LA VATICAN! O BIBLIE DE ACUM 1500 DE ANI CONFIRMĂ CĂ IISUS CHRISTOS NU A FOST CRUCIFICAT!


Spre disperarea Vaticanului, o biblie veche de peste 1500 de ani, descoperită la Muzeul de Etnografie din Ankara, confirmă faptul că Iisus nu a fost crucificat. Biblia conține Evanghelia lui Barnaba, un ucenic al lui Iisus, care susține că Iisus era un profet, nu era fiul lui Dumnezeu și nu a fost crucificat.

Cartea susține că Iisus s-a ridicat la cer viu și că în locul său a fost crucificat Iuda. Cotidianul Național Turk, a publicat un raport în care se spune că biblia a fost recuperată de la traficanți de antichități, care se aflau pe un vapor în Marea Mediterană, în cursul unor percheziții pe care autoritățile turce le-au făcut pe acest vapor. Biblia a fost descoperită în anul 2000, dar a fost ținută secret, până anul trecut. Este evaluată la 28 de milioane de dolari. Biblia este scrisă cu litere de aur, în limba aramaică, limba lui Iisus.

Biserica catolică a conservat patru evanghelii, este vorba de cea a lui Ioan, Luca, Marcu și Matei. În timp, au început să fie descoperite și alte cărți, unele dintre ele prezentând faptele în mod diferit. Ca și Manuscrisele de la Marea Moartă, astfel de biblii sunt incomode pentru Vatican. Reprezentanții bisericii încearcă să ignore existența lor. Cercetătorii sunt de altă părere. Vaticanul a cerut oficial ca astfel de cărți să fie interpretate în spiritul religiei catolice. Multe voci importante în biserica catolică au susținut că este o făcătură a susținătorilor religiei islamice
Cercetătorii au evaluat cartea și au ajuns la concluzia că biblia este autentică. Cercetătorii spun că în astfel de cazuri, trebuie aflat adevărul cu orice risc. Oamenii trebuie să afle adevărul, chiar dacă este vorba despre religia lor, despre credibilitatea și viitorul Vaticanului. Cercetarea și expertiza unor astfel de documente, trebuie să se facă fără patimă, numai în spiritul adevărului, pe care oamenii trebuie să-l cunoască.

Sunt prea multe secrete pe care Vaticanul le are, în condițiile în care vorbim despre religie, cinste, adevăr. Istoricii sunt de acord că nu se poate stabili cu exactitate viața lui Iisus. Sunt lungi perioade din viața sa, pentru care nu există documente. Nu se cunosc perioade mari de timp, din existența lui Iisus. Ce a făcut în acea perioadă pentru oameni? Unde a trăit?  Evangheliile scrise de apropiații lui, prezintă și lucruri contradictorii, care nu sunt puse cap la cap, pentru o explicație reală, exactă, indiferent de consecințele ei. Există teama că pot să se năruiască mituri ale trecutului, sau reprezentanții bisericii au de pierdut?

Marile instituții care conduc lumea ascund multe informații, care din fericire pentru noi, devin evidente. NASA a început să declaseze rapoarte asupra existenței vieții extraterestre, abia după 50 de ani, CIA, FBI-ul, Mossadul, KGB, au făcut nenumărate abuzuri asupra oamenilor, fără să-și asume și să recunoască aceste atrocități, cu toate că documentele prezintă aceste fapte. Arhivele Vaticanului sunt pline de documente secrete, pe care nici măcar istoricii nu le pot studia.

Istoricul Armaund Dumouch se întreba, în una din cărțile sale asupra obiectivității faptelor prezentate în cele patru evanghelii, acceptate de Vatican. Evangheliile au fost scrise de oameni, cu siguranță intervine subiectivitatea fiecăruia. Citatele atribuite lui Iisus nu pot fi identice cu ceea ce El a spus. Fiecare dintre autori a redat faptele după cum și-a amintit și prin prisma lui. În afară de aceste cărți, ce alte dovezi materiale s-au descoperit, cu privire la existența lui Iisus? Sunt controverse asupra locului unde s-a născut, asupra locului unde a fost crucificat, ce a făcut timp de 30 de ani, ce a reprezentat pentru El, Maria Magdalena?

bible-1500

Dacă el a fost evreu, care este locul lui în religia evreiască? În afară de dogmele bisericești, reprezentanții bisericii trebuie să ne explice și alte lucruri, esențiale pentru viața noastră spirituală și religioasă. Cred că merităm adevărul! Sau nu?

http://www.efemeride.ro/

Publicitate
Acest articol a fost publicat în RELIGIE(crestinism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

88 de răspunsuri la LA VATICAN! O BIBLIE DE ACUM 1500 DE ANI CONFIRMĂ CĂ IISUS CHRISTOS NU A FOST CRUCIFICAT!

 1. gerica64 zice:

  MINCIUNI SI BLASFEMIE!Trebuie sa vina antihristul si asta nu are loc de crestini adevarati.Peste tot in lume crestini sunt persecutati se scot crucile din institutii de stat de pe steguri sa nu deranjeze pe eretici si pagani.Acum nici crucea pe care a fost rastagnit numai este a Lui este a lui Iuda tradatorul pentru 30 de arginti.Nu aveti idee cat rau faceti raspandind asemenea minciuni si smintind tineretul.Acum se face propaganda la homosexualitate suntem obligati sa fim inregimentati in sistemul electronic antihristic cu tot felul de carduri.Unde este libertatea pe care ne-a dat-o Dumnezeu?Ai curaj sa-l privesti pe Iisus Hristos la Judecata atat timp cat ii contesti pana si Crucea de care se cutremura tot iadul?

  Apreciat de 2 persoane

  • Lupul Dacic zice:

   Dragul meu, daca tu ai credinta ta, de ce trebuie sa o impui si altora?
   De ce trebuie sa fiu si eu ca tine?
   Te rog, intelege ca toti avem un creier si judecam cu el asa cum credem fiecare ca e mai bine pentru noi.
   NIMENI nu are dreptul sa-mi impuna NIMIC.

   Apreciat de 1 persoană

   • mihailandrei zice:

    Acum 1500 de ani?:))

    In vechime existau sute de astfel de manuscrise, ele sunt apocrife nu au nici o valoare.
    Diversi autori, in special cei care apartineau de unele secte isi insuseau titulaturi false, de ex nume de apostoli, sau personaje care l-au cunoscut pe Hristos, pentru a intarii prin scrierile respective invataturile sectei .
    Cartile de genul asta au statut de hartie igienica, nu le acordam importanta.
    Ii lasam pe aia mai putin instruiti sa se joace cu ele .
    În primele secole ale Bisericii circulau multe scrieri false, create cu diverse scopuri.
    Gn0sticii scriau „evanghelii” și epistole ez0terice cărora le dădeau nume de apostoli ca să capete autoritate.

    Apreciat de 1 persoană

   • Lupul Dacic zice:

    normal, stie cineva adevarul?
    stii tu cine a scris si biblia?…oare nu tot din aia? 🙂
    ce dovezi ai ca a scris-o D-zeu?

    Apreciat de 2 persoane

   • CK zice:

    Corect.

    Apreciază

   • Traian Ioan zice:

    Lupoaico mă faci să râd!
    Eu scriu ce știu, fără să-ți cer să crezi! Dacă înțelegi bine, dacă nu, iarăși bine.
    Tu crezi multe, numai că, orice credință (fără excepție) fără de judecatâ poate fi, în egală măsură, Adevăr sau neadevăr!
    Toate religiile sunt credințe fără de judecată impuse ca adevăr de conducători, grupurilor de oameni, mai mici (partide) sau mai mari (popoare).
    Am postat ceva, din ceea ce știu, pe saitul acesta al Dvs. la care mi-ați scris că să aștept moderarea.
    Sunt tare curios, dacă există o persoană mai puțin proastă decât mine care să modereze? Nu de altceva dar caut, de mult, un om mai puțin prost decât mine care să-mi spună ce am înțeles greșit din cele discutate cu Sântio, Creatorul cunoscut de strămoșii noștri Daci. Știți eu sunt un om conștient de limitele mele, știu că sunt prost și pot înțelege greșit cele primite de la Creator.
    Aș avea să vă scriu multe înțelese prin mintea mea de la Sântio.
    Fiți foarte atentă că tot ce știu pot demonstra cu documente, legi ale naturii și creații!

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Nu exista moderare, comentariile sunt libere. Comentariul dvs a ajuns in spam, i-am dat drumul si am raspuns dar se pare ca nu cititi raspunsul.
    Nu sunt eu in masura sa spun daca un om e prost.Toti avem prostia noastra iar eu nu o caut pe a nimanui. Daca scrie ceva cu care nu sunt de acord ii raspund conform cunostiintelor mele si orientarii blogului. In cazul acesta este vorba de relige, iar blogul este anti religii.

    Apreciat de 1 persoană

  • mitchell zice:

   Ai vre-o dovada? Tu chiar crezi ce spui? Esti penibil de aberant. Nu mai minti oamenii!

   Apreciază

   • mitchell și mihailandrei, aveți idee de către cine și când anume au fost scrise Evangheliile?! De ce oare există multe scrieri, contemporane cu diferiți iluminați ai vremurilor respective, dar niciunul dintre istoricii care au trăit în vremea lui Ben Joshua (Isus, după altă denumire) nu pomenește nimic despre el?!
    Ia, fuga și întrebați un preot…poate vă luminează acești corifei ai creștinismului! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  • radu zice:

   daca citesti biblia ,la cap.6 gasesti urmatorul pasaj : fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor sunt frumoase, au intrat in casele oamenilor si si-au luat neveste din fetele lor. Ce copii poate avea o entitate, o forta necunoscuta, stiind ca un copil nu se poate naste decat printr-un act sexual. Daca nu va este frica de adevarul adevarat cititi biblia nu ca pe un roman pentru ca nu veti intelege nimic. Avem documente palpabile -PIRAMIDELE , nu stim dupa 7mii de ani cine le-a construit, si ne lovim de biblie, care a fost scrisa de cronicari care au vrut sa fie vazuti bine de cei ce conduceau populatia. Daca popii si clericii sunt asa de scoliti, de ce nu recunosteau ca pamantul nu este centrul universului ci el face parte dintr-un sistem galactic – planetar???

