Noul „sistem de apărare” al Suediei se bazează pe homofobie. Ce mesaj prin codul Morse primesc toate navele care intră în apele suedeze


Societatea Suedeză pentru Pace şi Arbitraj (SPAS) a instalat un „sistem de apărare” antisubmarin – „Marinarul Cântăreţ” – în apele din largul Stockholmului, un sistem de tip sonar care difuzează mesajul „Bine aţi venit în Suedia. Gay din 1944. Pe aici dacă eşti gay” în limba rusă şi engleză, în codul morse.

Dispozitivul animat, din lămpi de neon, înfăţişează un bărbat care poartă lenjerie intimă albă şi o beretă de marinar şi care dă din şolduri, în timp ce în fundal se aprind şi se sting inimi roz.

Grupul pare să mizeze pe cartea homofobiei, tot mai puternică în Rusia după adoptarea legii privind „propaganda gay” în 2013, scrie BBC.

Societatea, fondată în 1883, afirmă că acest semnal luminos reprezintă totodată o încercare de a convinge autorităţile suedeze să regândească modul de utilizare a mijloacelor militare în cadrul securităţii naţionale.

Suedia a lansat în octombrie o operaţiune militară uriaşă în vederea căutării, în apele sale, a unui presupus submarin rusesc, iar Guvernul a anunţat recent o creştere masivă a celtuielilor militare.

„Dacă acţiunile militare şi armele ar fi funcţionat ca mijloace de soluţionare a conflictelor, în lume ar fi fost pace de mult timp”, subliniază Anna Ek, preşedinta SPAS.

Organizaţia invită echipajele oricărui submarin care au văzut „marinarul cântăreţ” să participe împreună cu ea la Parada Stockholm Pride, în august.

„În vremuri tulburi, dragostea şi pacea dincolo de orice frontiere este mai importantă ca niciodată”, subliniază SPAS pe site.

http://www.gandul.info/

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA(socanta), HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.