Se trezește ARMATA? Un grup de șase OFIȚERI în rezervă vor să lanseze un partid care să „ELIBEREZE ROMÂNIA” și să schimbe „drumul țării”. Citește apelul către militari


Se trezește ARMATA? Un grup de șase OFIȚERI în rezervă vor să lanseze un partid care să „ELIBEREZE ROMÂNIA” și să schimbe „drumul țării”. Citește apelul către militari

Un grup de șase ofițeri în rezervă ai Armatei Române s-au constituit în Comitetul de Inițiativă pentru constituirea Partidului Național „Pentru Patrie” și au lansat deja două apeluri către colegii lor din sistemul de apărare și către românii de pretutindeni.

Mesajul către colegii lor se dorește a fi „o chemare la unitate de acțiune pentru a elibera România și pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncați”.

În apel, aceștia arată că România era între primele 10 țări din Europa ca infrastructură industrială, dar totul a fost distrus.

Militarii afirmă că industria siderurgică a țării „trebuia lichidată, ca un „bonus” pentru admiterea în UE”. Acești îi acuză pe guvernanții din ultimii 25 de ani că au „oferit pe tavă” economia străinilor care „au făcut lobby pentru integrarea României în Uniunea Europeană”. Ofițerii consideră că românii s-au transformat „în servitori europeni”.

„Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii…
Aşa nu se mai poate! Globalizarea nu ne este favorabilă. Este timpul să ne trezim!”, scriu inițiatorii în apel.

Cei șase ofițeri le scriu colegilor lor că „globalizarea nu ne este favorabilă” și „trebuie schimbat drumul țării”. Pentru aceasta, e nevoie de o nouă Constituție, scriu ei.

„Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat din temelie.
Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna„, se arată în apel.

http://activenews.ro/

APELUL Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

APELUL

Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea

 PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile

Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE!

 Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie  indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.

Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un  sfert de secol cu speranţe năruite..

Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi… Statul e  bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman.

La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică.. Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!

În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.

Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare  cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm.Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone.  Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.

Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune  a  dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.

Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului,  nu putea primi o Românie cu industrie  siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE.

Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…

Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii…

    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim!

Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie.

Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.

O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.

În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii  prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aşteptăm în continuare şi opiniile voastre.

 

DRAGI CAMARAZI !

Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit,

ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.

Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea.

Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor.

De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !

     Vom deveni astfel mulţi – atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi  care ne împing spre distrugere.

Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din

Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării

“să poată încăpea pe un stadion”,

ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !

 

Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.

Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !

     De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !

Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor .

Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

Dragi camarazi,

PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !”

vă aşteaptă !

Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale.

De unde îi vom lua?

Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?

Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.

LUPTÂND  ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !

SERVIM PATRIA !

ACTUALIZARE 16.03.2015:

Apelul Grupului de initiativa pentru constituirea Partidului National „Pentru Patrie” catre Societatea Civila din Romania si romanii de pretutindeni

Comitetul de iniţiativă:

1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL

Mail : arniceru_v@yahoo.com

2.Col. ( rez.)  ing. transmisiuni CEAUŞU  GHEORGHE

Mail :  ceausu.gheorghe@yahoo.com

3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS  VIOREL

Mail :  tigri_kaki@yahoo.com,

4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR  VIOREL

Mail : viorel_gligor@yahoo.com

5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară  TRAN  VASILE

Mail : tranvasile10@gmail.com

  1. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ

Mail : vlad.valerica@yahoo.com

http://sector5-cnsc.blogspot.ro/2015/03/apelul-comitetului-de-initiativa-pentru.html

Acest articol a fost publicat în ARMATA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

152 de răspunsuri la Se trezește ARMATA? Un grup de șase OFIȚERI în rezervă vor să lanseze un partid care să „ELIBEREZE ROMÂNIA” și să schimbe „drumul țării”. Citește apelul către militari

  1. Ion Neblea zice:

    MA CONFORMEZDE AZI .MA ALATURI DE AZI .LUPT ALATURI DE VOI AZI.DAR FAPTELE SUNT IMPORTANTE .PROGRAMUL PPP ETAPELE DE PARCURS ,CONSILIUL DE CONDUCERE ,INREGISTRAREA LUI .ATUNCI VOM FI ALATURI MULTI MAI MULTI .