   Apreciază

 2. gerica64 zice:

  Dar noua crestinilor ortodocsi de ce ni se impune sa luam carduri cu sila de ce ni se impune sa acceptam UE ori NATO caci nu sa facut nici un referendum daca suntem de acord cu astea.Eu nu am impus nimanui ortodoxismul si nu am atacat fundamentele niciuneia dintre credinte. Exista o campanie mondiala mass media de denigrare a crestinismului de promovare a homosexualitatii a libertinajului si a transformari omului in demon cu trup.Stim cine provoaca acest haos satana si slugile lui masonice caci nu poate veni antihristul pana cand omul nu a ajuns la stadiul de demon.Va rog nu mai denigrati crestinismul ortodox noi nu am denigrat pe nimeni.

  Apreciat de 2 persoane

  • Lupul Dacic zice:

   De ce nu intelegi ca nu numai ortodocsilor li s-a impus cipul, cardul, NATO, UE si ce o mai fi…
   Asta e NWO, pentru a inrobi omenirea….nu conteaza ce religie esti.
   Eu doar ti-am spus ca nu e normal ca daca tu crezi intr-o anumita biserica sa o impui si altora, ca de ex. mie sau altuia care citeste aici. E problema ta in ce crezi. Eu si altul daca vrea sa creada in ce crezi tu,trebuie sa o faca nu manipulat de altcineva, asa cum spui tu ca ortodoxismul este cel mai cel.
   Intelegei ce vreau sa spun?

   Apreciat de 1 persoană

   • ady zice:

    Aceleasi texte rasuflate prezentate cu titlu de adevar. http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Evanghelia_lui_Barnaba

    De ce nu sapi mai adanc sa vezi ce legatura are aceasta inventie de descoperire cu islamu secta inventata de aceiasi draci.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Vezi cum sunt toate?
    Peste tot sunt prezentate toate asa cum spui cu titlul de adevar. Tot felul de manuscrise ( care evident ca sunt reale),doar ca eu de unde stiu care este adevarul absolut? Cineva acum sute sau mii de ani a scris ceva…atit cit l-a dus capul pe el la vremea aia. Ca era istoric, scrib, popa sau orice…nu conteaza. Asa a fost scrisa si biblia.
    Ai tu dovezi incontestabile ca biblia a fost scrisa de D-zeu? Pai niste oameni au sris-o. Incearca sa gindesti cu capul tau si sa nu te mai iei cu turma…
    Spui de draci….ai vazut tu unul ca sa spui ca exista? E cumva la tv? 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Traian Ioan zice:

    Puțin probabil că înțelege!

    Apreciază

 3. Riko zice:

  hahaha, De ce crezi ca se numeste crestinism, ce fel de executii publice crezi ca se faceau in vremea aceea. Ai auzit se Sfinti Imparati Constantin si Elena? care au trait pana prin anul 330, mai devreme cu 200 de ani de biblia aia, si istoria lor confirmata. Mai vrei argumente?

  Apreciat de 2 persoane

 4. gerica64 zice:

  Stimata doamna nu ma indoiesc ca stiti ca se pregateste un razboi mondial,o religie unica mondiala umanista dar fara Dumnezeu care centreaza omul ca fiind dumnezeu.Acest articol care este drept nu este al dumneavoastra nu face decat sa darame si farama de credinta care mai exista in oameni pentru ca acestia au ajuns sa creada tot ce li se baga pe gat.Cum pot lupta oameni impotriva NWO daca nu mai cred in nimic si nu mai au nici un principiu moral?

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Asa este, elita ne otraveste cu tot ce poate prin alimentatie, medicamente, vaccinuri,etc, si degeaba…vad ca totusi omul incepe sa se trezeasca si stiu ca razboiul este singurl mod in care sa ne termine.
   Ce vor ei este ca religia islamica sa fie principala deoarece este cea mai obedienta. Toate religiile au darul de a spala creierii adeptilor, dar cea islamica este de departe cea mai tare. Dar e mai bine sa tac 🙂 Atit despre religia asta pentru ca e foarte periculos.
   Trebuie sa intelegi ca D-zeu este in fiecare, chiar daca are o religie sau alta. Noi si tot ce ne inconjoara suntem creeatia aceluiasi D-zeu…EL se afla in tot si toate.
   Foarte multi oameni au inteles asta de ceva timp datorita informatiei care circula liber si au experimentat pe ei si viata lor. Au vazut ca nu au nevoie de nimeni sa le spuna cum sa-ti traiasca viata si sa fie OAMENI buni, iubitori si intelepti.
   Noi toti putem lupta impotriva NWO, prin faptul ca refuzam sa mai fim manipulati. De ce am nevoie de o religie sa-mi spuna ce sa fac? Eu nu am creier sa stiu ce e mai bine pentru mine?

   Cit priveste aceasta carte, exista…e reala. Asa cum sunt foarte multe documente de care o religie sau alta nu tine cont…evident ca asta inseamna ca ei sa dispara. Pai cine este prost sa lase ciolanul din mina? 🙂

   Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Stimat gerica64.întrebi: „Cum pot lupta oameni impotriva NWO daca nu mai cred in nimic si nu mai au nici un principiu moral?”
   D-ta trebuie să știi, ca toți oamenii, de altfel, că o credință fără de judecată poate fi în egală măsură Adevăr sau neadevăr!
   Eu nu-ți bag pe gât nimic, îți scriu doar ce știu. D-ta dacă poți judeca spune-mi,ce știu greșit. Spune-mi tot în scris, să nu ne facem auziți cum se făcea evreul Iisus, la vremea lui.

   Apreciază

 5. gerica64 zice:

  Cartea chiar daca este reala nu inseamna ca este si adevarat ce scrie in ea.Principalul adversar pentru Illuminati este crestinismul mai ales cel ortodox.Sunt foarte multe carti apocrife cum este si aceasta din articolul postat.Nu stiu unde ati vazut ca oameni nu au nevoie sa le spuna cineva care este adevarul.Eu vad ca oameni se departeaza de Dumnezeu Treimic imbratiseaza credinte false neopagane amestecate cu New Age,yoga,ezoterism,spiritism si asteapta extraterestri, intraterestri care nu sunt altceva decat demoni deghizati.Adevarul este numai unul singur la fel si credinta restul sunt dezbinari si rataciri demonice.Sunt sigur ca aveti ceva cu preoti care nu si-ar face treaba cinstit si corect si ca sunt prea multe biserici si putine spitale.Sunt vremurile de pe urma satana datorita necredintei intra si in locurile care ar trebui sa-i fie inaccesibile.Tradatori se gasesc peste tot Iuda este exemplul cel mai cunoscut la fel si azi exista ca el si in cler.Satana ataca pastori ca sa se risipeasca turma si sa o duca in iad acela in care putini mai cred ca exista.Biserica ortodoxa va rezista indiferent daca unii o vor trada nu conteaza numarul ci calitatea si ravna pentru a face voia lui Dumnezeu.A fost atacat poporul sarb acum Rusia este starnita la razboi totul ca popoarele ortodoxe sa fie starpite daca se poate.Toate astea nu sunt intamplatoare exista o agenda masonica la varf ca sa produca aceste crime sociale,politice,economice pentru ca lumea sa accepte antihristul ca izbavitor.Sunt crestin ortodox si apoi nationalist insa fara Dumnezeu nimic nu se poate sustine si nici o tara nu va rezista crezand in zei si alte amagiri demonice. Dumnezeu vrea sa credem drept in El si nu cum credem noi ca este mai avantajos pentru noi fara iad,fara Judecata,fara principii morale.Ne plac basmele si sa credem ca e suficienta numai gandirea noastra la ce este drept si mai ales adevarat.Mereu uitam ca SUNTEM CREATI SI EXTREM DE LIMITATI insa cu multa mandrie ca si lucifer cum ca am fi peste Creator si de sine statatori.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Masoni sunt peste tot inclusv in Rusia. Ei conduc omenirea de mii de ani ( atunci se chemau altfel), si tot ei au inventat si religiile. Incearca sa citesti mai multa istorie neoficiala si citeste mai ales printre rinduri.
   Acum lupta este intre cele 2 fractiuni de masoni….cei din vest cu cei din est, doarece cei din est ( Rusia, China si India, nu mai vor sa fie pe locul 2.
   Asta e toata batalia la nivel mondial. Iar noi prostii, adica popoarele sunt manevrate de biserici sau altii cu alte interese.
   Intelege ca POLITICA este inventia bisericii…ea conduce lumea asta peste tot. Nu conteaza ca e ortodoxa, catolica, islamista, etc. E una si aceiasi in spate…ILUMINATII
   Cind vei reusi sa vezi dincolo de manipularea religiei, vei fi un om LIBER, asa cum l-a lasat D-zeu. Ai totul in tine…toata puterea si iubirea….acolo este EL.

   ps….nu exista satana si nici pacat. Ai dovezi ca satana exista? Pacatul e inventia bisericii ca sa-ti fie frica…nu ai de ce. Frica de cine? Doar D-zeu te iubeste…totul este iubire. Na…daca mai ai putina ratiune si un licar de inteligenta, te vei trezi…
   Te rog…nu mai scrie, pentru ca si asa mi-am pierdut destul timpul, dar mai mult am scris pentru altii care incep sa se trezeasca deja…
   Daca vei mai face apologia religiei, comentariul ajunge direct la gunoi. Fara suparare…

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Si inca ceva. Ai spus „Biserica ortodoxa va rezista indiferent daca unii o vor trada nu conteaza numarul ci calitatea si ravna pentru a face voia lui Dumnezeu.”
    Trebuie sa intelegi ca nimeni nu tradeaza pe nimeni. Eu si altii nu avem nici o obligatie sa credem in ceva anume. Cind te-ai nascut ti s-a spus de D-zeu ca trebuie sa faci aia sau ailalta?
    Daca te-ai fi nascut la arabi erai musulman, la indieni budhist, daca parintii tai erau intr-o secta erai sectant, in vestul Europei erai catolic. Deci…cum e?
    Lasa…..mai ai mult pina vei intelege ceva si cred ca niciodata. Din cauza unora ca voi care nu vreti sa vedeti dincolo de orice manipulare ordinara a omenirii, noi toti suntem o mare turma manipulata de toti ordinarii care se afla la butoane…inclusiv si chiar pe primul loc RELIGIILE. Ele sunt capul rautatilor la toate nenorocirile din istoria omenirii si prostirea omului. Prosti, dar multi…de aia au nevoie.

