Familia americana este complet distrusa economic. Cauza este una singura: Sistemul Capitalist. Semne ale dezastrului economic…


Niste oameni care au trait din munca si au realizat ceea ce detin din munca, au crezut in rezultatul muncii si au creat imaginea unei tari, nu au cum dintr-o data sa nu mai accepte munca, sa compare munca cu nemunca, sa renunte la familie, sa renute la casele pentru care au muncit, sa nu mai isi doreasca sa evolueze si sa nu accepte sa ii mai ajute pe altii, DECIT in actualul context, in care sistemul nu mai este functional, ei vad acest lucru si mai ales, vad cit rau poate face incercarea de a mai “resuscita” un sistem déjà mort, in ideea ca o mina de oameni sa se imbogateasca. Acestia sint americanii de rind.

A fost o perioada destul de lunga in America, in care pentru cei ce erau responsabili si muncitori, existau salarii decente si foarte bune, iar acesti oameni se deplasau catre clasa de mijloc a societatii, chiar daca ei nu aveau decit un liceu terminat. Totul s-a schimbat, au ajuns absolventii de facultati sa nu aiba de lucru si sa se multumeasca cu salariu minim pe economie muncind in ramuri cu mult sub pregatirea lor, doar pentru a  exista fizic, au ajuns un numar impresionant de tinere sa fie “single mother”, fara familie si cu copiii de mina la bancile de mincare cu cartelele de la guvern in mina pentru a primii alimente in majoritate alterate, au ajuns batrini sa cerseasca pentru o bucata de pine si in numar impresionat sa umple bisericile la “supa saracului”, au ajuns peste 1,2 milioane de copii sa fie homeless, au ajuns americanii sa nu isi mai doreasca nici macar sa mai figureze pe listele de somaj… o cadere psihica de proportii inimaginabile pentru romani si multe alte natii.

Au ajuns politistii sa impuste oamenii ca pe ciini in strada sis a ii bata cu salbaticie, pentru orice, a ajuns teroarea sa fie la usa fiecaruia, a ajuns agentia de taxe americane IRS, sa aiba 40-50 de spoturi publicitare pe zi prin care ameninta cu confiscari masive de la orcine nu plateste taxele(birurile) si multe altele pe care le voi prezenta mai jos.

Cei mai saraci 40% dintre americani cheltuie peste 50% din venitul lor pe alimente si cazare, insa eu spun ca cifra este cu mult mai mare, insa vom lua statisticile lor. Restul cheltuielilor, cu autovehiculul, cu benzina, sumele exorbitante pentru asigurari, taxele de proprietate mereu in crestere, telefoanele si pentru companiile de televiziune prin cablu, hainele pentru copii care sint exorbitant de scumpe si multe altele, ii fac pe acesti americani sa fie datori la sfirsitul lunii, fara sa isi fi permis ceva, decit sa supravietuiasca…

http://blogs.wsj.com/economics/2015/04/06/how-the-rich-and-poor-spend-and-earn-their-money/

Pentru americanii care nu au o casa proprietate personala, peste 50% dintre ei cheltuie, mai mult de 35% din venit pe chirie, dar si aici, cifrele sint cu mult mai mari si dezastrul este la paroxism. Am sa va prezint dezastru prin ceea ce spun ei ca sa va convingeti.

http://realestate.aol.com/blog/2014/04/04/us-rents-rise-apartment-shortage/

Pretul unui pachet de mincare pentru un elev a a crescut la 3 dolari, in medie, la toate scolile publice.

http://articles.baltimoresun.com/2013-08-22/news/bs-md-ci-school-lunch-prices-20130821_1_community-eligibility-option-lunch-program-free-meals

Meniul la McDonald’s include acum anumite “suplimente” care au dus pretul la 5 dolari pentru “Dollar Menu&More”.

http://www.bloomberg.com/bw/articles/2013-10-23/mcdonald-s-new-dollar-menu-goes-up-to-5

Pretul carni de vita tocate, care se consuma in cantitati foarte mari in Nord America, s-a dublat din 2009 pina in prezent.

In 1986, cheltuielile de ingrijire a unui copil pentru familiile compuse numai din mame, era in jurul a 6,3% din venitul ei. In acest moment se ridica la peste 7,2%.

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/04/08/rising-cost-of-child-care-may-help-explain-increase-in-stay-at-home-moms/.

Venitul realizat a scazut pentru cei 80% din partea de jos a  “clasamentului”, cu o dinamica nemaintilnita, in ultimele 12 luni

http://news.yahoo.com/except-rich-americans-incomes-fell-last-220335392.html;_ylt=AwrBJR_C1B1VzXsAYUvQtDMD

In acest moment, peste 50% dintre lucratorii americani, aduc acasa mai putin de 30.000 de dolari pe an, ceea ce este un dezastru raportat la cheltuieli.