    Apreciază

    • Mandrean Paul zice:

      @Ion Neblea,
      Nea Ivane, m-am uitat cateva secunde peste profilul matale de FB. Duhnesti de la kilometri distanta a propaganda ruseasca. Incearca la alta masa cu PPP-ul asta, ca poate primesti niste copeici.

      Apreciază

      • Alexandru R. zice:

        D-le Ion . ,poate marimea pensiei sau a salariuluii, v-a orbit ,in cat nu mai vedeti starea si nivelul de trai a cetatenilor romani. Sunteti roman de origine, sau numai cetatean roman, de care este plina tara???!!!
        Felicitari colegilor, care s-au gandit sa scoatem tara din mana veneticilor, fara Dumnezeu si morala, din mana acelora, a carui Dumnezeu este banul si soarele. Trebuie zdrobita ornaduiala asta cruda si nedreapta, care ne-a pus capul in jug de 27 de ani, n-au facut sclavii lor, cu valuta lor.

        Apreciază

  2. Lavinius Ranca zice:

    CITIND MULTE REACTII IMI DAU SEAMA CA ORGOLIUL SI INCOMPETENTA UNORA NE DEZBINA,AR FI TIMPUL TOTI SA NU NE MAI CERTAM SI SA NE INVINUIM INTRE NOI,E TIMPUL SA NE TREZIM LA REALITATE,TARA SI POPORUL ESTE INTRO SITUATIE FOARTE GRAVA,NOI TOTI UNITI TREBUIE SA GINDIM SI SA REACTIONAM LA CE TREBUIE SA FACEM SA SCAPAM TARA SI POPORUL DIN MOCIRLA IN CARE AM FOST TIRITI IN ULTIMII 27 DE ANI, UNITI SI FARA ORGOLII VOM REUSII SA INLATURAM REBUTURILE CARE BATJOCORESC POPORUL SI TARA

    Apreciază

    • Mandrean Paul zice:

      @Laviniu, „vom reusii”, „intro”, semne de punctuatie inexistente, tot tacamul.
      Nu nenicule! Cu analfabeti nu se va ridica Romania! Ramaneti unde sunteti acuma ca sa nu infectati tinerii cu prostia voastra!

      Apreciază

      • Radu P zice:

        Total de acord. Asta s-a si dorit in ultimii 27 de ani – analfabetizarea, inclusiv nivelul doi (ca, chiar daca citeste, habar nu are ce inseamna acea informatie citita)

        Apreciază

    • petre zice:

      ai dreptate !
      dar cum facem sa ajungem aici

      Apreciază

  3. Maier Gheorghe zice:

    Va felicit!Sint rezervist MAI.Daca considerati ca serviciile mele va pot fi utile,va stau la dispozitie.Maier Gheorghe.

    Apreciază

    • Mandrean Paul zice:

      @Maier Gheorghe,
      N-am stiut ce ne lipsea in Romania! Cateii lui Dogaru isi fac partid! Hai ca sunteti patetici, lingailor de funduri pesediste!

      Apreciază

  4. Simteam nevoia aparitiei unui asemenea partid. Partidul Pentru Patrie este singurul care serveste patria in mod dezinteresat. sunt de acord cu toate actiunile intreprinse in vederea infiintarii partidului. Doresc sa-mi depun neintarziat cererea de inscriere in PPP. Col.(rtr) ing.Pavel Sachelarie

    Apreciază

  5. Trasca - Chirita Nicolae zice:

    FELICITARI! Niciodata nu e prea tarziu pt. trezire si pt. fapte bune. Va urmez si mai aduc si pe altii.
    TOATE CELE BUNE!

    Apreciază

  6. Cam tarziu domnilor ! Ati intarziat la apel 28 de ani ! As fi asteptat ca in << focurile revolutiei >> sa << puneti picioru in prag >> si sa preluati fraiele tarii asa cum era normal. Dar , mai bine mai tarziu decat niciodata . Dumnezeu sa va ajute si pe voi dar si Romania !