    Apreciază

   • catalin zice:

    Lupule Dacic, poate ai sau nudreptate, poate Gerika are sau nu, dar e prea muklt sa ti impui modul de gandire, la rubrica „comentarii”. Esti admnin site-ului, probabil tu postezi aceste materiale, dar respecta niste comentarii ale unuor cititori, mai cu seama cand acestia nu injura pe site. Mersi

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Daca tu vii in casa mea si iti exprimi opinia pertinenta si de bun simt, ok.
    Nu consider ca e prea mult sau prea putin in a comenta. Ti se pare aiurea ca la tine acasa sa vorbesti prea mult?
    Nu e normal sa ai ceva de spus daca nu e conform gindiri tale? Sau pe tine nu te duce capul sa ai o opinie vis a vis de cele scrise?
    De regula nu intervind in discutii decit foarte rar, dar sunt anumite subiecte, precum cele de manipulare la care am alergie. Na…tot blogul este alti-manipulare de orice fel.
    Faptul ca pe unii cititori nu-i deranjeaza sa scrie conform spalarii pe creieri cu care defileaza prin viata si nu au macar bunul simt, sa nu vina cu mari aere de atotstiitori, eu de ce as tace?
    Oare nu se vede clar, toate acele sigle, cu tot felul de ANTI…?

    Ti se pare normal sa spui cuiva ca o sa ajunga in iad si il vede pe dracu intr-o zi? :)))) Trebuie sa respect imbecilitatea acestor „credinte”?

    Apreciat de 1 persoană

 6. gerica1010 zice:

  Doamna ramane sa ne intalnim dincolo cand va fi vremea, as dori sa fim in rai si sa ne amintim cine a spus adevarul acum.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   🙂 Raiul si iadul sunt aici :)))
   Dincolo suntem ACASA, TOTI.
   Viata asta este doar o experienta pe care noi am ales-o.
   Asa ca treieste experinta ta si vei pleca mult mai bogat, doar ca alege sa o traiesti asa cum iti dicteaza intuitia ta si nu cum spun altii. Nu te increde in nimeni…D-zeu este in tine, asculta-l. El nu ti-a dat dogme si nici nu ti-a trasat ceva anume. De aia ai liberul arbitru.
   Toate cele bune 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  • alin zice:

   garda moare, dar nu se preda, asa-i?

   Apreciază

  • George zice:

   Lupul dacic suge pula

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Domnilor preoti…vedeti ca aveti aici un adept al dvs. Va rog sa-l exoscizati ca vad ca din tot ce l-ati invatat el doar asta stie.
    Partea nasoala este ca acesti spalati pe creieri de religie, sunt semenii nostrii care nu mai pot fi recuperati.
    Asa se intimpla cu toti..cind vad ca nu mai au argumete, ori te injura ori te blesteama cu iadu si dracu. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 7. Lupul Dacic zice:

  Din nou sunt nevoita sa sterg comenatarii. Chiar nu va puteti abtine?
  Stiti foarte bine ca blogul este antireligii si evident antimanipulare de orice fel. Dar cum apare cineva si scrie ceva va adunati imediat si scrieti toate prostiile….oare cind veti intelege ca STERG tot ce inseamna MANIPULARE?

  Da…te-am sters, duhul adevarului

  Apreciază

 8. Razvan zice:

  Lupul Dacic, cu toate convingerile tale, ai idee in ce categorie de oameni te incadrezi? Caci ateu nu esti…

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   🙂 liber?
   Mai, niciodata nu m-am lasat mainipulata de nimeni decit pe o perioada scurta, adica am inceput sa caut, si in functie de rezultat am mers mai departe sau nu.
   Consider ca de aia am fost dotata cu un creier, ca sa-l folosesc. Nu vreau sa fiu prostul nimanui, chiar daca sunt atitea care stiu ca sunt manipulata, dar nu am ce face.
   Imi iubesc creatorul si toata creatia lui, incerc sa-mi traiesc viata frumos si sa ma bucur de toata experienta vietii. Stiu ca am venit aici pentru a invata niste lectii si sper doar ca la sfirsit o sa plec impacata cu ce am realizat si poate lasat in urma. Voi vedea…

   ps. De ce trebuie sa fiu intr-o categorie? De ce trebuie sa ne delimitam pe bisericute? Cine spune ca trebuie sa traiesc asa sau altfel? Incearca sa te ridici dincolo de sociatatea umana care imparte lumea pe catagorii.

   Apreciat de 1 persoană

   • Razvan zice:

    Nu ai inteles contextul intrebarii mele. Toata credinta ta se indreapta spre agnosticism. Ai aproape aceleasi convingeri ca si mine si ca multi altii (in principiu – crezi intr-o existenta suprema, insa nu crezi ca se poate dovedi daca exista sau nu, doar pe baza unei carti – aceasta e o idee extrem de generalizata – a uneia dintre cele trei categorii de agnostici). Ia si te intereseaza si o sa imi dai dreptate.

    Apreciat de 1 persoană

   • Lupul Dacic zice:

    Cumva ai dreptate, dar eu sunt mai ‘ciudata’ 🙂
    De fapt nu am nevoie de dovezi pentru a STI ca exista un creator. Dovezile le am in mine.Doar ca biblia,coranul si alte carti religioase, nu sunt dovezi ci doar scrierea unor oameni conform niveluilui intelectual, sau fabulatiilor din mintea respectivului, iar ce e mai grav, a manipularii cu buna stiinta a unora de la vremea respectiva.
    Faptul ca exista un creator, e la mintea oricaruia, si nu avem nevoie de dovezi. Foarte multi oamenii de stiinta si genii au recunoscut creatia, dar nici unul nu a recunoscut vre-o religie. Sunt doua lucruri separate.
    Personal am dovezi a existentei lui D-zeu ( este doar un nume din multe altele), de cind ma stiu. De asta stau sa spun si sa arat altor oameni, ca sunt liberi si nu au nevoie sa iubeasca si sa traiasca conform unora care ii manipuleaza cu dogme si tot felul de invataminte care nu au nici o legatura cu realitatea.
    Articolul de mai sus este dovada vie cat de mistificata este toata istoria noastra inclusiv cea religioasa, evident de elita mondiala. Pacat ca inca sunt oameni care prefera sa traiasca in frica. Na…e alegerea lor.

    Apreciat de 1 persoană

   • Razvan zice:

    Nu pot raspunde la ultimul tau comentariu adresat mie, asa ca, o sa raspund aici : ultimul tau comentariu se incadreaza perfect in una dintre categoriile agnosticismului : agnostic teist.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    ok..daca spui asa, asa o fi 🙂

    Apreciază

 9. Cineva zice:

  Multe felicitari pentru acest blog ! Odata, am incercat sa trezesc un on beat, ce cazuse in fata portii sale, cu intentia de a-l ajuta sa intre in casa, deoarece ningea pe el si-mi era teama ca ar putea muri. Nu am reusit, deoarece era asa de chiaun incat protesta vehement la orice incercare de a-l ajuta, asa ca l-am lasat acolo. (Mai tarziu au reusit unii sa-l bage in casa cu forta. Traieste si azi dar tot beat si ne-ngrijit umbla). Betia este ca indoctrinarea. Acelasi effect cu aceleasi consecinte. Orice argumente ai aduce unuia indoctrinat, nu te va crede, nu va accepta sa cerceteze putin, sa analizeze informatiile, va respinge totul din prima si va protesta agresiv, chiar daca nu are nici despre religia sa, argumente sau informatii suficiente si care sa ateste cert, ca detine adevarul. Am deseori ocazia sa discut liber cu unii adepti ai principalelor forme religii din zona, Crestin Ortodoxa si Evanghelica, inclusive cu preoti si pastori. Niciunul nu depaseste nivelul unui dialog format numai din reproducerea unor texte biblice, fara a putea explica macar elementar, sensul acestora, ca sa nu mai vorbim despre vre-o posibilitate de argumentare . Un dialog cu acestia este la fel ca si cu „marmota” de la Vodafone, orcum te-ai adresa si orice ai intreba, raspunsurile sint aceleasi, din texte, fara argumente explicative, insa toti sint la fel de nelamuriti, de nestiutori si de neinteresati sa inteleaga ceva din ce aud acolo, la acele intruniri. Si totusi, foarte multi dintre acestia sint afaceristi locali, interlopi cunoscuti, oameni cu functii importante, etc, care se comporta si se exprima mizerabil in societate, respingandu-i pe cei ce nu fac parte din grup, care nu vin la biserica lor sau la „adunare”, schimbandu-si masca atunci cand fac acel prozelitism ridicol . La fel si preoti cu pretentii sau chiar calugari, care te cearta chiar, daca nu esti corespunzator, dar cere nu-s in stare sa dea un raspuns pertinent la intrebari simple. Deci ? Ramanem in ceatza asta si slujim fara drept de apel ? Da ? Pe cine? Aaaa ! Nu trebuie sa stim nici asta? Am inteles. Scuzati de intrebare,. . . Sefu’ .

