calcar este foarte-foarte importantă, deoarece aici sunt cele mai mari rezerve de apă potabilă. Dacă se distruge vegetația de deasupra, apa acționează ca un dizolvant ce trece ca printr-un burete. Pădurea este habitatul animalelor …urs, râs, lup, cerb, pisică sălbatică, diferite specii de lilieci și toate acestea sunt protejate la nivel european pe diferite directive. Daca noi le distrugem locuința, ele ce vor face?”.

http://activenews.ro/

 

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-RESURSE NAT.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.