„Dorel” loveşte şi în Turcia. Câţiva muncitori au fost puşi să mute mai multe mozaicuri romane. Ce au făcut este incredibil


acum pe bune…se se intelege, nu? …hahahahaa

Autorităţile turce încearcă să repare cel puţin opt mozaicuri romane, după ce au fost distruse de muncitorii care trebuiau să le mute.

Obiectele de artă au fost curăţate şi apoi mutate într-un nou muzeu din sudul Turciei, când au fost distruse, scrie independent.co.uk.

foto: independent. co.uk

În imagini, se observă că mozaicurile au fost reasamblate greşit. În cazul unor mozaicuri, s-au folosit culorile greşite sau muncitorii au pierdut piese din „puzzle-ul roman”.

Meşteşugarul local Mehmet Daşka a declarat că autorităţile au fost şocate de transformările şocante ale mozaicurilor romane.

foto: independent.co.uk

„Obiectele preţioase din perioada romană au fost distruse. Au devenit adevărate caricaturi. Unele din ele se află într-o stare extrem de proastă, şi-au pierdut originalitatea şi valoarea”, a declarat Daşka pentru presa din Turcia.

„Printre mozaicurile afectate se numără şi unul care ilustrează sacrificiul lui Isac, respectiv unul cu Narcis”, a adăugat Daşka.

Ministrul Culturii din Turcia a lansat o investigaţie pentru a identifica vinovaţii. Guvernatorul provinciei Hatay, Ercan Topaca, a adăugat că ministerul doreşte să îi pedepsească pe cei care au dat dovadă de neglijenţă în procesul de mutare a obiectelor străvechi din Muzeul Arheologic Hatay în cel din Antakya.

foto: independent.co.uk

Piesele făceau parte dintr-o colecţie de mozaicuri de extremă importanţă, deţinută de muzeul din Hatay. „Unele mozaicuri au fost distruse în timpul mutării”, a declarat Topaca. „Prioritatea noastră este să corectăm acest greşeli”, a mai spus acesta.

Topaca a precizat totodată că autorităţile au fost alertate de problema mozaicurilor în luna martie, când a oprit mutarea şi restaurarea acestora. El a spus că „opt sau nouă” obiecte de artă au fost deteriorate de amatorismul muncitorilor.

http://www.gandul.info/

Reclame
Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.