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Multumesc pentru ca ai avut rabdarea sa scrii atit in a ajuta poate pe unii sa incepa sa gindeasca. Acum este la moda sa fii religios, iar toti cei cu bani fac parada de asta si biserica profita din plin de pe urma lor si ce este mai rau e faptul ca si cel amarit ca minte si material, din disperare ca nu mai vede o iesire din viata lui trista cauta o alinare si scapare, iar biserica este primul lucru intilnit. Le promite raiul daca ei isi accepta saracia, boala, singuratatatea, etc.Acel om care daca ar avea o educatie mai buna si pe unul care sa-l mobilizeze, ar lupta sa-si revina. Dar cine are nevoie de oameni inteligenti, culti, si fara grija zilei de miine?
   Intradevar, toti indoctrinatii religios nu vorbesc decit cu citate invatate ca papagalul. Daca ii scoti putin din peroratia lor si le pui citeva intrebari simple si de bun simt, i-ai blocat si nu fac altceva decit sa te blesteme, sau sa-ti spuna ca te maninca iadul :))), sau alte bazaconii. Personal ma infioara cind vad ca mai sunt oameni care in secolul asta „gindesc” ca unii din evul mediu. Omenirea a ajuns sa sondeze universul, sunt atitea descoperiri despre tot ce ne inconjoara iar ei cred in iad, draci, rai si pacate.
   Biserica a prins foarte mult in ultimii ani prin faptul ca nivelul intelectual devine foarte scazut si nivelul de trai este in cadere libera.
   Ma uit cu amaraciune cum multi oameni care totusi ai pretentie, cum sunt unii intelectuali cunoscuti, stau si ridica in slavi religia. Prin asta imi dau seama cit de mare este manipularea religioasa si cu mintile acelora. Daca nici ei nu sunt capabili sa vada dincolo de „ce se vede” si sa caute informatii despre orice fel de manipulare oridunara, atunci ce pretentii sa mai am de la unul amarit? Stiu ca multi dintre ei sunt interesati material sa faca propaganda bisericii, dar altii chiar sunt indoctrinati bine.Cam cum e cu vaccinul. Toata lumea stie cit de nociv este dar marea majoritate a medicilor spun ca e bun. Unii evident ca sunt interesati, dar cei mai multi sunt incapabili sa vada adevarul si chiar cred ca sunt bune.Asa este in aproape orice manipulare. Vor fi intodeauna destui prosti care de altfel sunt foarte inteliegnti si culti, care vor crede in ceva ce majoritatea vad minciuna.

   Biserica si religia este mama tuturor relelor acestei omeniri. Ea este cea mai veche in a manipula prostimea.

   Apreciat de 1 persoană

   • Te invit sa citesti rev. Metamorfoze a lic. N.Balcescu din Medgidia.O sa gasesti un art. intitulat „adevaruri ascunse despre biblie”De-a lungul mai multor numere o sa gasesti comentarii despre o minciuna sau o magarie scrisa in asa zisa carte sfanta -Biblia.Vei gasi suficiente argumente pt a le da peste nas la toti misticii care vor sa ne afunde in intunericul mistico-religios al Evului Mediu.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    merci mult 🙂

    Apreciază

   • Traian Ioan zice:

    Scrieți: „Biserica si religia este mama tuturor relelor acestei omeniri. Ea este cea mai veche in a manipula prostimea.”
    Nu este adevărat!
    Pe vremea Zeului strămoșilor noștri oamenii mulțumeau Creatorului Sântio, pentru tot ce primeau de la El, bun sau rău, prin munca lor. Strămoșii noștri nu se rugau, nu cereau, nu cerșeau nimic Creatorului, Sântio. Zolmoxis nu le cerea supușilor să se roage, să ceară, să cerșească.
    Cerșeala a apărut odată cu evreii, cu mincinoșii, hoții, criminalii, cu cei care au plagiat, au furat numele Creatorului, Sântio, L-au tradus, Iehova și l-au atribuit Zeului lor, inventat de criminalul Moise.
    Toată Biblia este compilație din legendele popoarelor mai vechi decât ei și povestiri născocite de evreii care au scris Noul Testament. Evreii au avut în totdeauna un principiu: „Văzând și făcând!” Niciodată evreii nu au vorbit, nu și-au dezvăluit planurile!
    De această dată, trebuie să vină la judecată, dacă vor să se salveze! Nu cunosc Planul Tatălui ceresc, Sântio care zice în Isaia 46:11 Eu chem de la răsărit o pasăre de pradă; dintr-o ţară depărtată, un om ca să împlinească planurile Mele: da, Eu am spus şi Eu voi împlini; Eu am plănuit şi Eu voi înfăptui.
    Nimic nu bate Biblia! Acesta a fost sloganul cu care Zeul poporului artificial al Uniunii Statelor Americane, Donald J. Trump, a câștigat Locul Sfânt pe care a stat Președintele legumă, Obamă.
    Suficient pentru astăzi, 30 decembrie 2017, când se împlinesc 18 ani de la minunea morții mele, prin grijea Tatălui meu ceresc cunoscut de strămoșii noștri Daci, vorbitori ai limbii noastre sfinte.
    Toate minunile le face Tatăl ceresc prin oameni aleși de El.
    Să auzim numai de bine.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Zamolxe nu insemna o religie. A fost un invatator si intelept care a trait fizic printre geto daci. Ei erau liberi spiritual.Nu se inchinau nici unui d-zeu. Sarbatoreau lumina, soarele, creatia. Nu un d-zeu (zeu).
    Invataturile Zamolxiene erau pentru libertatea spirituala si nu pentru inchinare. De fapt era o filozofie de viata.
    Astea toate nu au nici o legatura cu felul unei religii.
    Toate minunile nu le face nici un d-zeu, zeu ci omul care isi cunoastre puterea. Omul este creator, creatia este in el. Creatorul suntem noi toti cu toate universurile.
    Sanatate, si un an nou cu bucurii !!

    Apreciat de 1 persoană

 10. Crenguta de Brad zice:

  Continuati cu aceste postari pline de adevar si ignorati semenii ” limitati” ! Pentru cei nascuti in cusca , a zbura este o boala !

  Apreciat de 1 persoană

 11. Gion zice:

  Cea mai puternica arma impotriva dracilor este CRICEA, crucea este gratis, nu trebue sa o cumperi, o faci cu mana, toata lumea poate sa o faca, chear si un analfabet, chear daca nu stii nici o rugaciune. Asa de puternic este acrst semn al crucii, ca, daca patesti vreodata sa ramai incremenit in somn, poti sa o faci si cu limba sau cu ochii, sau chear cu gandul. Acm, cercetatorii astia ( profetii lui antihrist), ca sa le zic pe nume, il dau jos pe IISUS de pe cruce, si imi zic mie ca pana acuma eu m-am inchinat lui Iuda. Totul scrie intr-o carte, care foarte probabil este scrisa de ei. Ganditiva ca tehnologia de astazi poate sa transforme lucruri nou noute in lucruri vechi de 2000 de ani. Oricum, si vaticanul joaca un rol important in venirea lui anticrist. Asa ca, orice ateu va zice, de ce imi impuneti mie religia. Nimeni nu o impune, religia se invata si credinta in Sfanta Treime se simte. Din cate observ eu, ateii incearca sa impuna necredinta.

  Apreciază

 12. FM zice:

  Oameni buni treziti-va. 🙂 vorbesc prostii indoctrinarea e prea mare si nu are rost sa ne batem capul cu explicatii aiurea. Cine este interesat sa descopere, exista destula informatie atat pe internet cat si in librarii. Doar putin interes lipseste.
  Felicitari Lupul Dacic pentru ce incerci sa faci pe acest blog. Oricum e o munca titanica asa ca multa bafta :). Multi probabil habar nu au ce inseamna numele tau.
  Multa bafta.
  🙂

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Multumesc, dar stii ca intodeauna trebuie sa fie unii care sunt deschizatori de drumuri. Acum 2 ani mi-am asumat asta si nu pot sa ma pling, deoarece am aproape in fiecare zi mesaje in care mi se multumeste pentru ca prin articolele postate de mine ( atentie!, nu mie), au reusit sa se schimbe, altii sa se trezeasca, altii sa se bucure de viata, etc. Numitorul comun este ca ” li s-a ridicat valul de pe ochi”. Nu ai idee ce inseamna asta pentru mine. Inseamna o viata salvata de la manipulare…e fantastic 🙂

   Numele meu este simbolul trezirii si a redesteptarii puterii din fiecare. Si da…este energie, doar ca acea energie a DACILOR…cei care sunt daci, deja aud si simt lupul din ei. Ceilalti sunt orice alta natie dar nu a mea. Pot sa fie si ortodocsi si catolici si ce vor ei.

