Campanie de denigrare a României, chiar în centrul Vienei. Austriecii se răzbună după scandalul cu firma Schweighofer


Austriecii boicotează turismul din România (FOTO: digi24.ro)

Protest în centrul Vienei faţă de uciderea maidanezilor în Bucureşti. Un telespectator Digi24 a trimis fotografii făcute sâmbătă, în Piaţa Sfântul Ştefan, în care apar mai mulţi tineri care împart pliante cu mesaje de boicotare a turismului în România, sub pretextul că banii aduşi de turiştii străini sunt folosiţi pentru uciderea animalelor. Broşurile cuprind poze în care apar câini ucişi sau agresaţi, arată Digi24.

Aproape 200 de mii de austrieci au venit în România anul trecut, iar peste 50 de mii în primul trimestru al acestui an.

Protesul de la Viena are loc în contextul tensiunilor generate de dezbaterea modificărilor Codului silvic şi de interesele unei mari companii de exploatare a lemnului din Austria. Holzindustrie Schweighofer a ameninţat că se retrage din România, dacă legea silvică trece în actuala formă, care-i limitează activităţile în domeniu.

Iată mesajul telespectatorului Digi24:

„Ieri mi-a fost dat să văd o campanie mizerabilă de denigrare a României în StephanPlatz, Viena, Austria. Se pare că protestele împotriva firmelor austriece de prelucrare a lemnului au ceva răspuns. Finanţarea companiilor non-profit pentru protecţia animalelor trebuie făcută într-un fel. Nu, nu este niciun fel de teorie a conspiraţiei.

De ce a pornit această campanie tocmai acum? Tocmai în Austria? Mai ales că problema câinilor fără stăpân torturaţi sau omorâţi în România a fost în urmă cu ceva ani, în acest moment, aceste atrocităţi sunt foarte rare. Mai jos o să vedeţi câteva poze realizate ieri, 16.05.2015, în inima Vienei, lângă catedrala Sf. Ştefan, precum şi „fluturaşul” pe care îl înmânau participanţilor la protest.

Să foloseşti expresii de genul „Boycott Tourism în România, your money will be used for killing dogs. Stop Supporting Murder” (Boicotați turismul în România, banii dumneavoastră vor fi folosiți pentru uciderea câinilor. Încetați să mai sprijiniți crima!” – n.r.) e mult prea mult”.

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA(jignita). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.