Șoferii români se revoltă: Vrem în Ungaria INDICATOARE spre România


Un senator de Bistrița a afăcut demersuri la Ministerul de Externe, Ambasada României la Budapesta și la Ministerul de Externe al Ungariei pentru ca indicativul rutier România să apară într-o frecvenţă mai mare pe ruta Budapesta-Satu Mare. Demersul senatorului Dorin Dobra vine după ce șoferii români s-au plâns că riscă să se rătăcească din cauza lipsei indisatoarelor rutiere de pe autostrada M3 sau de pe drumurile județene și naționale din Szabolcs-Szatmár-Bereg și Hajdú-Bihar.

doridobra

„În Ungaria pe autostrada M3 ce face legătura între Budapesta şi punctul de frontieră de la Satu Mare pe indicatoarele rutiere lipseşte aproape cu desăvârşire numele ţării noastre și orașele din România de la graniță. La ieşirea de pe M0 – centura Budapestei, România este indicată de două ori, iar mai apoi o singură dată la intrarea pe M3. În rest, pe parcursul celor aproximativ 200 km de autostradă, numele ţării noastre nu mai apare spre deosebire de cel al Ucrainei şi al Sloveniei, de exemplu. Neinterpretând în niciun fel această stare de fapt, o aducem doar în atenţia celor ce ar putea contribui la remedierea ei. Pentru aceasta, domnule ministru, vă adresez următoarea întrebare: Este posibilă remedierea acestei situaţii prin metodele clasice, diplomatice, astfel încât indicativul rutier România să apară cu o frecvenţă satisfăcătoare pe ruta Budapesta –Satu Mare?”, a întrebat senatorul Dorin Dobra conducerea Ministerului de Externe.

Actuala conducere a Ministerului Afacerilor Externe a formulat un răspuns la interpelarea senatorului Dobra, precizându-i că Ambasada României la Budapesta a contactat Administraţia Naţională a Drumurilor din Ungaria şi a solicitat acestei autorităţi suplimentarea indicativelor rutiere spre frontiera cu România, pe artera în cauză.

Autorităţile maghiare au spus că vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei şi vor suplimenta indicativele rutiere România pentru o mai bună orientare a şoferilor.

”Referitor la scrisoarea dvs. am revizuit toate semnele rutiere de pe rețeaua noastră de autostrăzi. Am decis să folosim codul RO pe toată autostrada M3 și, de asemenea, pe toate autostrăzile și intersecțiile importante începând cu M0-M31, M31-M3, M3-M35, pentru o mai bună orientare a conducătorilor. Considerăm că prin aceste îmbunătățiri a semnelor rutiere, acestea vor fi mult mai explicite, ajutând conducătorii auto în destinația lor spre România.”, se arată în raspunsul autorităților maghiare.

http://www.voceatransilvaniei.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.