   Apreciază

 13. Appolyon Ahitectu' zice:

  Lupe, uite si de la mine un gand…
  In ziua crucuficarii, in fata crucii se gaseau doi arestati, legati si paziti de soldatii roman.
  Unul dintre ei era numit Bar’Abbas, in traducere din aramaica „Fiul Tatalui”, care era un lider religios iudeu cunoscut drept „Nazarul” adica „Inteleptul” tot in aramaica, iar celelalt era un profet venetic (adica din afara tarii), blond-roscat si cu ochi albastri, proaspat sosit din regatul Nepalului unde studiase spiritualitatea buddhista, si care purta numele de Ben Joshua si se nascuse pe malurile raului Okeanos (Istria, Dunarea noastra).
  Ben Joshua, timp de cateva saptamanai starnise o revolta impotriva Sadduceilor si a Phariseilor, nefiind de acord cu monetizarea profitorizarea religiei iudaice, tinand discursuri in fata Templului si demascand putreziciunea din Cercul Inteleptilor sau Sanhedrin, din care faceau parte atat Sadduceii cat si Phariseii. Pe scurt, Bar’Abbas-Nazarul, atentie, nu Nazarineanul deoarece pe vremea lui Iisus Nazareth-ul nu exista, abia dupa trei sute de ani a intrat in fiintare ca asezare umana, deci Bar’Abbas starnise o revolta in comunitatea ascetica ultra-ortodoxa din care facea parte si a fost arestat de romani, iar Ben Joshua, Iisusul Dunarean starnise spiritele la Templu dupa ce a rasturnat tarabele celor care schimbau bani acolo, la randul lui fiind arestat.
  Sedeau deci amandoi in fata crucii, cu multimea adunata gramada la spectacol, cand Pontius Pilat apare la judecata…
  „Pe cine vreti ridicat pe cruce?” Intreba el Sanhedrinul, si el de fata… Bineinteles, pentru Sadducei si Pharisei problema era ca Iisusul Dunarean le-a stricat afacerea, creand pierderi financiare, nu prea le-a pasat de revolta spirituala pornita de Bar’Abbas Nazarul…
  „Pe Iisus-ul Dunarean il vrem pe cruce.” raspunsera ei.
  Auzind aceasta Pontius Pilat raspunse: „Aceasta este decizia Inteleptilor, eu nu am avut nimc de a face cu ea, si ma spal pe maini de pacatul ce urmeaza a fi facut”.
  Soldatii, atunci, eliberara pe Bar’Abbas Nazarul, care se returna in societatea lui de asceti de la Qumran, unde il astepta sotia si doi copii, iar pe al cu ochi albastri il ridicara pe cruce…
  Este absolut neadevarat ca ar fi murit Iuda pe cruce, sau ca s-ar fi sinucis pentru a-l fi tradat pe Iisus. Iuda, pur si simplu, a disparut din istorie.

  Uite si un pic de lectura in acest sens…

  BARABBA: REBELSAUFIGURA MESIANICA?

  Sa continuam studiarea bibliei cu un fragment din studiul facut de Giovanni Santangelo secretelor lui Isus inventat de biserica.

  INTRODUCERE

  Temaacestui articol este de a lua în considerare personajul Barabba dintr-un punct de vedere diferit fata de cel cu care ne-am obișnuit. Protagonist si el al Patimilor lui Hristos (sau mai degrabă eliberarea sa a inseamnat răstignirea lui Isus), Barabba este descris in Evanghelii doar în această situație limita.

  Scripturile sugerează că el era un hoț, un zelot fanatic care asasineaza un soldat roman în timpul unei revolte. Dar cine a fost cu adevărat? De ani de zile, orice forma scrisa sau vizuala, care ne duce la el, îl prezintă cu astfel de caracteristici. În fiecare film despre Isus, de exemplu, figura lui Barraba este identificată cu cea a unui patriot lipsit de scrupule, care incearca sa dea jos guvernul Romei din Ierusalim. Acum vom analiza figura lui Barabba aducand la cunoștința cititorului un mister complex, inexplicabil și șocant în același timp.

  IMAGINEA PERSONAJULUI

  După cum s-a menționat în introducere, imaginea oficială a personajului Barabba este cea a unui hoț, un anarhist care vrea să răstoarne puterea romană care guvernează la Ierusalim. El face parte, sau mai degrabă este un lider al zelozilor care desfasoara acțiuni de rebeliune împotriva dominatiei lui Tiberius în Iudeea. Cel puțin aceasta este ceea ce ne-a fost transmis de tradiție.

  În relatarea evanghelică, figura lui Barabba apare în timpul izbucnirii unei revolte în care cineva este ucis, probabil, un soldat roman. De asemenea, știm că Barabba a fost arestat împreună cu alți rebeli, chiar din cauza acelei revolte. Mulți cercetători ai Sfintelor Scripturi se confruntă cu o îndoială: a fost el cel care a pornit revolta? El a fost un zelot? Întrebările apar spontan, dacă se citesc cu atenție Evangheliile și mai ales diferitele traduceri efectuate dupa ele de-a lungul anilor. De fapt, versetul 16 din capitolul 27 al Evangheliei după Matei spune despre Baraba:

  “Cel care a fost dus în închisoare din cauza unei revolte care a izbucnit în oraș și pentru crimă“

  Dacă luăm în considerare Evanghelia lui Marcu (15, 7), găsim expresia:

  “Un om numit Baraba este în închisoare impreuna cu rebelii care in timpul revoltei au comis o crima.”

  Dacă analizămacestedouăpropozițiivedem că:

  • Matei spune că Baraba a fost arestat “ cu ocazia” unei revolte și a unei crime, nu că Barabba era rebelul care se ridică și comite crima.

  • Marcu spune că Barabba era în închisoare cu rebelii care “au comis o crimă.” Acordați multa atenție acestor lucruri: Marcu foloseste verbul la plural “au comis”, atunci în mod clar se referă la rebeli ca autori ai crimei, nu la Barabba.

  Asupra studiuluiacestor fraze unii istorici au susținut că Barabba, probabil, nici nu a fost un rebel pentru ca el se afla accidental la locul crimei printre mulțimea zguduită de revolta. De ce atunci, inceputul tulburarilor și crima ii sunt atribuite? Pentru mulți, răspunsul este simplu. La baza este o traducere greșită a textului original. Dacă luăm în considerare traducerea Noului Testament în limbajul curent, aflăm că Barabba era vinovat atat de izbucnirea revoltei cat si de omicidiu.

  “Era în închisoare pentru că a luat parte la o revoltă și a ucis un om.”

  Oamenii de știință care studiaza scripturale susțin că această afirmatie este greșita. Într-adevăr, în conformitate cu ceea ce spune textul original (scris în greacă) traducerea fidelă este cea din Evanghelia lui Marcu:

  “El a fost în închisoare impreuna cu rebelii care in timpul revoltei au comis o crima.”

  Și în Matei:

  “Cel care a fost dus în închisoare cu ocazia unei revolte izbucnite în oraș și pentru crimă.”

  După cum puteți vedea, ne gasim in fata unor elementele fundamentale care schimba clasica idee tradițională despre cine ar putea sa fie de fapt Barabba, deși a fost oricum confirmata figura personajului ca a unui fanatic luptător al zelotilor. Dar adevărata problemă nu este acest lucru. Sa analizăm ceea ce ne introduce in enigma.

  MISTERUL NUMELUI BARABBA

  Tradiția spune că acest personaj a fost numit Barabba. Evident, toti cred că Barabba este un nume propriu al unei persoane, dar dacă reluăm ceea ce spun scripturile menționate mai sus, găsim:

  “Un anumeBarabba” (Marcu15: 7).

  Cuvântul “un anume” ne spune că personajul nu se numea Barabba , ci era strigat Barabba. În plus, Evangheliile spun că era o persoană cunoscută. Până la acest punct, putem fi cu toții de acord. Dacă analizam scrierile în limba originală, ne confruntăm cu expresia greacă “leghomenon Barabban“, care se traduce, asa cum am spus mai înainte, cu “, un anume Barabba“, care arată în mod clar că “Barabba” este o porecla, un titlu, un supranume și nu un nume propriu.

  Misterul începe abia atunci când se traduce cuvântul Barabba, care este un cuvant de origine aramaică. (limba veche a evreilor)

  De fapt, Barabba este Italienizarea care vine de la “Bar Abba“, care înseamnă: Bar=Fiu, iar Abba= Tată, adica FIU DIN TATAL. Evident, cuvântul Abba nu indica un tata fizic, ci un tată spiritual, deci Dumnezeu! Știm, de asemenea că evreii nu îndrăzneau să pronunte numele Domnului (Yhwe) pentru ca este considerat tabu. Numele frecvente pentru a denomina pe Dumnezeu sant Adonai, Eloah și Abba.

  Acum ne întrebăm: dar acest nume nu-i aparținea lui Isus? În plus, “Bar Abba” era un titlu mesianic. Cum se face atunci ca un om, ba mai mult, un criminal sa aiba acelasi supara nume? Care era numele real al lui Barabba?

  ISUS SI BARABBA: DOUA FIGURI DE CONFRUNTAT

  Am văzut înțelesul cuvântului “Bar Abba“, și am descoperit că era un titlu mesianic și nu doar o poreclă. Știm că acest titlu este, conform tradiției, un apelativ care ii era adresat doar lui Isus. Știm că Isus însuși, potrivit Evangheliilor, a spus ca el este fiul lui Dumnezeu, desigur, folosind expresia aramaică de mai sus. În grădina Ghetsimani, Isus vorbeste cu Dumnezeu spunand cuvintele: “Abba …. Tata sa se faca nu voia mea, ci voia Ta. ” Până la acest moment totul este in concordanta cu povestea pe care o știm cu toții.

  Un lucru socant care ne-a atras atentia la un moment dat, ne-a fost furnizat de Scripturile în care istoricii afirma că au găsit adevăratul numele al hoțului Barabba: el se numea tot Isus! Este uimitor, dar se pare că acest punct de vedere se reflecta in pagina 101, din Novum Testamentum Latine și Graece in care expresia greacă originală este Iesoun Barabban (Isus Barabba). Deci, ne aflăm în fața unui nume propriu al persoanei despre care discutam.

  Știm de asemenea că numele Jeoshua (Isus) era un nume foarte comun în Ierusalim in acea perioada, și că mulți se numeau așa. Și Isus din Nazaret? În conformitate cu ceea ce am spus înainte acest nume i-a apartinut lui Isus, pentru ca era numit asa in Evanghelii. Deci,neconfruntam cucomparațiașocanta: Barabba se numea Isus si in acelasi timp Isus Nazireul era numit Barabba! E imposibil de crezut, dar aceasta este o teza care are o valoare imensa.

  Se ne gândim la procesul pe care Sinedrul i-l face lui Isus. Marele Preot Caiafa il intreaba pe inculpat în mod clar “Ești Tu fiul lui Dumnezeu?” (Conform traducerii făcute de-a lungul secolelor). În mod evident, bazandu-ne pe ceea ce am demonstrat mai devreme despre termenii cu care este definit Dumnezeu, expresia aramaică ar fi “Esti Tu Bar Abba ?” (Fiul lui Dumnezeu). Prin urmare, toate coincid.