    Apreciază

  7. Marioara Caliman zice:

    M,AI BINE MAI TSARZI DECAT NICIODATA…….CUM ATI ACCRPTAT TOTUL PANA ACUM …….TOCMAI VOI ATI ASISTAT LA DARAMAREA TARII SI A VALORILOR EI………..

    Apreciază

  8. Constanta Nicoleanu zice:

    O initiativa asteptata de multa vreme… va urez success ! Doresc din tot sufletul sa puneti ordine in tara asta saracita de tradatorii de neam …

    Apreciază

  9. Popa Ioan Cornel zice:

    rezervist MAI daca este nevoie sunt alturi de voi

    Apreciază

  10. DAVID zice:

    CU BUNUL DUMNEZEU INAINTE ……SI EU MA ALATUR!

    Apreciază

  11. Staudt Dănuț zice:

    Da să refacem de la început totul si să fie cu bun simnț cu iubire de țară si tradițiile strămoșilor Dacii cu respect ☺😑😐….

    Apreciază

  12. Ureche Sterian zice:

    Am sperat inca din 1990 ca se va găsi un general în armata Română să ia comanda si sa nu o lese pe mina lui Petre Roman un afon în probleme de industrie iar Iliescu prea mălai moale Deși e târziu! !! Dacă acest viitor partip va fi con dus de oameni devoptați tării. Va deveni rapid cel mai mare partid. Dar trebue sa dovedîți. Ca în spatele vostru nu sint masinatii strraiine.

    Apreciază

  13. In sfarsit o veste care face sa mi bata inima cu putere si speranta ca Romania va fi salvata !

    Apreciază

  14. Ce a fost, a fost. Initiativa este laudabila in masura in care va exista, nu unul, ci un grup de elita al partidului, specializat in comunicare si relatii internationale. Restul specializarilor pot fi acoperite de altii, fiecare pe domeniul competent. De la inceput insa trebuie inteles ca interesul Patriei nu este acelasi cu interesul socialist al cetateanului. Cetateanul face ceva pentru Patrie si nu invers. De asemenea, interesul capitalist nu este acelasi cu interesul Patriei, dar capitalismul/capitalistul poate contribui la atingerea intereselor/scopurilor Patriei. Aceste linii de demarcatie trebuie stabilite in mod simplu, clar, cuprinzator si fara echivoc inca din cartea de baza a unei natiuni – constitutia.
    Va urez succes si, cand voi fi la pensie (pensionar MAI) voi face tot ce pot pentru a aplica cele amintite.

    Apreciază

  15. Cristina zice:

    Felicit pe bravii ofițeri care au luat aceasta decizie, dar consider ca armata nu mai are ce apăra in Romania caci sunt numai corporații străine. Partidele trebuiesc scoase in afara legii si urmata doctrina, principiile mișcării meritocrate. Citiți meritocrația.ro
    Toate cele bune!

    Apreciază

  16. Fertu Fanica zice:

    Sunt de acord cu aceasta inițiativa. Ne alăturam d-voastră!

    Apreciază

  17. Steluta Cuconu zice:

    Asteptata initiativa. Dumnezeu sa ne ajute pe toti cei ce va vom fi alaturi !

    Apreciază

  18. Egro Enelea zice:

    ACUM ORI NICIODATA!!! In sfarsit, iata un Grup de Romani Patrioti- competenti, care stiu cu ce se mananca Mamaliga , pentru a o face sa EXPLODEZE!……Si numai dupa cele scrise pana acum,acest Partid National- „Pentru Patrie” se dovedeste a fi demn de urmat de catre noi, TOTI, cei ce simtim romaneste si-avem in cuget si-n simtiri un DOR NEMARGINIT de Independenta, de neatarnare – DE MANDRIE a ceea ce ne stim in stare a fi:- si anume= un Neam de Inainte Mergatori nu doar pentru eliberarea tuturor Romanilor , ci si pentru a croi DRUM NOU pentru Salvarea Omenirii de la AUTODISTRUGERE!!. aVEM mATERIA cENUSIE nECESWARA GASIRII CAII DE SALVGARDARE A PAMANTENILOR…. {Nota: cunosc pe Mos Gheorghe, detinatorul unei Inventii naucitoare pentru aducerea la masa tratativelor pe oricare proclamat – Stapan al LUMII- fara varsare de sange!!}
    Stimati si DRAGI Rezervisti militari sunt intrutotul de acord cu APELUL vostru…..Contactati-ma pentru creionarea unui Plan General de Lupta contra Dusmanilor Prieteni din interiorul si din afara Tarii ROMANESTI.
    Nu avem de gand sa zdruncinam nicidecum bunele relatii statornicite cu popoarele lumii, cata vreme acestea se bazeaza pe relatii de buna colaborare , avantaj reciproc si NEAMESTEC IN TREBURILE INTERNE ALE FIECARUIA DINTRE NOI!
    ASA SA NE AJUTE MAMA DUMNEZEU!

