DIETA VIEŢII (V)


IGIENA MENTALĂ

sau

“SUNTEŢI CEEA CE CREDEŢI CĂ SUNTEŢI”

La baza acestui principiu stă faptul că organismul uman este avid de sănătate şi că aceasta este obţinută prin curăţarea continuă de materiale reziduale. Corpul se autocurăţă, se autovindecă, se automenţine. Natura este totdeauna corectă şi nu se poate îmbunătăţi. Ea nu caută să-şi înăbuşe propriile acţiuni. Avem de-a face cu probleme de boală când încălcăm legile naturale ale vieţii. Corpul omenesc este cea mai minunată creaţie a naturii, este dotat cu o imensă inteligenţă, pe care o regăsim în toate organele şi în funcţionarea coordonată a acestora:

* Inima bate de 100.000 de ori în 24 de ore şi pompează 523 milioane litri de sânge în numai 50 de ani. Acest sistem de pompare are capacitatea să lucreze timp îndelungat, fără să sară o singură  bătaie.
* În sânge sunt produse într-o singură secundă 7 mii de miliarde de celule noi.
* Această maşină generează o temperatură constantă de 37 grade C.

Cel mai mare organ al corpului este pielea, formată din peste 4 milioane de pori şi care acţionează ca sistemul de răcire al unei maşini.

* Sistemele digestive şi metabolice au abilitatea remarcabilă de a transforma mâncarea în sânge proaspăt, structură osoasă şi     celulară.
* Plămânii furnizează sângelui oxigenul de care are nevoie.
* Sistemul osos complex furnizează structura de rezistenţă a corpului, pentru susţinere şi deplasare.
* Creierul, culmea perfecţiunii în organismul uman, este format din 25 de milioane de celule, care sunt cele mai dezvoltate. Chiar şi cele mai mici celule din corpul dumneavoastră depăşesc de un miliard de ori mărimea celui mai mic component al acestui organ.
* Celula este locul unor reacţii chimice, mai numeroase decât în toate fabricile din lume luate la un  loc.
* Sunt mii de componenţi într-o celulă – cromozomi, gene, mitocondrii, enzime, hormoni, aminoacizi etc.
* Mecanismul ce face să opereze o celulă nu a fost înţeles, iar miile de funcţii şi forţa din spatele lor sunt dincolo de puterea de înţelegere umană. Cu alte cuvinte, inteligenţa interioară a acestor celule este infinit mai sofisticată decât mintea gânditoare a omului. Sunt peste 75 de miliarde de celule uimitoare în corpul nostru, care lucrează cu o perfecţiune desăvârşită, o viaţă de om. Făcând o analogie, consideraţi că din cele 7 miliarde de locuitori ai pământului, câteva milioane ar gândi şi coopera armonios în toate lucrurile, ceea ce este dificil. Pare şi mai dificil de imaginat ca cele 7 miliarde de oameni să lucreze la unison. Oricum, chiar dacă ar fi aşa, şi tot ar fi o nimica toată faţă de lucrurile din interiorul corpului, care pot fi asemuite cu 18.000 de planete identice Pământului cu câte 7 miliarde de locuitori, ce acţionează toţi la unison, toţi având aceleaşi convingeri politice, religioase, intelectuale şi lucrând în acelaşi scop.

Credeţi că această maşină a fost lăsată fără mecanismul controlului greutăţii sau al sănătăţii? Nu! Este de neconceput. Acesta se află în corpul omului, de la naştere. Sănătatea este dreptul dumneavoastră dobândit la naştere şi, fiind supraponderal sau subponderal, nu sunteţi sănătos.

Ca orice proces ce se desfăşoară mecanic în corp, şi tendinţa corpului de a fi perfect este justificată.

