Noi membri aplica pentru a fi acceptati pe ultima linie dreapta, in cursa pentru banca chineza AIIB. Cine credeti ca adera la banca chineza si chiar a fost acceptat? Israelul… Oficialii de la BM si ADB pleaca in grup catre banca chineza.


Am trait sa vad si asta… Israelul a fost acceptat ca membru al banci chineze Asian Infrastructure and Investment Bank(AIIB). Pai, dragi evrei, tocmai voi, care erati taticii finantelor mondiale, smenuitorii si blatuitorii si matrasitorii tuturor mecanismelor financiare la nivel global, suporterii dolarului, care va intra in tara in fiecare an ca pomana de la americani, peste 6,5 miliarde de dolari, voi care conduceati cele mai mari institutii financiare si minteati peste tot ca economia mondiala este in refacere iar acum dezertati ca de obicei cu perverstate, voi care aveti un pedigree ca a-ti distrus zeci de economii pentru a va impune sistemul financiar dorit, tocmai voi veniti la comanda Chinei, in ideea de a mai face bani? Considerati voi ca Jewmerica nu va mai poate oferii satisfactii financiare si americanii sint la asa o saracie incit nu mai aveti ce jupuii si doriti ca in cadrul acestei banci nou infiintate sa mai gasiti ceva „pacienti” pentru a-i lasa ca de obicei desculti si fara haine pe ei?

http://news.yahoo.com/israel-applies-join-china-backed-aiib-investment-bank-114526360.html;_ylt=A0LEV70YTzBVLy4AK2EnnIlQ;_ylu=X3oDMTBya3R2ZmV1BHNlYwNzcgRwb3MDNARjb2xvA2JmMQR2dGlkAw–

http://www.reuters.com/article/2015/04/01/us-asia-aiib-israel-idUSKBN0MS46J20150401

Este greu de crezut ca evreii vor putea misca in front in AIIB,  pentru ca din principiul de functionare al bancii, aceasta institutie financiara condusa de chinezi, isi propune sa promoveze pe piata internationala Yuanul, iar orice dominare a yuanului, duce la lipsa de interes pentru dolarul american pe care il promoveaza evreii, sau orice dolar scos din circulatie in plan international si este introdus in locul lui un yuan, duce la o slabire a puterii dolarului american.

Dar pe linga frumuseii de evreii, au aderat si alti prieteni si aliati ai americanilor, la care nimeni nu se astepta.. Deci nu mai poate fi vorba de o gluma ci simplu, de crearea unei noi ordini financiare mondiale cu o schimbare spectaculoasa a polilor puterii financiare. Hegemonia yuanului este dupa colt.

Dupa cum putem vedea, China si Rusia ataca citadelele puteri americane si anume petrodolarul si forta militara distribuita mondial, iar evreii ca deobicei se duc acolo unde este puterea si tradeaza pe cei ce i-au crezut prieteni.

Dupa Marea Britanie, Germania, Franta, Olanda, Australia, Noua Zeelanda si multe alte tari, a venit rindul Poloniei (condusa la fel ca si Romania de niste mascarici politici, care nu ralizeaza ca Rusia este vecinul lor si inca ma cred ca vestul le poate oferii prosperitate prin imprumuturi si rachete, dar dupa cum vedem au venit si ei spre China, satui de minciunile americane), Canada( unde Harper pupa „Benjaminul”(100$) si pe fata si mai ales pe dos, pentru a-si lega economia de o moneda artificiala si a supravietuii si el politic, dar se pare ca intelege chiar si el, ca schimbarea este iminenta si se alatura Chinei), Suedia, Islanda, Africa de Sud(nu este de mirare, pentru ca este parte din BRICS), Portugalia, Azarbaidjan, ca sa dau numai citeva exmple de ultima ora, care au aplicat si au fost aprobati pentru a intra in AIIB, in afara Taiwanului, care a facut o echipa proasta cu SUA si decizia este luata in urma acestui aspect, din pacate pentru taiwanezi.

http://english.sina.com/2015/0402/797903.html

http://www.4-traders.com/news/Iceland-wants-to-be-founding-member-of-China-backed-AIIB-investment-bank–20119422/

http://scandasia.com/denmark-welcomed-sweden-interested-in-and-norway-intending-to-join-chinas-aiib/

http://news.yahoo.com/portugal-applies-join-china-backed-aiib-investment-bank-021447983–finance.html;_ylt=A0LEV7hkUDBV0DYAgMsnnIlQ;_ylu=X3oDMTBybnV2cXQwBHNlYwNzcgRwb3MDMgRjb2xvA2JmMQR2dGlkAw–

http://www.wantchinatimes.com/news-subclass-cnt.aspx?id=20150416000180&cid=1202

Dar cel mai interesant este ca multi oficiali cu state vechi in institutiile financiare criminale americane, au dezertat si au venit la banca chineza si aici ma refer la cei de la Banca Mondiala si Asian Development Bank(ADP).

http://www.nytimes.com/2015/04/03/world/asia/china-asian-infrastructure-investment-bank.html

Pai si America,  cu cine ramine in acest caz, ea fiind generatoarea „American Dream”-ului pentru toate societatile? Poate doar cu Romania, pina la capat, intr-o fratie in care America fura si Romania plateste, ca deobicei, ca doar de aceea avem o clasa politica de toata pomina…

Oare nu mai crede nimeni in acest vis jewmerican? De ce nu poate atrage America atitea tari intr-o zona de influenta financiara controlata de ea? Foarte simplu. Pentru ca orice genereaza America si Israelul sint mecanisme artificiale, speculative, care au adus saracia pe tote meridianele lumii si acum vor sa revina prin forta, prin razboaie si generare de saracie pentru  a pune in genunchi natiuni intregi, fara a investii nimic ci numai a imprumuta si a impidica acele tari sa investeasca pentru a intra pe piata lor, americanii fortindu-i sa intre pe piata “internationala” ca si consumatori ai  produselor lor si platitori de dobinzi, singurul lor export fiind dolarul american. Nimeni nu mai crede intr-un asa de sinistru vis..

