Refacerea economica a economiilor capitaliste? Pe ce baza si de unde incepe? Dezastrul total si din ce in ce mai pregnant, a inceput sa afecteze existential populatia lumii capitaliste. Nimeni nu mai are incredere in sistem…


Singurele grupuri, care inca mai cred in sistem sau inca mai au puterea sa zimbeasca la dezastrul progresiv dar sigur, la care sint supuse populatiile acestui lagar capitalist, sint fie cei cu probleme mentale din ospiciile de boli mentale, fie cei de pe Wall Street si industria financiara, rupti total de realitate, in rest, tristete, tacere si asteptare. O sa ma intrebati: asteptind ce? Pai, foarte simplu, sa vina rezolvarea de undeva, pentru ca acesti oameni au fost obisnuiti ca sistemul sa rezolve problemele lor sau sa creeze pirghii temporare sau permanente de rezolvare, luind de la altii si oferindu-le lor, prin intermediul imprumuturilor acordate in conditii de jupuire a tarilor in curs de dezvoltare, prin razboaie generate la comanda economica a marilor banci si prin minciuna si propaganda. Nu mai merge cu nici una din acestea, cel putin la nivelul la care mergea.

Am sa va dau mai jos, ca deobicei, un alt set de ratiuni pentru care situatia roz pe care ziarele americane si Media in general incearca, in mare parte a lor, sa o zugraveasca, nu exista, iar colapsul economic este impins putin in timp pentru a avea loc, dar el se apropie pe zi ce trece.

Peste jumatate din companiile petroliere in domeniul frackingului (expoatarii prin fracturare a petrolului, de care se tem romanii), vor fi moarte sau vindute pina la sfirsitul acestui an, in acest domeniu dezastrul fiind apocaliptic, pentru ca aceste companii produc la costuri mai mari decit cele aferente exploatarii petrolului si au imprumuturi uriase la banci, pe care evident nu le mai pot plati si cineva trebuie sa le suporte. Cine? Evident populatia, care este practic terminata economic.

http://finance.yahoo.com/news/half-u-fracking-companies-dead-162143399.html

Platformele petroliere incep sa scada ca numar , pe zi ce trece, iar industria petroliera este in deriva si se asteapta ca ea sa  „suporte”o implozie de proportii. Numarul platformelor petroliere care opereaza in SUA este in cadere masiva pentru 19 saptamini  la rind, acesta fiind un dezastru de proportii, in conditiile in care de pe 15 Iunie, americanii nu vor mai avea capacitati de stocare a petrolului

si nu vor putea sa scada nici preturile din mai multe considerente economice.

http://www.zerohedge.com/news/2015-04-17/us-rig-count-drops-record-19th-week-row

Managerii de la cartierul general al „cantinelor” McDonald’s, renumite pentru oferirea „delicioaselor” preparate care au imbolnavit generatii, au anuntat ca vor inchide peste 700 de  „restaurante” in acest an, din cauza lipsei de profit si performantelor economice extrem de slabe. Asta nu credeam sa aud vreodata in viata mea, dar uite ca realitatea intrece fictiunea.

http://www.newsmax.com/newswidget/mcdonalds-closing-hundreds-stores/2015/04/23/id/640240/?Dkt_nbr=164BF-1&nmx_source=GateHouse_Generic&nmx_medium=widget&nmx_content=327&nmx_campaign=widgetphase2

Guvernul grec este la final cu posibilitatile de rambursare a datoriilor si cu siguranta vor avea loc miscari „seismice” in sistemul financiar european

cu repercursiuni majore in intreg sistemul financiar bancar mondial, evident afectind major, tarile in curs de dezvoltare, cum este Romania si punind

sclavii care conduc aceste tari la grea incercare si in fata unor miscari de strada iminente, incepute deja in America.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3052332/Greece-running-Deputy-finance-minister-says-country-verge-bankruptcy-unable-pay-wages-tax-HQ-electricity-cut-off.html

O imagine a unor indicatori agregati in economia capitalista, ne arata ca aproximativ 40% din energia electrica generata si consumata pe glob, provine din carbune.