  În procesul tinut de Pilat, prefectul Iudeii a prezentat oamenilor doi acuzați: doi Isus în același timp, și ambii cu același nume!

  Isus din Nazaret, care a fost acuzat de blasfemie de către Sinedriu, deoarece el s-a proclamat Bar Abba (fiu al lui Dumnezeu), și pe Isus tâlharul subversiv, pe care ei il numeau Isus BarAbba. Toate aceste piese care pana acum cativa ani erau necunoscute, apar acum cu o imensa forta la lumina si pun sub semnul întrebării niste invataminte istorice milenare. Ce ascunde de fapt povestea asta? Cine au fost și ce reprezintă aceste două personaje care sant puse in discutie?

  In acest fel naste o alta intrebare importanta care pune in contradicție istoria cu narațiunea Evangheliilor, care prezintă o situație diferită fata de cea cu care ne-am obișnuit.

  DOI MESIA PENTRU O NATIUNE?
  CONTRASTUL DINTRE ISTORIE SI EVANGHELII

  Acest capitol este important deoarece ne oferă informatii despre o reinterpretare a evenimentelor istorice discutate aici, care are de a face cu două elemente care intră în conflict cu narațiunea Evangheliilor:

  O tradiție evreiască la venirea lui Mesia

  Analizând primul punct vă puteți gândi la ceea ce stim cu toții: se astepta un Mesia care va izbăvi Israelul. Desigur, tradiția, povestirea facuta de Evanghelii ne zugravesc eliberarea poporului ales ca pe ceva spiritual (eliberarea de păcat). Iubire, fraternitate si iertarea au fost, prin urmare, caracteristicile Mântuitorului, caracteristici care sunt în mod evident în Hristos și pe care el le-a predicat.

  Dar există o tradiție antica care este important sa ii fie mentionata pentru ca se refera exact la aceste lucruri: tradiția Eseno – Zelota, care a fost studiata de foarte multe ori dupa cat se pare, si care era larg răspândită în timpul Nazireilor. În conformitate cu această tradiție (care poate fi studiata din Manuscrisele de la Qumran, descoperite în deșertul Marii Moarte), evreii așteptau de fapt doi Mesia:

  • Mesia lui Israel (un lider politic, care ar conduce oamenii in luptă împotriva uzurpatorilor romani)

  • Mesia lui Aronn (un lider spiritual care ar avea caracteristicile enumerate mai sus).

  Potrivit oamenilor de știință această credință religioasă a fost extrem de respectata, și într-adevăr, pentru mulți aceasta este adevărata concepție a evreilor despre sosirea lui Mesia. De asemenea, trebuie să explicam modul în care această tradiție este fundamentala pentru o astfel de afirmatie, dar sa nu o lungim si sa explicam in continuarie la ce se refera. Cel mai important lucru acum este de a lua în considerare punctele enumerate în legătură cu acest subiect.

  Deci, dacă poporul evreu într-adevăr așteaptă aceste două persoane, atunci trebuie să ne gândim că Isus din Nazaret si Barabba au fost, respectiv, Mesia lui Aaron și Mesia lui Israel? Și de ce este condamnat preotul, și nu liderul politic care lupta pentru a elibera Iudeea de sub jugul Romei? Traditia Eseno-Zelota este valabila? Dacă da, de ce atunci Evangheliile nu-l menționează?

  Toate aceste întrebări se nasc si cresc mai puternic dacă se ia în considerare al doilea punct cheie din această poveste controversată.

  Procesul Roman și alegerea deținutului

  Acesta este momentul in care putem sa vedem cum al doilea element istoric se ciocnește cu povestea Evangheliilor. Scripturile ne spun că Sinedriul, după ce l-a judecat sumar pe Isus, L-a dus în fața prefectului (nu procurator cum se spune) Pilat din Pont pentru a fi rejudecat și condamnat din nou. Evangheliile spun că Pilat nu a văzut nici o vina in acuzatiile facute lui Isus și caută o modalitate de a fi în eliberat. Din acest moment intra in scena Barabba și se face clasica alegere a prizonierului. De fapt, Evangheliile spun:

  “Guvernatorul a fost obișnuit ca la fiecare sărbătoare de Paște, sa elibereze la solicitarea poporului unul din prizonierii pe care oamenii il doreau liber.“
  (Matei 27, 15-26; paralel Marcu 15, 2-15, Luca 23 și Ioan 19: 13-25, 4-16).

  Aceasta relatare facuta de Evanghelii nu are absolut nici o bază istorică. Nu exista oameni de știință care sa susțina că romanii aveau obiceiul de a aplica amnistitia cu ocazia sărbătorilor popoarelor cucerite, ci doar in cazul in care se organizau festivitati romane. Din acest motiv era imposibil ca sa elibereze in Palestina condamnați pentru infracțiuni grave de răzvrătire impotriva sistemului care in mod normal erau condamnati la moarte .

  Figura luiPilat zugravit in aceste circumstante ca fiind un om milos care fara sa vrea se gaseste in situatia de a-l condamna pe Isus, este doar o imagine zugravita de Evanghelii, iar ceea ce este povestit acolo este fals. Istoria îl prezintă într-un mod complet diferit. Pilat a fost in realitate un om sângeros, corupt, mincinos, las, tiran, care este vinovat de crime oribile. În Talmud există cuvinte de foc împotriva lui, iar istoricul Giuseppe Flavio, în scrierile sale, il arată așa cum a fost în realitate. Prin urmare, este de neconceput ca prefectul roman a încercat sa il scape pe Isus, așteptand ca poporul sa faca alegerea.

  Noi nu vrem să discutam acum despre responsabilul real al mortii lui Isus (pentru că despre acesta se discuta deja foarte mult in ultimul timp), dar știm că Isus din Nazaret il deranja extrem de mult pe Pilat (despre cum și de ce vom vorbi alta data), contrar a ceea ce spun Scripturile. Cu toate acestea, o alegere, se pare ca a fost făcuta si este firesc sa ne punem anumite întrebări.

  În cazul în care in prezenta lui Pilat, au existat două persoane importante pentru poporul evreu, de ce a fost eliberat cel care avea cea mai mare vina? De ce ii este atribuită lui Isus din Nazaret, vina de „lesa maestà” pentru că s-a proclamat “Rege al Iudeilor” când acest titlu s-ar fi potrivit mult mai bine unui luptător ca Barabba? Dacă traditia eseniană a celor doi Mesia este fundamentala, de ce a fost ucis Mesia sacerdotul, sfantul? Luptătorul Mesia nu ar fi fost un pericol mult mai real pentru Roma? Intrebari complicate carora este dificil sa li se dea un raspuns.

  Conform Istoriei, nu a existat niciodata obiceiul roman de a libera prizonierii în timpul Paștelui evreu. Ce sa întâmplat de fapt? Dar dacă s-a întâmplat ceea ce spun Scripturile, cine este cu adevărat personajul enigmatic numit Barabba? Un bandit clasic subversiv sau Mesia luptătorul si liderul miscarii Eseno-Zelote? O altă componentă care ne face să ne gândim este urmatoarea: inainte ca oamneii sa aleaga pe cel care va fi eliberat, Pilat, cui i-a pus intrebarea “Tu ești Regele Iudeilor?”.

  Exista multe studii efectuate pe această temă care au generat o infinitate de pareri, de ipoteze de marturii. Vom vedea că acesta intrebare este contrazisă pe de o parte, în timp ce, de cealaltă parte se naste o teză mult mai complexa și mai naucitoare.

  CINE A MURIT PE GOLGOTA?

  Înainte de a continua călătoria noastră asupra “misterul Barabba“, ne simțim obligați să subliniem că ceea ce ve-ti citit este una dintre multele pareri care exista pe tema acest subiect. Autorul articolului, adica eu, in ciuda faptului ca am primit sacramentele catolice, ma indepartez de foarte multe dogme bisericesti. Nu vreau sa atac credinta nimanui si nimeni nu este obligat sa ma creada.

  Revenind la subiect, exista un studiu care a analizat ceea ce se spune despre tradiția alegerii de prizonieri, iar de cealalta parte acesta considera valida traditia Eseno-Zelota . Mai mult decât atât, după unii, termenul “Hristos (uns al lui Dumnezeu)” nu este un nume religios, ci politic, care aparține lui Barabba nu lui Isus din Nazaret! Să ne uităm la punctele cheie ale studiului care s-a facut asupra originalului „Novum Testamentum Latine” în conformitate cu teoriile a nenumărati savanți:

  Isus Barabba (Nazareul) este personajul despre care vorbeste Evanghelia lui Toma și Pistis Sophia, în care Mântuitorul este numit doar “Isus” și nu “Hristos” sau “Isus Hristos.”
  Personajul cu caracter instigator la revoltă împotriva romanilor, care era vinovat de de omor, nu era Isus Barabba ci personajul numit Cristos (hotul?).
  Faimoasele cuvinte ale lui Pilat: “Nu găsesc nici o vină în omul acesta”, au fost cu adevarat pronunțată de Pilat, dar el nu i se adresa lui la Cristos ci lui Isus Barabba, care, pentru caracterul sau non-violent in predicare nu a fost considerat periculos de către autorități.
  Evreii au cerut cu glas tare eliberarea lui Isus Barabba în locul lui Isus Cristos, pentru faptul ca era liderul spiritual al Esenienilor, pentru căile Lui non-violente și pentru marea sa intelepciune. Isus Barabba a fost considerat de către preoții evrei, în ciuda diferențelor religioase, demn de respect, un om care nu merita moartea.
  Eliberarea nu i s-a facut personajului “negativ”, ci, celui “pozitiv”, adică lui Isus Barabba. Personajul poreclit “Cristos” a fost de fapt condamnat la moarte de către Pilat pentru infracțiunile de omor și de răzvrătire și a fost crucificat pe Golgota.

