Fenomen ciudat în nordul Moldovei. Ţăranii din Poiana jură că un OZN le-a călcat satul, iar fiinţe misterioase bântuie pe uliţe şi bagă groaza în ei


Fenomen ciudat în nordul Moldovei. Ţăranii din Poiana jură că un OZN le-a călcat satul, iar fiinţe misterioase bântuie pe uliţe şi bagă groaza în ei

Sătenii din Brăieşti, o localitate din judeţul Botoşani, spun că au dovada perfectă privind existenţa extratereştrilor. Este vorba despre un cerc uriaş apărut pe câmpurile din afara satului, locul unde ar fi aterizat un OZN. Oamenii se plâng că tot felul de personaje ciudate se plimbă pe uliţe şi îi bagă-n sperieţi.

Obiectele Zburătoare Necunoscute( OZN) fascinează omenirea de câteva decenii, iar prezenţa lor a fost semnalată documentar încă din perioada antichităţii. Viaţa în afara spaţiului terestru, celebrii extratereştrii şi atitudinea lor faţă de umanitate fascinează şi astăzi.

Doveziile, deşi negate de autorităţi, continuă să apară. Ultima mărturie a prezenţei extratereştrilor în România spun că o au nişte ţărani din satul botoşănean Poiana, comuna Brăieşti. Un grup de săteni sunt gata să jure pe cele sfinte că satul lor a fost călcat de extratereştrii. Cu mândrie spun că au dovada incontestabilă.

OZN-ul a aterizat pe ogoarele de la Poiana  

Poiana este un cătun idilic din judeţul Botoşani. Situat la doar 24 de kilometri de reşedinţa de judeţ, municipiul Botoşani, satul se cufundă între dealuri împădurite. Un loc ideal pentru apariţia fenomenelor paranormale. Sătenii, agricultori simpli şi crescători de vite, spun că, într-adevăr, în satul lor se petrec lucruri necurate. Acum o lună şi jumătate, povesteşte nea Valuţă Burlacu, un bătrân din satul Poiana, la două şi jumătate noaptea, a văzut două lumini pe cer.

”Una s-a îndepărat, iar cealaltă parcă s-a lăsat pe câmp. Fără zgomot”, povesteşte nea Valuţă. Nu s-a îndoit nimeni. Valuţă Burlacu a fost locotenent comandor de aviaţie şi nu se sperie cu una două. ”A făcut, domne, armata la Bobocu la aviaţie”, spune cu admiraţie, Dan Pădurariu, un sătean ceva mai tânăr.

Pe uliţele satului, a doua zi, au început să circule zvonurile. Nea Pădurariu pleacă în recunoaştere, în locul unde s-ar fi lăsat pe pământ luminiţa. Se întoarce speriat şi spune că pe câmp, lângă o mlaştină din spatele satului, se află un  cerc cu diamentrul de şapte metri. Era şi urma unei arsuri.

Cercul de pe câmp descoperit de sătenii din Poiana FOTO Cosmin Zamfirache

”Era aşa ca atunci când dădeam foc la mirişte şi creştea iarba deasupra. Este perfect rotundă. Cu ce poţi să faci aşa un cerc perfect aici, la Poiana? Nu ai cu ce. Şi, mai ales aşa, peste noapte, fără zgomot. Este un OZN. Ăştia cred că sunt extratereştrii”, spune convins Dan Pădurariu.

De altfel, şi fostul aviator spune că, într-adevăr, este cu siguranţă ceva nepământesc pe câmpurile oamenilor. Din acel moment, nimeni nu a mai dus vitele acolo la păscut şi niciun sătean nu s-a atins cu plugul de bucata de pământ.

  Extratereştrii la Poiana

Vestea a circulat din casă-n casă, astfel că unii săteni au început să facă o serie de corelaţii. Nea Petrică, un alt bătrân din sat, spune că, exact de când a fost descoperit cercul pe pământ, au început să umble prin sat oameni ciudaţi, care nu au mai fost văzuţi pe acolo.

Dan Pădurariu săteanul din Poiana care a descoperit cercul de pe câmp FOTO

Cosmin Zamfirache ”Aici ne ştim toţi. Şi au fost de atunci tot felul de străini. Aşa, fără ţintă. Doamne fereşte!”, spune bătrânul. Oameni ca nea Petrică, sunt convinşi că extratereştrii pot lua formă umană şi au umblat o vreme prin Poiana.

Extratereştrii ne vizitează din secolul al XVI lea

Povestea întâlnirilor românilor cu extratereştrii are o tradiţie de aproape 500 de ani. Prima consemnare apare în Letopiseţul Moldovenesc. ”Sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miadzănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme şi iară s-au ascuns în văzduh”, se arată în această lucrare. Apariţia obiectelor zburătoare neidentificate a fost apoi atestată, în 1913, 1967 şi, fără întrerupere, până în 2007.

Pădurea Baciu, de lângă Cluj Napoca, Alexeni, Mălina sau Lacul Bâlea sunt doar câteva dintre locaţiile cu tradiţii pentru consemnarea apariţiei OZN-urilor. O apariţie misterioasă recentă a avut loc la Câmpia Turzii, în octombrie 2007. În timpul unui zbor de antrenament, carlinga unui avion care decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii a fost avariată după un contact cu obiecte zburătoare neidentificate.

Culmea, pe 27 aprilie 2015, sătenii din Sigmir, Bistriţa Năsăud au spus că pe câmpurile din afara satului au găsit cercuri cu urmă de arsură, asemănătoare celor de la Poiana, judeţul Botoşani. De alfel, sătenii din judeţul Botoşani susţin că nu au anunţat pe nimeni de vizitatorii ciudaţi de la ei din comună, convinşi că nu vor fi crezuţi.

http://adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(curiozitati), SPATIU - EXTRATERESTRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.