DIETA VIEŢII (I)


Am avut norocul să dau peste o dietă deosebită, care mi-a schimbat complet viaţa şi pe cea a celor cărora le-am împărtăşit-o.  Am aflat-o din recomandările lui DANIEL MENRAHT, şi vreau să v-o împărtăşesc şi vouă. E simplă, doar că e un material mai amplu pe care l-am împărţit în mai multe capitole. Suntem într-o perioadă când multă lume îşi face griji pentru sănătate, siluetă şi părerea celor din jur. De aceea recomandările care vor urma sunt foarte importante pentru fiecare din noi.

DIETA VIEŢII

.

CUVÂNT ÎNAINTE

Cu fiecare zi, viaţa noastră devine tot mai agitată, mai poluată, mai depărtată de cele fireşti şi naturale. Ne amăgim în fiecare zi, greşind prin a crede că ceea ce este sofisticat şi rafinat este şi bun sau ar putea fi ceea ce trebuie. Prin simpla citire a acestor pagini, lucruri şi acţiuni pe care le-aţi considerat ani de zile ca fiind fireşti, vor apărea ca surse ale bolilor de care suferiţi.

Milioane de oameni, din întreaga lume, urmând modul de hrănire prezentat în această lucrare, au constatat cu uimire că sănătatea le revine în organism doar respectând calea simplă a Naturii. În proporţie de 100%, sănătatea li s-a restabilit vizibil, iar în 85% dintre cazuri au apărut vindecări spectaculoase.

Acesta este un program de îmbunătăţire a sănătăţii, un pas spre o viaţă mai productivă şi o cale sigură de reglare (în plus sau în minus) a greutăţii. Se vor constata o creştere a energiei interne şi dispariţia simptomelor unor boli. Conform studiilor actuale de nutriţie, s-a observat că nu contează ce ai în farfurie, ci ceea ce corpul poate folosi din ceea ce mănânci.

* Trebuie să ne facem o reprezentare a noastră în farfurie şi să o
mâncăm.
* Mâncărurile trebuie digerate pentru a putea fi folosite de organism.
* Alimentele nedigerate sunt dificil de eliminat şi tocmai de aici rezultă o creştere a greutăţii şi toxicităţii în corp.

1. Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt colecţii de celule cu tipare vibraţionale identice. Celulele au o mare similitudine histologică şi aceeaşi frecvenţă energetică. Homeostaza le ţine împreună. Perturbarea energiei celulare este ceea ce denumim boală. Sistemul energetic (corpul) funcţionează bine numai cu un combustibil eficient. Echilibrul celular dinamic şi sănătatea sunt menţinute de aportul de energie, cât mai mare posibil.

2. Combustibilul alimentar este mai eficient în forma furnizată de natură, de vreme ce şi corpurile noastre sunt fructul naturii.

PRINCIPII – INTRODUCERE

Acest program constituie un mod de existenţă care vă va conferi, pe lângă îmbunătăţirea şi recăpătarea sănătăţii, un control deplin al greutăţii, fără a face restricţii dure la mâncare. Nu trebuie să ţineţi seama de calorii (de altfel, o teorie falsă), nu trebuie să recurgeţi la înfometare, la respingerea porţiilor, la modificări de comportament şi nu veţi lua medicamente. Nu este un program de scurtă durată, ci permanent, pentru o viaţă întreagă.

Veţi căpăta încredere în corpul dumneavoastră şi în faptul că el va primi toţi nutrienţii necesari, nivelul energetic intern va fi ridicat, iar greutatea va scădea (sau va creşte – în cazul celor foarte slabi) şi se va stabiliza. Important va fi nu numai ce mâncaţi, dar şi când mâncaţi şi în ce combinaţii.

Reducerea greutăţii, sigură şi permanentă, este direct legată de cantitatea de energie pe care o aveţi la dispoziţie şi de folosirea eficientă a acesteia pentru a elimina reziduurile (greutatea excesivă din corpul dumneavoastră). Cheia succesului este asigurată de energia eliberată de corpul dumneavoastră, care va duce la eliminarea greutăţii excesive. Populaţiile cele mai sănătoase şi mai longevive din lume sunt de obicei slabe, având numai 15% mai puţin sub standardele convenţionale, care sunt considerate prea înalte, judecând după actualele statistici de sănătate. Obezitatea aduce după sine şi alte boli.

CAPITOLUL I

TEORII

1. Teoria “slăbirii”

* Se bazează pe o abordare hipocalorică a problemei – reprezintă cea mai mare gafă ştiinţifică a secolului  XX.
* Este o păcăleală, o “ipoteză” fără fundament ştiinţific real.
* Nu se poate obţine astfel nici un rezultat serios durabil.
* Aceeaşi teorie a fost creată de doi medici americani: dr. Newburg şi dr. Johnston, de la Universitatea din Michigan; în 1930, aceştia susţin într-o publicaţie a vremii că “obezitatea este mai curând rezultatul unei alimentaţii prea bogate în calorii decât o deficienţă a metabolismului”.
* Studiul lor asupra echilibrului energetic se bazează pe un număr limitat de observaţii şi – mai ales – este realizat pe o perioadă prea scurtă pentru a avea un fundament ştiinţific serios.
* Studiul a fost considerat, încă de la apariţia lui, un adevăr ştiinţific “absolut” şi, de atunci, a fost luat drept “literă de Evanghelie”.
* Deşi, mai târziu, chiar autorii au emis rezerve serioase asupra conluziilor lor, acestea au fost trecute cu vederea.

Cura de slăbire este inutilă

* Curele de slăbire sunt unele dintre cele mai curioase şi neeficace experienţe ale  omului.
* Când, oare, se vor disciplina oamenii pe ei înşişi, dar nu numai pentru zile, săptămâni, chiar luni, pentru a atinge un ţel sau să vadă că acest ţel este sabotat din minutul în care este atins?
* Curele nu sunt eficace pentru că, pe durata lor, singurul lucru la care te gândeşti este ce vei mânca după terminarea curei.
* Cum să ai succes când te gândeşti numai la mâncare?
* Privarea şi apoi îndepărtarea devin un cerc vicios.
* Curele sunt temporare şi, de aceea, şi rezultatele sunt temporare.
* Când suntem în cură, sistemele noastre sunt împinse spre revoluţie, încercând să se adapteze la noul regim, iar la încetarea curei ele se readaptează la vechile tipare. Rezultatul este slăbirea funcţională (nu pierderea greutăţii) a întregului organismului.
* Aproape toate curele se contrazic între ele.
* Programul pe care vi-l prezint în această lucrare constituie un nou mod de a gândi, un nou mod de a mânca, astfel încât curele devin inutile şi învechite.

Când aveţi de gând să începeţi o viaţă nouă, în sensul recomandat de mine în paginile următoare, OPRIŢI CURELE DE SLĂBIRE!

după Daniel Menrarh

https://racoltapetru6.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(doc.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.