Cind pretul carbunelui scade, inseamna ca avem un consum din ce in ce mai mic si o productie egala sau mai mare, raportat la perioada precedenta si se incearca o stimulare a productiei si comsumului de carbune. Caderea preturilor la carbune si cupru sint cele mai evidente semne ale apropierii colapsului economic, asa cum s-a intimplat si in 2007-2008.

http://www.zerohedge.com/news/2015-04-23/these-two-assets-show-us-crash-coming

Pretul minereului de fier a scazut si el ingrijorator, cu mai bine de 35% in ultimele 9 luni dupa cum ne arata David Stockman, economist de notorietate si ale carui statistici s-au dovedit a creiona in ani de zile o realitate pe care o traim acum. Aceasta scadere, arata un dezastru de proportii la care este supusa industria, datorita unor consumuri din ce in ce mai mici ale populatiei, chiar daca economia capitalista a fost stimulata de tiparirea de bani, care in final nu au ajuns in buzunarele popoarelor ci al unui grup de infractori finanicari.

http://davidstockmanscontracorner.com/its-a-mania-behold-the-red-chips-and-the-big-macs/

In acest moment, este evident din toate rapoartele economice, China este responsabila pentru o mare parte a comertului global. Faptul ca asiatici au incetinit exporturile si legat de multe produse, exporturile lor inregistreaza un colaps masiv, este un semn al dezastrului si nu al refacerii, al lipsei cererii de produse pe piata si nu al bunastarii economice, asa cu  se minte pe toate canalele Media.

http://www.bbc.com/news/business-32281957

Numarul companiilor americane, care au aplicat pentru a intra in procedura de faliment, s-a dublat numai in primul trimestru al anului 2015, fata de

primul trimestru al anului 2014.

http://www.reuters.com/article/2015/04/14/us-usa-bankruptcy-increase-insight-idUSKBN0N528K20150414

Vinzarile caselor noi in SUA inregstreaza un declin cu cea mai mare viteza din ultimii  doi ani.

http://www.zerohedge.com/print/505317

Daca vorbim de zona industriala productiva, dezastrul este major pina in present si imposibil de recuperat in conjunctura economica actuala.

Cum se poate reface o economie, din moment ce echilibru intre ramurile ei este total distrus, o economie in care s-a marjat pe finantializare, pe dezvoltare de servicii si s-a „uitat” complet de industrie, de transporturi, de constructii si sa mai departe.

http://www.zerohedge.com/print/505313

Asistam la o crestere anormala, dupa multi economisti, a valorii stocurilor, care pare sa nu aiba legatura cu realitatea economica  devastatoare de ansamblu. In timp ce la stocuri se vehiculeaza  sume incredibile, salariile devin din ce in ce mai mici, raminind ca muncitorii sa se intrebe cine produce pentru cine si cum se poate discuta de refacere economica din moment ce aceia care speculeaza, cistiga enorm, cu mult, mult mai mult decit cei ce muncesc, in fata oamenilor punindu-li-se date eronate total pentru a le lua fata.

http://www.sovereignman.com/investing/somebody-show-this-chart-to-jim-cramer-16814/?inf_contact_key=cda721afcdc0cd9e6699bb53771c21ecc680b572e02173f0e5c9714963e826e3

Deocamdata discutam de calmul de dinaintea furtunii, totul fiind in fierbere, iar deciziile pe care le iau liderii capitalisti, sint deciziile disperarii, iar razboiul ramine in ecuatie.

Asa arata situatia reala si nu minciunile si informatiile trunchiate aruncate de servitorii de jurnalisti romani. Aceasta este situatia care a facut lumea capitalista sa se gindeasca din nou la razboi, fara de care liderii capitalisti si bancherii evrei, nu isi mai pot rotunjii bugetele.

Deocamdata, trebuie sa fim multumiti de faptul ca Presednintele Putin are o minte limpede si nu  intra in jocul lor, dar ii face sa inteleaga faptul ca nu este o gluma si odata inceputa o conflagratie mondiala, nimeni, absolut nimeni nu poate anticipa urmatorul pas al adversarului. Sa speram ca Rusia si Presedintele Putin, impreuna cu diplomatia rusa, ii vor convinge ca nu este o necesitate ca vestul sa isi pastreze un nivel ridicat de viata nefacind nimic, iar ceilalti trebuie sa munceasca pentru a-i intretine. Nu poate exista acest tip de globalizare in care se exporta capitalismul, creat separat pentru fiecare tara, functiile de interesele marii finante si se globalizeaza saracia si lipsurile pentru cei devastati de munca.

Vestul trebuie sa inceapa sa gindeasca la efort, la salarii mici si economie echilibrata, in care nu isi mai are loc specula, dar va fi greu sa o faca fara a genera razboi, pentru ca daca ne uitam la volumul derivativelor la nivel mondial, intretinute ca mecanisme speculative de Wall Street, vom avea frisoane…

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.