Arhitectul dezastrului economiei mondiale, Alan Greenspan, fostul sef al Rezervelor Federale, avertizeaza asupra unei posibile inflatii explosive. Se asteapta scinteia care o va declansa si ea nu va intirzia sa apara.


Unul din criminalii, vinovati pentru caderea economiei mondiale si dezastrul economic pe care il traim si care nu va mai fi niciodata remediat, Alan Greenspan, anticipa intr-un recent interviu, o puternica cadere a pietei , ca rezultat al pomparii in economia mondiala a mii de miliarde de dolari in numai citiva ani, care va aduce sistemul capitalist la colaps total.

Daca acest evreu, care a condus finantele americane timp de 21 de ani, a realizat acest lucru, situatia nu mai are prea multe semen de intrebare. El anunitind ca ceva “mare, va veni curind”.

Acesti banii, mii de miliarde de dolari, sint in balantele contabile ale Americii si greveaza economia lor, care la rindul ei, este interconectata cu multe economii capitaliste care vor fi la rindul lor darimate total, acest balon asteptind doar acul care sa il intepe.

Greenspan stie ce vorbeste, iar faptul ca in interviu, spune ca, in maxim cinci ani, aurul va fi la un nivel foarte ridicat pe piata, mult mai ridicat decit nivelul actual, datorita excesului de lichiditati inca nemiscate si tinute de marile corporatii “la slatea” pentru a putea iesii cu banii pe piata in momentul cind ar putea specula o criza cumplita, dar ei vor da drumul la bani pe piata chiar cu mult inainte de darimarea intregii piramide capitaliste, iar acesti bani aruncati pe piata, de catre corporatii, plus banii aruncati(dolarii) din trezoreriile lor de catre China, Rusia si tarile din BRICS, vor crea un dezechilibru enorm al lichiditatilor.

Tot acest bosorog criminal, ne anunta ca acest lucru va duce la miscari puternice de strada in America, din cauza unei saracii induse de aceste mecanisme financiare paguboase, iar omul de rind nu este si nu va fi pregatit pentru a prelua o asemenea criza, de aceste proportii, in care preturile vor creste enorm si rapid, punind in pericol posibilitatea aprovizionarii cu hrana, gaz, apa si resursele necesare supravietuirii.

http://www.shtfplan.com/headline-news/crisis-investing-americans-are-not-prepared-for-collapse-of-dollar-there-will-be-riots_02102015

Colapsul dolarului este inevitabil, chiar daca se incearca o devalorizare a euro si altor monede in ideea ca o cadere a  dolarului sa fie privita ca o fluctuatie normala.. ceea ce nu se va intimpla. Acest colaps al dolarului va fi macazul de la care se va schimba total jocul la nivelul economiei mondiale, rezultatul fiind o crestere a costului vietii de cel putin patru ori, pentru americanul de rind.

http://www.shtfplan.com/headline-news/game-changer-it-will-be-shocking-for-the-average-american-your-cost-of-living-will-quadruple_03092014

“Una peste alta, SUA este pe muchia celui mai important eveniment din istoria financiara a tarii, iar intr-o lume financializata si cu o instabilitate economica pronuntata, stocurile sint la cel mai inalt nivel istoric.” spunea Greenspan.

Sectoarele care conteaza extem de mult intr-o economie, cum ar fi agricultura, mineritul, energia si extractia aurului si metalelor pretioase extrase din subteran, au fost si sint decimate de fuga nebuneasca a capitalistilor dupa un profit facil.

http://www.shtfplan.com/headline-news/global-strategist-judgment-day-is-coming-this-will-be-the-most-important-event-of-our-lives_11162014

Greenspan spune ca nivelul de risc sub care vor functiona marile corporatii va fi enorm si el crede ca se va ridicat la peste 400% fata de nivelul de risc actual.

Un alt aspect important luat in seama in sedinta cu Greenspan, a fost modul in care investitorii vor vedea crearea unui sistem de protectie a investitiilor lor in cazul unui colaps major si in timp scurt,

Realitatea este ca, o jonglerie cu rata dobinzilor, create de Administratia Americana si mai ales Rezervele Federale, pe termen lung, este din punct de vedere fiscal imposibil. Este foarte clar ca exista o prapastie enroma intre politica monetara si cea fiscala, fara a se mai putea lua masuri de durata si improvizatii in acest sens.

Americanii vor incerca artificial sa mareasca valoarea bunurilor in economie, pentru a echilibra economia in cazul inerent al caderii dolarului si implicatiilor lui in viata americanilor.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.