De la ustasii lui Ante Pavelic la Legiunea Secuiasca din Bolivia


naziq

Intr-un articol anterior dezvaluiam faptul ca teroristul secui Elod Toaso, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru actiuni separatiste in regiunea Santa Cruz din Bolivia, a primit asistenta juridica din partea Cavalerilor de Malta. Aceasta a facut parte din gruparea condusa de Eduarso Rosza Flores care a incercat, potrivit autoritatilor boliviene, sa il asasineze pe presedintele Evo Morales. Alaturi de croatul Mario Tadic, Elod a fost eliberat din inchisoare in luna martie si s-a intors deja in Ungaria, spre diferenta de ceilalti membri ai Legiunii Secuiesti care au fost impuscati de catre un commando guvernamental.

Probabil unul dintre cele mai interesante detalii legate de acest episod, este asistenta juridica oferita lui Elod Toaso de catre Ministrul Afacerilor Externe al Ordinului şi Statului nostru Suveran – Federaţia Prioratelor Autonome al Ordinului Suveran, Sfântului Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta (KMFAP) care a angajat-o ca avocat pe faimoasa Erika Oroza, candidata regionala din partea opozitiei in Bolivia.

Ce legatura are Elod Toaso, Legiunea Secuiasca, Evo Morales si Cavalerii de Malta?

Pentru a raspunde e nevoie sa legam anumite detalii din episodul Bolivia cu unele elemente istorice. Eduardo Rosza Flores a luptat in razboiul sarbo-croat din anii 1990 de partea Croatiei, savarsind crime de razboi alaturi de noii ustasi, emanati ai ultranationalismului croat care luptau acum impotriva noilor “cetnici” sarbi. Cei care au finantat actiunea secesionista a Santa Cruz in Bolivia sunt oameni de afaceri influenti de origine croata, cum ar fi Branko Marinkovic, acuzat impreuna cu Elod de actiuni autonomiste, dar fugit in SUA inainte de a fi arestat.

Nazistii croati: o istorie a crimei si exterminarii etnice

Gruparea “ustasii” din Croatia, infiintata in 1929 de catre Ante Pavelic, este responsabila pentru o serie de masacre in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa de spatiu iugoslav a fost impartit de catre Germania nazista in 1941 intre Ungaria lui Horthy, Italia lui Mussolini, o parte administrata direct de catre Germania lui Hitler. Iar Croatia a devenit un stat distinct si independent, sub comanda ustasilor lui Ante Pavelic si protectia germano-italiana. O perioada in care in Croatia functionat lagarul de concentrare de la Jasenovac, unde au fost exterminati peste 100.000 de sarbi, evrei si tigani. De mentionat ca acest lagar nu a fost operat de nazisti, ci independent de catre ustasii croati.

Autonomie si sovinism la umbra Papalitatii si ordinelor de tip masonic

Regimul care conducea Statul Independent Croat era puternic influentat de catolicism. Ustasii erau catolici ferventi si o mare parte in liderii politici ai noului stat erau clerici catolici. O treime din sarbii din Croatia lui Ante Pavelic au fost catolicizati fortat, iar dupa terminarea razboiului o mare parte a liderilor ustasi, inclusiv Ante Pavelic, au fugit in America de Sud cu ajutorul bisericii catolice si a Papei. Cu o ideologie care se opunea agresiv Ortodoxiei, regimul ustas a fost sustinut de catre clerici franciscani care au participat inclusiv la pogromurile anti sarbesti. Arhiepiscopul de Zagreb, Alojzije Stepinac, acuzat ca a pactizat si sustinut regimul criminal ustas, a fost beatificat de catre Papa Ioan Paul al II-lea in 1998.

Nu este de mirare ca oamenii de afaceri croati din Bolivia, care lupta pentru autonomia regiunii Santa Cruz, au angajat membri ai Legiunii Secuiesti pentru a duce o campanie militara impotriva regimului lui Evo Morales. Ei sunt, in fapt, urmasi ai ustasilor fugiti in Bolivia dupa razboi, uniti de unguri prin catolicism, nazism si ura impotriva Ortodoxiei si a sarbilor. Iar faptul ca Ordinul Cavalerilor de Malta s-a implicat in eliberarea teroristului Elod Toaso este o actiune pe linie catolica, ordinul fiind puternic legat de Papalitate. De exemplu, o mare parte din organizatiile afiliate Ordinului, cum ar fi Serviciul de Ajutor Maltez din Romania, il are ca  presedinte este senatorulUDMR de Covasna Balint Zoltan Puskas si are alte membri UDMR in conducere. Pe filiera catolica, prin diferite ordine de tip masonic, s-a creat o retea la umbra careia se ascunde extremismul si sovinismul mostenit de la cetnici si horthysti, care nu a murit, ci doar s-a refugiat fie in America de Sud, fie in Transilvania.

Si nu, imaginea de la articol nu e creata in Photoshop, este suprinsa la un meci de fotbal din Croatia din 2010: steagul Vaticanului si svastica. Mentalitatea ustasa nu a murit in Croatia, unde teroristii inca se antreneaza pentru export!

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI (terosism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la De la ustasii lui Ante Pavelic la Legiunea Secuiasca din Bolivia

  1. brezeanudan zice:

    Bun articol !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.