    Apreciază

  19. STOIAN NICOLAE zice:

    Sunt alaturi de voi.Nu va lasati intimidati de oamenii fara tara sau de vinzatorii de tara.Nici nu a aparut bine ideia si au inceput sa improaste cu venin. Ei dusmanesc pe toti cei ce vor binele acestui popor

    Apreciază

  20. Viki Lenus zice:

    PENTRU PATRIE< ARMATA E CU NOI !

    Apreciază

  21. Ceafalau Niculae zice:

    Subscriu !! Col(R) tancuri,Ceafalau Niculae

    Apreciază

  22. Parvu Firica zice:

    Ma alatur,Mr.r.auto,Parvu Firica

    Apreciază

  23. Androne viorel zice:

    Ma alatur acestei initiative si sustin ridicarea tarii din mocirla in care a fost aruncata de tradatorii de neam si de tara. Avem capacitatea si puterea de a ne ridica la lupta pentru a fi din nou „ce am fost si mai mult decat atat”. Haideti toti cei cu inima romana, uniti de sentimentul nobil al dragostei de tara si de neam, sa-i alungam de pe pamantul nostru stramosesc pe toti cei care vor sa ne ia si ce ne-a mai ramas. Nu o sa fim iertati in veci de urmasii nostri daca le lasam mostenire o tara distrusa si pe ei sclavi in propria tara. „Servim Patria”! Sa ne ajute Dumnezeu.
    Lt. cdor(rez.) Viorel MNDRONE

    Apreciază

  24. Dumitru-Sapuna Mihai zice:

    Da. Hai sa facem ceva concret. Sa incepem prin aderari si organizare. Fonduri si logistica. Doar cu voluntariat nu merge. La treaba cu cei care nu au alte activitati lucrative. Restul sa adere si sa sponsorizeze. Sa ne dea Dumnezeu putere si sanatate sa ducem lucrarea Lui la Bun sfarsit !!!
    Amin !!!

    Apreciază

  25. barbulescu mariana adela zice:

    sunt de acord si va sustin

    Apreciază

  26. Bot Ioan zice:

    Sunt de Acord !

    Apreciază

  27. Mandrean Paul zice:

    Asadar acest pseudo-partid ii face vinovati pe „straini” ca ne-au distrus economia? Acest pseudo-partid vrea sa ne scoata din UE si NATO?
    Pai bine mai nenicilor pensionari, cine-i vinovat ca voi ati votat mereu cu ciuma rosie pesedista?
    Plimbati-va mai la Rasarit de Nistru, ca acolo va sunt stapanii.

    Apreciază

  28. alin zice:

    Evident, succes! Numai ca totul va fi un big fis…. Pentru ca onorabilii rezervisti n-o fac pentru patrie, ci pentru ei. Multi dintre ei, daca n-au fost fortati sa paraseasca sistemul din competenta reala sau din scirba fata de realitatea intrinseca, au lustruit scaune cu dosul, incasind lefuri, ulterior pensii, frumusele, obisnuiti fiind cu o imagine de sine construita doar pe trasatura statusului militar. Acum, aceiasi fosti servesc din nou discursuri duale, unde, ca si in anii profesionali, existau doar „noi”, cei care comandam si ne atribuim beneficii si „ei” – cei care executa si trebuie sa ne respecte. Adica acelasi tipar ca in politica: „noi”, baietii destepti si „ei”, fraierii ce ne voteaza. Acesti domni plini de initiativa ar trebui sa lamureasca vulgul unde au fost in timp ce armata a ajuns o umbra si unde le era initiativa schimbariii, atunci. Evident, raspunsul este ca , fiind sub ordine, nu aveau voie sa faca nici politica si nici altceva si atunci au ales, evident, sa nu faca nimic in schimbul soldei, compensind acum din lipsa de ocupatie si ca fronda la famiglia dogara. Hai, lasati-ne, oricum nu veti fi lasati sa fiintati daca nu veti fi de folos cui trebuie, exclus celor pentru care va bateti cu caramida in piept ca luptati. Si dupa cum se vede, de doi ani nu se mai vede/aude nimic…