Dupa ajustarea functie de inflatie, media venitului pe gospodarie americana a scazut cu aproximativ 5.000 de dolari din 2007 pina in prezent.

http://research.stlouisfed.org/fred2/series/MEHOINUSA672N

Dupa cum ne anunta The New York Times, gospodaria tipica Americana valoreaza acum cu 36% mai putin decit a valorat cu zece ani in urma.

http://www.nytimes.com/2014/07/27/business/the-typical-household-now-worth-a-third-less.html?_r=1

Peste 47% dintre americani nu economisesc nici macar un cent din cecul pe care il primesc, ca salariu lunar.

http://www.businessinsider.com/half-of-america-doesnt-save-any-money-2015-3

Un studiu arata ca, peste 62% dintre americani traiesc de la un cec la altul si fac fata cu greu datoriilor. Eu consider ca cifra este cu mult mai mare, dar chiar si asa , este o imagine a dezastrului.

http://blogs.wsj.com/economics/2015/01/07/most-americans-dont-have-savings-to-pay-unexpected-bill/

In concordanta cu cifrele emise de U.S Department of Education, 33% dintre americanii cu imprumut pentru a efectua studiile academice, sint in acest moment restanti la plata acestei datorii. Ei nu mai au locuri de munca platite in concordanta cu cheltuielile pe care le au lunar si multi lucreaza in domenii fara nici o legatura cu studiile facute si cu un salariu de mizerie.

http://www.shtfplan.com/headline-news/federal-report-the-college-debt-bubble-is-collapsing-now-33-of-all-student-loans-are-delinquent-on-repayments_03312015

Un raport recent, arata ca, peste 43 milioane de americani au facturi medicale neplatite in urma unor tratamente sau achiztionarii unor medicamente. Starea sanatatii multora fiind extrem de precara, ei nepermitindu-si sa plateasca un tratament sau analize, chiar de rutina.

http://theconversation.com/why-medical-debt-and-bankruptcy-are-growing-problems-35532

Rata proprietarilor de case in SUA a inregistrat un declin continuu pentru sapte ani la rind, iar acum este cea mai scazuta din ultimii 20 de ani, asta aratind asa zisa “refacere” economica, mult trimbitata…

http://theeconomiccollapseblog.com/wp-content/uploads/2014/10/Homeownership-Rate-2014.png

Pentru fiecare dintre ultimii sase ani, mult mai multe companii au fost inchise in SUA, decit au fost inregistrate. Inainte de 2008, acest aspect nu a  fost vazut niciodata in istoria economica a SUA.

http://www.breitbart.com/big-government/2015/01/14/economic-death-spiral-more-american-businesses-dying-than-starting/

Dupa cum arata Census SUA, peste 65% dintre copiii americani, traiesc in familii care primesc ajutoare de la guvernul american. Ne imaginam care este moralul lor si ce personalitate poate crea aceasta stare de lucruri pur capitalista, la acesti tineri.

http://www.breitbart.com/big-government/2015/01/14/economic-death-spiral-more-american-businesses-dying-than-starting/

Daca cineva nu are nici o datorie in acest moment in America si are 10 dolari in buzunar, este mai bogat decit 25% dintre americani.

http://www.forbes.com/sites/timworstall/2011/12/14/six-waltons-have-more-wealth-than-the-bottom-30-of-americans/

Ca sa inchei, cu toate ca statisticile ar putea fi derulate si aratat dezastrul pe zeci de pagini, am sa spun ca un american pe o treapata economica medie in societate, trebuie sa lucreze de la 1 Ianuarie pina la 24 Aprilie in fiecare an pentru a-si plati taxele federale, statale si locale.

http://cnsnews.com/news/article/ali-meyer/americans-must-work-jan-1-through-april-24-just-pay-taxes

Ca sa va spun eu unde se poate ajunge sau cit de posibila este refacerea economica, este inutil si cred ca aceste cifre sint destul de relevante pentru a crea un tablou complet al dezastrului economic existent in lumea capitalista si in special in topul ei, America.

Realitatea este ca, chiar in aceasta situatie, datorita unei imagini permanent artificiale create in jurul valorii, prin bani si numarul lor, in America, daca nu ai bani, esti tratat sub orice critica, ca o mizerie, din pacate. Asta chiar in tara in care se discuta de anti rasism, anti discriminare si asa mai departe, doar lozinci fara a se reflecta in realitatea de zi cu zi in vreo forma.

http://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2015/04/01/the-poor-are-treated-like-criminals-everywhere-even-at-the-grocery-store/

Cam asa arata realitatea pe care multi romani “americanizati”, care revin in tara in concediu si chiar unii din tara, ale caror creiere au fost spalate de imagini si povesti minunate din aceasta tara, nu v-o spun. De ce? Pentru ca vor sa crezee superioritate in mod artificial favorabila lor si sa arate ce decizie buna au luat si cum au realizat American Dream, care de fapt nu mai poate fi un vis, decit pentru niste minti bolnave.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în S.U.A.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.