  CONCLUZII

  Am ajuns în cele din urmă la final. Am dezbatut o tema foarte complexa și fără un răspuns final. Dubii mai raman dar problema asupra identitatii lui Barabba continua. Potrivit unora a existat numai un Isus Barabba pe care biserica l-a împartit în două personaje, în care Isus din Nazaret nu a fost doar un profet ci si un lider al unei miscari armate. (acest lucru este demonstrat de episodul din Ghetsimani, când Petre taie urechea unui slujitor al marelui preot, cu o sabie). În „Queste du Graal”. Barabba este văzut în figura ucenicului Tadeu, care a fost un zelot.

  Pentru altii omul răstignit ar fi luptătorul, nu profetul. Miscarea eseniană este cu adevarat punctul central din care s-a inspirat venirea lui Mesia? Au existat doi Isus cu același nume? Cine a știut totul și a ținut adevarul ascuns? Evangheliile pe care le știm, au fost elaborate astfel încât sa ascunda adevaratele fapte petrecute? Reconstruire totul dupa două milenii de istorie este un pic imposibil, chiar daca se crede că Isus a murit pe Golgota asa cum știm cu toții.

  Sursele acestui puzzle sunt cele menționate în întregul articol, dar incertitudini mai exista. Care este adevărul? Poate, tot adevarul nu il vom afla niciodata, dar nu se poate ignora faptul că cele două cuvinte Bar Abba ascund o semnificatie mult mai profundă și mai complicata decât pare.

  De Giovanni Santangelo

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Ce expui tu aici, face parte din cele foarte multe dizertatii si analize a diversilor pe tema bibliei. Toti iau in calcul biblia si o diseaca in fel si chip. Pe mine nu ma intereseaza asta deoarece eu exculd din start ca biblia este ceva real.
   De ce nu incerci sa-mi spui care istoric de la vremea respectiva a consemnat existenta lui Iisus? Vreau si eu sa am dovezi ca a existat si atentie…ca fiu al lui D-zeu si a facut toate minunile alea descrise in biblie.
   Daca tu imi dai dovezi, de aici putem porni o discutie pe tema celei de mai sus.

   Apreciat de 1 persoană

   • Appolyon-Demolatorul zice:

    Probabil ca nu ai citit tot contextul, Lupeatzo… Eu, la randu-mi, exclud Biblia ca fiind ceva adevarat. Ce am expus eu este faptul ca au existat doua personaje, pe care-i chema Bar’Abbas si Jeshua (Iisus)… nu ca ar fi fost vreunul divinitate intrupata. Ei erau doi agitatori care au dat nastere mitologiei cretine, pardon, crestine. O simpla intamplare de executie a unui agitator, dar care a fost balonata pana la lesin, de aceleasi creaturi care manipuleaza mintea Umanitatii de ceva milenii. Gandul Liber este religia mea… Bafta!

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Hei…normal ca stiu cine esti 🙂
    Lasa vrajeala ca am inteles foarte clar, doar ca m-ar fi interesat alte adevaruri….si stii tu care. Partea asta cu circul in jurul celor doi, e prea putin interesanta, dar sa stii ca ai dreptate, e bine ca ai postat asta aici, ca sa citeasca unii care inca nu sunt spalati pe creier cu totul.
    ps…aici sunt Lupoaica, dar chiar sunt?…hai, gata gluma 🙂

    Apreciază

   • Appolyon-Demolatorul zice:

    🙂 Dar esti intr-adevar Lupoaica… unica… nemarginita… mult iubita si indragita… (aici Appolyon executa o plecaciune plina de gratie, dupa care se indreapta precipitat spre frigider, sa-si traga o bere rece). O seara cat se poate de placuta!

    Apreciază

   • Traian Ioan zice:

    Nimeni nu-ți va da aceste dovezi pentru că nu există. Mărtuii, toți evreii și toți sfinții, îți vor da. Numai că o mărturie nu este o dovadă, așa cum pretinde Biblia. Biblia are multe greșeli de raționament. Dar acesta este alt subiec, lipsit de importanță, în această materie, acest subiect..
    Niciun Adevăr nu se stabilește democratic, prin mărturi. Sper că ești de acord cu mine din acest punct de vedere.
    Minunile pe care le vezi în Biblie, în general și în special cele făcute de Iisus în Noul Testament, sunt născociri ale evreilor care au scris Evangheliile. La vremea respectivă, la nivelul de cunoaștere, de acum 2000 de ani, oamenii ereau mult mai ușor de mințit decât în zilele noastre.
    Îți spun și ție la fel cum am spus și în grupul „Dacia lui Zalmoxis”, că eu știu că pământul și tot ce este sub soare, este creație a unei entități inteligente. La fel știau și strămoșii noștri Dacii, de pe vremea Zeului lor, Zalmoxis. Această cunoaștere a lor, a poporului străvechi, (Ieremia 5:15) era bazată pe ce văzuse și înțelesese Zeul lor, al Dacilor.
    Cunoașterea mea, se bazează pe minunile pe care le face Sântio, Creatorul, prin noi creaturile lui. Oamenii uită că orice creație, orice creatură este opera unei inteligente, unui Creator. Inteligența aparține întotdeauna, Creatorului, nu creației, nu creaturii.
    Existența mea, astăzi, este datorată unor minuni, făcute de Sântio pentru a vă dovedi existența Sa!
    Datoria mea este să fac cunoscut lumii întregi ce știu eu, grație Inteligenței, Duhului Sfânt al Creatorului nostru, Sântio; inteligența nu-mi aparține, fapt pentru care spun tuturor că sunt prost.
    Folosește-te de internet Lupoaico, mergi la ebible.ro și bagă o căutare a cuvântului „olarului”. Te trimit la Biblie nu ca să crezi ce scrie în ea ci ca să înțelegi ce am înțeles și eu.
    Ține seama că evreii sunt atât de proști, încât nu pot înțelege că sunt proști! Spunându-le cum sunt, îi deranjează, ei crezându-se deștepți. Dar confundând deșteptăciunea cu inteligența au făcut o greșeală majoră care a dus la actuala situație mondială dezastroasă.
    Îți spun și ție așa cum am spus tuturor oamenilor cu care am stat de vorbă, că eu Traian Ioan, Românul, sunt Șilo (Geneza 49:10) adică Mesia, robul Creatorului (Isaia 42:1-6)
    Iisus evreul s-a crezut Hristos, adică Mesia (Matei 12:15-21).
    Vă scriu asta pentru a înțelege, nicidecum ca să mă credeți. Ca să înțelegeți ceva, orice, trebuie să cereți dovezi, să căutați dovezi, nu trebuie să vă mulțumiți cu mărturi. Încă o dată vă spun: mărturia nu este dovadă!

    Apreciază

  • Cu permisiunea ta (și făcând, la rându-mi, mea culpa), referitor la adevăratul nume iudeu al lui I(i)sus, trebuie să rectific: Ben Yoshua, sau Ben Yeshua, nu Ben Joshua! 🙂
   Litera J NU EXISTA pe vreme aceea…a fost inventată câteva sute de ani mai târziu! 🙂
   În altă ordine de idei, I(i)sus Hristos este un nume ELEN, nicidecum unul IUDEU! Drept urmare, despre cine discutăm?! Care iudeu I(i)sus Hristos?! 🙂
   Pentru creștini (în mod special), dar nu numai pentru ei, ci pentru RESPECTAREA ADEVĂRULUI ISTORIC: contemporan cu Ben Yoshua/Yeshua, A EXISTAT numitul Apollonius din Tyana (cca 2-90 e.n.). Acest luminat al timpurilor respective A CAM FĂCUT (a se citi propovăduit și manifestat) aproape tot ceea ce manipulatorii biblici (scribi eleni, cei care au însăilat ceea ce se cunoaște drept Evangheliile Noului Testament) i-au atribuit lui I(i)sus!
   *Evanghelie
   este traducerea unui atribut adjectival provenit din limba elenă: Evangelion (veste bună). Care-i vestea cea bună?! Aceea că Apollonius a fost transformat într-un Mesia iudeu inventat, sau că niște eleni au inventat creștinismul?! 🙂
   Pentru conformitate, iată ceea ce prezintă Wikipedia (una dintre sursele oficiale ale istoriei umanității) referitor la persoana reală Apollonius: http://ro.wikipedia.org/wiki/Apollonius_din_Tyana
   Desigur, se vor găsi destui care să spună că, fiind una dintre sursele oficiale ale Cabalei/Illuminati, Wikipedia dorește să manipuleze creștinii prezentându-l pe Apollonius ca pe o blasfemie la adresa creștinătății! Tot atât de adevărat este (și) faptul că există și surse independente de informare care prezintă pe larg viața lui Apollonius, așa după cum ESTE EA CONSEMNATĂ de către istoricii antici, contemporani cu acesta! Cine va avea curiozitatea să caute, va găsi!
   Concluzie (și revin cu aceeași întrebare retorică): despre cine discutăm, care *I(i)sus Hristos?!

   Apreciază

   • Apollyon-Abaddon-Dydimos zice:

    Slava domnului, cineva care gandeste… Apollonius, la vremea respectiva, se credea a fi fost Intruparea Trismegistului… Totusi, prezenta lui nu a fost niciodata plasata in Iudeea. In vastele lui calatorii, mentionate de Philostratus care la randu-i s-a inspirat din Jurnalul lui Demis-companionul lui Apollonius, el nu a calcat niciodata pamantul Iudeei, care nu era considerat de el vreun fel de taram spiritual.
    Ai dreptate in privinta titlului, dar sunt surse care folosesc si Ben-Jeshua in loc de Ben-Yeshua, depinzand de limba de expunere a textului.
    Concluzia mea: Iisus-ul din discutie era un agitator dunarean, proaspat aterizat la Templul lui Solomon, in cautarea intelepciunii si desavarsirii spirituale, dar care a cazut prada politicilor financiare ale Sanhedrinului(Sinedriului).

