O localitate din Albania, distrusă de forajul pe care îl face o companie petrolieră. Un fost general NATO şi consilier al lui Victor Ponta este membru în consiliul director al firmei


O localitate din Albania, distrusă de forajul pe care îl face o companie petrolieră. Un fost general NATO şi consilier al lui Victor Ponta este membru în consiliul director al firmei

Localitatea Marinza, situată la 130 de kilometri de Tirana, este distrusă de fântâni arteziene din gaze, noroi şi nisip rezultate în urma unei explozii. Se pare că acest lucru a avut loc în timpul forajului unei sonde de ţiţei pe o concesiune operată de compania canadiană Bankers Petroleum.

Autorităţile albaneze au evacuat aproape toată localitatea, după ce au fost avariate mai multe locuinţe şi mai multe străzi au fost blocate. VEZI VIDE AICI Câmpul petrolier Patos Marinza din Albania este cel mai mare zăcământ de hidrocarburi de pe teritoriul Europei.

Nu este pentru prima oară când compania canadiană este implicată în astfel de evenimente. În 2012, şase sate albaneze au fost cutremurate serios după ce canadienii au fost acuzaţi că, pentru a extrage petrolul, provoacă explozii introducând ape reziduale sub presiune în subsol. Se procedează astfel pentru a exploata puţul la maxim într-un timp scurt. Fenomenul a fost similar cu cel petrecut la Galaţi, în comuna Izvoarele, atunci având loc 222 de cutremure în două săptămâni.

113047_0eabd78a7157474faff5

Dora Constantinovici a publicat pe Pandoras un articol în care vorbeşte despre această firmă. Conform acesteia, printre cei care conduc firma, în consiliul director se află și generalul american în rezervă Wesley Clark cel care a fost comandantul fortelor NATO în timpul războiului din Kosovo. El a fost protagonistul unui episod extrem de tensionat, când comandantul forțelor britanice de sub comanda NATO a refuzat să deschidă focul împotriva forțelor ruse masate în Aeroportul din Pristina, așa cum ordonase gen. Wesley Clark. “Nu am de gând să pornesc al treilea razboi mondial”, ar fi spus comandantul britanic. Clark a fost îndepărtat din funcția de comandant NATO înainte de sfârșitul mandatului.

Wesley Clark a fost în anul 2012 consilierul pe probleme strategice și de securitate al premierului Victor Ponta.

http://activenews.ro/

General-Wesley-Clark

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA(alte cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.