    Apreciază

  29. Mos zice:

    Astept vesti” Pentru Patrie”

    Apreciază

  30. Zamfirescu Cornel zice:

    Sunt alaturi de fostul meu coleg,col.rtrg.Vasile Tran pe care-l apreciez in mod special,dar,draga Vasile,aalt coleg de-al nostru,din presa,a spus in85 ca "buba se va sparge in89…”Scenariul a fost facut de mult…”Noua ordine mondiala”,”FMI”,”ONU”,”NATO”,s.a „lucreaza”Totusi,merita sa luptam!

    Apreciază

  31. LUPU zice:

    De acord!

    Apreciază

  32. Maier Gheorghe zice:

    Sint rezervist MAI.Fara discutii sint alaturi de dvs.Sint dispus la orice sacrificii pentru revenirea Romaniei pe locul care a fost si pe care il merita.Dar fara psd-isti!Daca am deranjat imi cer scuze,dar nu se mai poate in halul acesta.

    Apreciază

  33. Gogu zice:

    Că să aibă reușită inițiativa trebuie să aibă o carta,cu criterii de ființare,organizare.
    Asta presupune o selecție pe criterii de sănătate mentală,fizica,moralitate socială,familiala dar și realizări în viața personala,profesionala
    Încrederea,loialitatea,patriotismul dragostea de țară,spiritul de scrifuciu perseverenta,scopurile țintite de grup și membrii săi sunt baza reușitei
    Altfel sin iluzii!

    Apreciază

  34. Staudt Dănuț zice:

    Doresc să mă alatur vouă datim mai multe detalii; -adresa mea e ;-cal.Ferentari nr3 bl75 sc 1 et.9 ap.37 sect.5-Bucuresti. ….cu respect ST.☺😑…..

    Apreciază

  35. Doresc sa ma inscriu in acest partid

    Apreciază

  36. Magdici Ioan zice:

    De acord în totalitate cu cele expuse dar mă tem ca este prea târziu pentru a mai putea salva ceva.
    Ne trebuie UNITATE, DEMNITATE, RESPECT PENTRU NAȚIUNE, dar și SĂNĂTATE.

    Apreciază

  37. Toate bune si frumoase. Sunt multi care ar adera la ideea unui astfel de partid. Cu scuzele de rigoare, plecand de la premiza ca sunteti de buna credinta, constat cu regret o mare doza de naivitate. E ca si cum ai porni la lupta fara nici un plan, in mod haotic. Rezultatul final ar fi dezastruos. Este necesara o ideologie a ipoteticului partid. Daca doriti strangerea unei mase de sustinatori in vorbe, atunci veti strange cativa pe care nu va puteti baza decat provizoriu. Pentru o treaba serioasa , reala si cu bataie lunga, trebuie conceput un statut al partidului, cu ideile de baza si modul cum este vazut planul de actiune, modalitatile de organizare, ideile dupa care va actiona partidul in problemele importante, modul de acceptare a membrilor, etc. Vorbiti de schimbarea Constitutiei. In ce consta aceste schimbari ? O aderare oarba, fara sa stii mai nimic o fac doar naivii si de obicei sunt cei care la primul obstacol cedeaza si pe care nu te poti baza. Ideologia unui partid sau miscari populare este esentiala, in cazul in care membrii o accepta. Ce Dumnezeu, sunteti militari, bine organizati,sau doar testati „piata” ?? Ganditi initial liniile de baza ale ideologiei partidului, prezentati-le sub forma unui statut sau ceva de genul acesta , clare, nu lozinci ( ne-am saturat de vorbe in vant gen : „luptam impotriva coruptiei”, care nu mai reflecta absolut nimic) si abia apoi faceti apelul la strangerea randurilor a celor ce simt cu adevarat romaneste. Eu unul sunt dintre cei ce vor lucruri concrete. Altfel, ideea este buna.

