AVERTISMENT! Substanţă periculoasă descoperită în mierea produsă în România. Poate provoca inclusiv cancer


Mierea, unul dintre alimentele considerate miraculoase inclusiv de medici, poate fi şi un mare pericol pentru sănătate. Pe lângă zahărul adăugat de unii apicultori, în mierea produsă în România a fost descoperit şi plastic, substanţă care poate avea efecte devastatoare pentru organism. Specialiştii pun pe seama lui inclusiv cancerul, arată digi24.ro.

Cercetătorii de la Universitatea din Oradea au studiat mierea produsă în Harghita, Covasna şi Mureş, considerate printre cele mai puţin poluate din România. Rezultatele au fost neaşteptate.

Marius Chipurici – cercetător: „Am găsit în toate probele noastre microfibre de plastic în diferite cantități (…) Aici se observă captura de microscopie în care apare microfibra de plastic identificată”, arată cercetătorul.

În afară de cazul nerecomandat în care stupul este făcut din plastic, apicultorii mai au o explicaţie pentru prezenţa acestui ingredient nedorit în miere.

Ioan Săbăduș – apicultor: „Este posibil ca în zona respectivă să fie o fabrică de materiale plastice, iar albina să ducă o parte din reziduuri lichide în stup”.

Cert este că mierea care conţine plastic este pericol adevărat, odată ajunsă în stomac.

Dr. Luiza Demian – medic diabetolog – explică: „Aderă ca o masă lipicioasă de mucoasă. Acea mucoasă își pierde din funcționalitate fie că este gastrică, fie că este intestinală. (…) Este foarte clar că este o agresiune la adresa sistemului imunitar”.

Urmările pot fi grave – de la boli autoimune până la apariţia cancerului. Pe lângă plastic, care apare foarte probabil din neglijenţă în compoziţia mierii, există şi vânzători care pun conştient în pericol sănătatea pacienţilor. Cu gândul la profit, adaugă zahăr sau alţi îndulcitori, substanțe de îngroșare, coloranți sau conservanţi.

Luiza Demian – medic diabetolog: „Dacă este vorba de mierea fraudată, este toxică prin tot ceea ce conține ea”.

Din fericire, o astfel de miere poate fi depistată uşor, spun apicultorii oneşti.

„Mierea naturală cristalizează, dacă o pui pe un ziar nu arde, că zahărul arde. Nu? Și se întinde așa pe scobitoare, deci până la ultima picătură trebuie să nu se întrerupă. Acesta este tot secretul”, explică Florica Vicaș, apicultor.

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(miere), ALIMENTATIE(pericol). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la AVERTISMENT! Substanţă periculoasă descoperită în mierea produsă în România. Poate provoca inclusiv cancer

  1. ghindar vasile zice:

    Un motiv intemeiat de a importa miere bulgaresca artificiala si nepoluanta pentru elevi. Articolul „suna” a propaganta inaintea unei achizitii de miere imporanta. Daca dai sirop de zahar la albine acestea se uzeza rapid iti depopulezi stupii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.