Personal nu cred ca AIIB va aduce hegemonia yuanului ci va distruge  hegemonia dolarului si va aduce o mai mare diversitate,  de care lumea are nevoie in domeniul monetar, pentru ca fiecare lider sa isi evalueze exact situatia  economica a tarii sale, fara sa fie dependent dedolarul american si de fluctuatiile la comanda ale bancilor americane si Rezervelor Federale.

Pe de alta parte, aceasta trecere la cirma  finantelor mondiale a marilor banci construite in ultima perioada de rusi si chinezi, va aduce justitie in sistemul financiar mondial, izolind fraudele financiare la nivelul tarilor

participante si va genera posibilitatea rezolvarii lor, in timp ce prin dolar, justitia monetara a fost este si va fi extrem de volatila si la indemina dorintei politice americane, liderii americani creind bogatasi la comanda si zone ale unor tari in care nu exista nici apa de baut. AIIB si Banca de Dezvoltarea BRICS nu se vor confrunta cu FMI sau BM ci vor fi alegeri  potentiale si la discretie ale clientilor, fara a impune un sistem bancar, care in final s-a dovedit falimentar.

Fara discutie ca, pentru a avea controlul situatiei si al fluctuatiilor, China va impune yuanul pe piata internationala de capital si il va vehicula majoritar in aceasta banca, dar trebui tinut seama de faptul ca cele mai eficiente investii sint si au fost in Asia si acolo situatia economica zonala este dominata de China, insa cel mai important este faptul ca asiatici sint adeptii imvestitiilor cu finalizare practica, fata de FMI sau BM sau BCE, care imprumuta pentru a duce in sclavie acele tari, dupa care le impun programe de austeritate si reforma economica, dar nu in favoarea tarilor imprumutate ci pentru  reglarea economica si dezvoltarea tarilor deja dezvoltate.

http://3rdbutton.com/2015/03/27/keeping-america-and-the-imf-in-check-chinas-aiib/

O alta prevedere de ultima ora, prezentata in The South China Morning Post, este aceea ca banca(AIIB), va stabilii un cos de monede la dispozitia clientilor si a caror fluctuatie sa fie controlata si evident intervenit acolo unde este cazul.

Shhttp://www.scmp.com/news/china/money-wealth/article/1766627/china-seeks-role-yuan-aiib-currency-basket-extend

China nu poate incuraja existenta dolarului in aceasta banca, findca orice initiativa in acest sens ar slabi forta yuanului. In urma cu citeva zile, dupa zeci de ani de grandomanie si sfidare, FMI a pus problma, la New York, ca yuanul sa devina a cincea moneda a fondului, dupa ce a refuzat sistematic China sa fie element de decizie in cadrul fondului, unde Rusia si China nu aveau nici un cuvint de spus, dar acum lucrurile se schimba radical.

Hao Hong, CEO-ul si Managerul pentru Cecetare a Bocom International, spunea zilele trecute, ca AIIB are o viziune extrem de constructiva si practica, legata de investitii si infrastructura, care evident vor fi niste provocari dificile pentru banca in prima faza si de care trebuie sa se tina seama, dar chinezii se bazeaza pe yuan in vederea stabilizarii unor situatii dificile si restartarea actiunii banci la nivel mondial

in mod favorabil.

Fara discutie ca in prima faza, dolarul american va fi utilizat si va scadea din pondere cu timpul, locul lui fiind luat de yuan si alte monede la dispozitie.

Ceea ce va fi extrem de interesant, va fi faptul ca toate aceste tari vor trebui sa sustina yuanul si cel mai sigur rubla ruseasca, chiar daca nu isi propun acest lucru, dolarul american venind la final de „cariera”.

Fara discutie ca economiile Rusiei si Chinei vor evolua pozitiv si din ce in ce mai favorabil, datorita setei de investitii in aceste economii si mai ales prin faptul ca ele fac parte din grupari economice ce au nevoie de sisteme de dezvoltare serioase si bani la indemina.

Vor fi multumite tarile vestice care au primit cite un scaun la AIIB? Cu siguranta ca DA, pentru ca isi vor deschide orizontul portofoliilor lor si vor fi participante activ la investitii in care, chiar si forta lor de munca va fi angrenata pe tot globul, este adevarat cu cistiguri pe termen lung, asa cum trebuie sa fie intr-o economie reala si nu una speculativa si artificiala ca cea americana.

Americanii trebuie sa vina cu picioarele pe pamint, sa coboare in economia reala, sa intelaga faptul ca nu pot face o tara de miliardari in dolari la comanda, prin forta si impunerea unei monede tiparite zilnic, ca trebuie sa colaboreze si ca odata acceptata globalizarea, ea nu trebuie sa insemne exportul capitalismului, ura si dezbinare, ci colaborare si dezvoltare pe toate planurile, pentru ca planeta are resurse si oamenii sint dornici sa munceasca si sa gindeasca, motivati de un sistem economic in care vad zilnic evolutia si pot avea exemple sociale care isi bazeaza evolutia pe munca si efort.

Se poate face ceva, insa SUA trebuie sa inteleaga faptul ca discutind de democratie la nivel global, nu poti impune jocul care te avantajeaza ci acela din care fiecare poate cistiga si fiecare poate avea o initiativa in respect fata de legile internationale. SUA trebuie sa inteleaga ca zornaitul armelor, cind nu le convin anumite dcizii economice, nu mai este o solutie si nu mai poate fi niciodata.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.