VIDEO Un agricultor din Nebraska le-a închis gura lobbyiștilor fracturării hidraulice:Bea cineva din această apă?


În timpul unei audieri in fața unei Comisii a Conservării Petrolului și Gazelor din Nebraska, unul dintre localnici i-a lăsat fără replică pe cei care participau la discuții. În fața membrilor comisiei, susținători ai fracturării hidraulice, agricultorul american i-a invitat politicos să bea apă contaminată prin fracking, controversata metodă de extragere petrolieră a gazelor de șist, informează sit-ul Raw Story.

Întreg episodul a fost publicat pe YouTube. Agricultorul James Osborne și-a folosit cele trei minute pe care le avea alocate pentru a-și susține cauza în fața comisiei, pentru a arăta reziduurile rămase în urma folosirii substanțelor chimice din fluidele utilizate pentru fracking. Bărbatul le-a pus lobbyiștilor apă in pahare, în care a turnat amestecul de substanțe chimice utilizate la fracturarea hidraulică.

Bea cineva din această apă”, s-a adresat Osborne membrilor comisiei, arătându-le apa contaminată. ”Da sau nu?”, a continuat americanul, în liniștea așternută în sală, printre adepții fracturării hidraulice.

Nu vreți să răspundeți la nicio intrebare? E, atunci răspunsul meu ar fi NU. Nu vreau ca o asfel de apă să fie în statul nostru în zilele următoare. Nu mai există dubii că apele noastre vor fi contaminate”, a spus agricultorul american.

După ani de polemici și tergiversări, în SUA Oficiul pentru administrarea terenurilor a stabilit că firmele care explorează sau extrag gaze si petrol de șist trebuie sa declare ce substanțe utilizează, să îndeplinească toate standardele de profil și să asigure eliminarea în siguranță a apelor contaminate folosite in fracturarea hidraulică.

http://activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA(alte cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.