    Apreciază

    • citadela zice:

      DIn nefericire, fara finantare, bani girla( milioane de EUROI), initiativele astea ramin blocate la nivel de parculet din fata blocurilor unde militarii joca table si sah.
      Vorbeai de naivitate Laurentiu?…

      Apreciază

  38. Bobalca Aurel zice:

    Mai FRATI DACI, credeti ca suntem de capul nostru ? Cei ce conduc INTREAGA OMENIRE sunt urmasii KHAZARILOR ce aveau imperiul in NORDUL Marii CASPICE si primeau TRIBUT de la peste 25 semintii . Acest imperiul khazar a fost desfintat de IVAN cel Groaznic la 1552 atunci cand au construit Catedrala VASILE BLAJINUL . Celor cuceriti rusii le spuneau JIDANI care fiind un popor de ” investitori” s-au raspandit in tot IMPERIUL TARIST ce cuprindea PRUSIA ORIENTALA ( fostul RDG ) si Polonia . In concluzie urmasii KHAZARILOR sunt inpartiti in doua tabere : OCCIDENTALI si SOVIETICI . Intre 1944 si 1989 am fost sub „investitorii ” SOVIETICI ; acum suntem condusi,indrumati si aparati de „investitorii” OCCIDENTALI prin MULTINATIONALE ce NU platesc IMPOZIT Statului Roman , NATO si UE … Multi NAIVI mi-au scris sa luam exemplul SARBILOR( ce au fost bombardati in ziua de PASTI ) si GRECILOR ( ce sunt sclavii BANCILOR detinute de „investitorii” occidentali si sunt sub UMBRELA SOVIETICA …
    Stimati compatrioti DACI : POLITICA si GRANITELE se modifica in urma unui RAZBOI sau REVOLTE POPULARE …
    PS Avem noi un PRESEDINTE si o CONSTITUTIE ca cea a ISLANDEI ce a scuturat JUGUL BANCAR ???
    PSS Documentati-va ce au facut ISLANDEZII ..

    Apreciază

    • citadela zice:

      Draga Aurel, nu-ti face iluzii, banca islandeza doar s-a reformatat. Este aceeasi banca centrala cu o noua freza, de pe stinga pe dreapta. Astia-s unsi cu toate alifiile de 600 de ani, nu lasa ei vrabia din mina. In rest, tot ce-ai scris este corect, poate doar in afara, umbrelei sovietice care de bine de rau ne-a adus o perioada de prosperitate si MAI ALES DREPTATE SOCIALA!…Sa nu uitam! Nu are importanta cine ti-o serveste, atita timp cit 99.9% din poporul roman beneficiaza de DREPTATE!…de cei din vest nici nu are rost sa mai amintim ce ne-au servit! Locuiesti cumva in blocurile construite de ei? 🙂

      Apreciază

  39. Aeleden zice:

    Vă îmbătaţi cu apă chioară. Nu mai salvăm România cu noi partide şi nici cu vorbe şi teorii. Duşmanii popoarelor s-au infiltrat prea tare în structurile ţării ca să mai poată fi eliminaţi politic sau prin demonstraţii, pentru care au metode de înăbuşire (directă sau subtilă, mediatic). Fără o revoluţie cât un război, România nu mai poate fi eliberată din ghearele „lor”. Şi un eventual ajutor rusesc nu poate fi ignorat. Altfel e imposibil.
    Pe curând, la următoarea revoluţie. E aproape.

    Apreciază

  40. Coman Vasile zice:

    Patetica aceasta naivitate tipic romaneasca si din partea semnatarilor dar si a publicului care viseaza cu ochii deschisi.

    Apreciază

  41. Catalin Didica zice:

    sper ca sunt cinstiti si bineinteles sa reuseasca

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.