Deci, dacă aveţi probleme cu greutatea, nu este nici o îndoială că mâncarea introdusă în corp este factorul ce contribuie la aceasta, deoarece:

* Există o întreagă categorie de substanţe care au un efect mult mai intens decât medicamentele – acestea sunt  alimentele.
* Oamenii sunt bolnavi, în general, din cauza celor mâncate sau a celor nemâncate.
* Dintre factorii de mediu, biologici, de comportament şi poluare (stres) care influenţează sănătatea omului, cel mai important este mâncarea.
* Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credeţi că puteţi realiza acest program. Aveţi încredere în dumneavoastră! Puteţi să vă schimbaţi corpul şi să vă însănătoşiţi schimbându-vă modul în care gândiţi despre el.
* Ca să fiţi sănătos, trebuie să începeţi să credeţi că sunteţi sănătos.
* Fiecare celulă a corpului dumneavoastră este înzestrată cu o inteligenţă incredibilă, care aşteaptă instrucţiuni pozitive.
* Gândiţi pozitiv despre corpul dumneavoastră. Nu gândiţi, de exemplu: “Vai, ce burtă am!”, ci “Parcă începe să-mi scadă burta!”.

Nu credeţi că trimiterea unor gânduri pozitive către dumneavoastră este mai folositoare?

CAPITOLUL III

CICLURILE NATURALE ALE CORPULUI

Sunt cicluri bazate pe funcţiile cele mai evidente ale corpului şi cu toate că se întrepătrund, fiecare în parte este mai intens la anumite ore.

Ciclul I – aportul alimentar

(mâncarea şi digestia) ţine de la prinz până la ora 20.

Ciclul al II-lea – asimilarea

(absorbţia şi folosirea nutrienţilor), de la ora 20 până la ora 4 dimineaţa.

Ciclul al III-lea – eliminarea

(reziduurilor colului şi a deşeurilor alimentare) ţine de la ora 4 dimineaţa până la prânz, la ora 12.

Dacă ne vom observa cu atenţie propriul corp, vom descoperi că:

* Foamea devine din ce în ce mai accentuată atunci când nu se mănâncă în primele ore ale ciclului. Când dormim şi corpul nu mai are ceva obligatoriu de făcut, el asimilează ceea ce a primit peste zi. Când ne trezim, avem o “respiraţie de dimineaţă” (gura rea) şi limba încărcată, deoarece organismul începe eliminarea elementelor nefolositoare.
* Dacă mâncăm târziu, ciclul al II-lea (asimilarea) este înăbuşit prin extinderea primului ciclu dincolo de intervalul lui, având asimilarea în ciclul al III-lea, când corpul vrea să elimine. De aici, senzaţiile de oboseală şi amorţeală cu care ne trezim dimineaţa. Ciclurile regulate de 8 ore au fost răscolite de o agitaţie nefirească.
* Dacă ciclul eliminării este facilitat în loc să fie înăbuşit, succesul dumneavoastră în eliberarea frumosului corp închis în cel actual va fi sigur garantat.

Înţelegeţi că eliminarea înseamnă înlăturarea reziduurilor toxice şi a greutăţii excesive din corpul dumneavoastră!

Obiceiurile noastre tradiţionale de a mânca împiedică să se desfăşoare – de fapt – ciclul foarte important al eliminării. Deci noi mâncăm alimente (şi încă în ce ritm!?), folosim ceea ce ne trebuie de mâncare, dar nu scăpăm de ceea ce nu putem folosi şi depunem în propriul corp.

* Mesele foarte consistente arată că, în prezent, acordăm o mare importanţă primului ciclu – aportului alimentar – dar negăm celelalte două cicluri, înăbuşindu-le (cu primul).

* Nu este de mirare că mulţi dintre noi îşi plimbă greutatea excesivă.

Corpul dumneavoastră, în tendinţa lui de a se proteja şi de a-şi menţine integritatea, tinde să nu depună reziduurile toxice şi acide lângă organele vitale. De aceea, le va depune înţesuturi grase şi în muşchi (coapse, fese, partea superioară a braţelor, sub bărbie).

Această situaţie necontrolată duce la obezitate, la un disconfort general, la letargie (somnolenţă), deoarece corpul îşi cheltuie toată energia în încercarea de a se descotorosi de reziduurile acumulate. Toate acestea arată importanţa ciclului eliminării şi necesitatea de a-l lăsa să opereze neîntrerupt şi eficient. Regula ce se desprinde din acest principiu este aceea că trebuie să ne facem un regim de viaţă convenabil, bazat pe principiul “cum să ne curăţăm continuu reziduurile toxice din corp pentru a nu permite depunerea lor la un nivel inacceptabil”.

după Daniel Menrath

https://racoltapetru6.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE( articole). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.