    Apreciază

   • Apollyon-Abaddon-Dydimos zice:

    Iata si un text despre moartea lui Apollonius, la o varsta inaintata, in Ephesus, la scoala pe care el a fondat-o:
    „Apollonius subsequently set up a school at Ephesus and apparently it was in this city, during the reign of the emperor Nerva, from AD 96 – 98, that he died at an extremely advanced age. However, no-one knows exactly where and when he died, though a shrine was built to honour him in his native town of Tyana, and it remained an object of veneration for many years. Such was his fame as a philosopher that there were also statues of him set up in many other temples throughout the Empire. „

    Apreciază

 14. George zice:

  Oau, deja mi-ai sters comentariul? Interesanta abordare, halal adminsitrator liber cugetator asa cum te doresti…..

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   vezi de ce am sters?
   pentru ca esti atit de incapabil sa intelegi minimul din ce am tot comentat mai sus.Tot ce ai inteles tu este ca sunt liber cugetator. Na..ce vina am eu ca tu nu poti mai mult?

   Apreciat de 1 persoană

   • Lupul Dacic zice:

    vad ca tot comentezi…ajunge direct la gunoi…nu te mai chinui degeaba

    uite aici ce inseamna :

    Liber-cugetător este de obicei acel om care, în actele sale de cunoaștere de orice fel (trăirile sunt cunoaștere, tot așa cum orice cunoaștere, inclusiv de logică, este o trăire), nu se supune nici unei cutume prestabilite de altcineva sau de societate, nici unui concept (paradigmă) și este deschis spre îmbunătățirea și chiar schimbarea conceptelor inventate de el. Singura autoritate în domeniu pe care o recunoaște este libertatea de a cugeta oricând și la orice voiește, fară nici o opreliște; din punct de vedere al cugetării ce o formează în sine, indiferent de matricea ce o favorizează (fie ea de natură inspirativă, afectivă sau atipică), el este deschis către universalitate și libertate, nu către dogmatism și condiționare.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Liber-cuget%C4%83tor

    „indiferent de matricea ce o favorizează (fie ea de natură inspirativă, afectivă sau atipică)”…asta inseamna ca acel om nu e deschis si nici nu recunoaste decit ce-i ofera stiinta materiala. De aia i se spune si LIBER CUGETATOR. Daca tu ai inteles asta din comentariile mele anterioare inseamna ca oricit mi-ai spune mie ca sunt obraznica, tu esti chiar prost…imi pare rau ca esti asa, doar ca nu e vina mea.
    Nu mai scrie ca ma plictisesti si oricum ajunge la gunoi. E pentru ultima data cind iti mai scriu.

    Apreciat de 1 persoană

   • George zice:

    In cazul asta , ma simt nevoit sa-ti spun un respectuos , sa-mi sugi pula !!

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Vai…cum sa nu afisez asa ceva? :)))
    Pai sa nu vada toata lumea ce panarame de crestini ortodocsi avem?..hahahaa
    Na…astia sunt credinciosii crestini ortodocsi…asa va invata la biserica popa? :)))
    Hai pa…m-ai distrat destul pe ziua de azi

    Apreciat de 1 persoană

 15. George zice:

  Ce te-a deranjat , faptul ca te-am comparat cu Gadea care interpreteaza stirile si subiectele in loc sa prezinte faptele si sa lase lumea sa traga concluziile ? Sau faptul ca am scos in evidenta ca tu combati orice alta opinie decat a ta ? Apropo, daca asta e casa ta , asa cum spui, tine-o inchisa si nu o expune la nicio vizita . In momentul cand o faci publica pe internet, ti-o deschizi lumii intregi. Numai cei nesiguri pe ei, incearca sa-i cenzureze pe ceilalti si sa-si impuna numai punctul lor de vedere.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cis-Trans-George zice:

   Georgica, coitza, fratzioare… vezi ca esti cam prostutz educat… nu-i frumos cum te exprimi in fata unei doamne… cere-ti scuze si mergi de-tzi sufla mukushorii, ca-tzi intra in guritza…

   Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   George, nu da sfaturi, că nu ești mai deștept decât altul. Scrie numai ce știi, nu ce crezi! Eu, spre deosebire de tine caut un om mai puțin prost decât sunt eu. Numai un asemenea om îmi poate arăta proasta mea înțelegere, prostia, păcatul.

   Apreciază

 16. alice zice:

  Am citi cu interes toate comentarile scrise la acest articol. Sincer imi este greu sa cred ca inca mai există oameni in acest secol sa creada in „legende biblice” precum Legendele Olimpului. Eu cred in existenta unui CREATOR si in puterea lui care mi-a dat-o si mie in mica parte. Deci nu ma compar cu Creatorul meu, eu sunt o fiinta limitata.Biblia spune ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui. Asemanarea? Oare la ce se refera doctrina asta? In concluzie atata timp cat cred in iubire (pentru ca celalalte sentimente pozitive insumate toate este egal iubire) nu-mi ramne decat sa va spun ca traiesc Liber si viata mea este atat de frumoasa pe masura credintei mele. Credinta mea daca vreti o pot numi iubire neconditionata si respectarea vointei Creatorul meu. De cand gandesc asa si traiesc asa viata mea s-a schimbat din toate punctele de vedere si ce ma face mai fericita si mai bogata azi este ca imi inteleg rostul meu pe pamant.

  Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Iubito, greșești dacă ignori lipsa de cunoaștere a celor care se cred deștepți, se cred aleși de un dumnezeu imaginat de un criminal. Mă refer la evrei în general, ei sunt cauza tuturor relelor din lume. Dar și tu și toți ceilalți credincioși vă faceți vinovați de prostia evreilor pentru că nu vreți să căutați adevărul împreună A crede sau a nu crede este o greșeală, este un păcat.
   Repet pentru a nu știu câta oară că: o credință, orice credință, fără de judecată poate fi, în egală măsură, adevăr sau neadevăr! Nu știu cum să subliniez, să accentuez, această afirmație pe care o fac, pentru a o reține. Aceasta este prostia evreilor spusă de profetul evreu Iisus în Matei 7:1 Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
   2 Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura.
   Un om onest, cum suntem noi urmașii Dacilor, nu au nimic de ascuns, fapt pentru care ne lăsăm judecați și judecăm după cum suntem noi, pentru a afla Adevărul.
   Numai Adevărul ne face liberi, asta o știau și evreii de pe vremea lui Iisus (Ioan 8:32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”)

   Apreciază

 17. cristina zice:

  am citit articolele postate de tine pt ca am crezut ca sunt pt un dac,un pui de om de pe meleagurile noastre ,dar am descoperit la aceste comentarii o dictatoare care decide pt toti ce e de crezut si ce nu.si ce a mai fost si cu generalizarea aia ca toti crestinii sau credinciosii sunt prosti,analfabeti si inculti?te crezi mai inteligenta pt ca nu crezi in Iisus sau Dumnezeu?
  Urat din partea celor ce aduc injurii si jigniri dar nici tu nu procedezi corect.
  Asta e parerea mea si poti sa o stergi daca vrei.Apropo de liberul arbitru.Eu aleg sa te ignor pe tine si parerile tale.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Daca ai citi mai mult despre daci, ai intelege ca ei nu erau crestini ci monoteisti.
   Daca tu la tine in casa consideri ca esti dictatoare, atunci e ok. Blogul asta imi apratine si reprezinta munca mea de zi cu zi de 2 ani. Crezi ca o sa las pe orice persoana sa-l duca in derizoriu fara ca eu sa nu am nici un cuvint de spus? Nu ma duc in piata publica sa impun nimanui nimic ci doar am un blog si aici imi impun propriile mele idei.Nu te chem eu sa vii aici…o faci de buna voie daca rezonezi cu continutul blogului.
   Asa cum ai tu liberul arbitru, asa si eu. Pina una alta tu esti la mine si nu eu….

   Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Ignorând-o greșești! Așa cum crezând fără să judeci, faci o greșeală, faci un serviciu evreilor escroci care conduc lumea prin minciună, hoție și crime! Faci un serviciu Bisericii Ortodoxe Române care este parazita poporului Român, trădătoarea poporului Român. Clerul oricărei religii subzistă pe seama credulității poporului, prin minciună, hoție și crime la fel ca evreii, la fel ca toți liderii partidelor.
   Spune-mi dacă greșesc, nu fi lașe ca evreii, care refuză judecata pentru că aflarea Adevărului nu le este favorabilă; li se arată minciuna.

   Apreciază

 18. miha zice:

  cine naiba crede prostiile astea…. mai ales ca provin din turcia. mai mai lasti vrajeala ieftina de doi lei!

  Apreciază

 19. Eloise zice:

  Lupule Dacic, dar vreo sursa citezi, alta decat efemeride (care nu e sursa, ci alt blog)? Altfel, fara sursa credibila, sunt basme

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Daca vei cauta o sa gasesti stirea asta peste tot prin toate cotidienele inclusiv mediafax. Eu de acolo am preluat-o, dar asta nu inseamna ca ei au inventat-o.
   Dar ca sa cauti, inseamna sa ai dorinta de cauta si altceva de ce ti se serveste de biserica.

   Apreciază

  • Eloise zice:

   Si iti cadea mana sa pui un link? trebuie sa caut eu? Imi pierd interesul, observ ca pe aici lucrurile nu sunt puse in lumina critica, ci sunt inghitite pe nemestecate, asa cum v-a invatat biserica. Eu nu am intrebat de o sursa de stiri ca mediafax, asta e egal cu zero, ci o sursa stiintifica credibila, care sa sustina toate afirmatiile facute aici. Sau macar pune un disclaimer: „Informatii preluate de pe site-uri dubioase, daca ei mint, va mint si eu!”

   Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Mie nu-mi cade mina deoarece am postat articolul, dar se pare ca tu vrei sa am eu interes ca sa te fac sa crezi ceva. Chiar nu am…
    Eu dupa ce citesc ceva si vreau mai mult, cauti singura si nu astept de la altul sa faca treaba pentru mine.
    Nu am nici o obligatie sa te ajut cu ceva.
    E problema ta ca nu-ti convine ceva…chiar nu mai intereseaza, pricepi?

    ps. nu-mi plac oamenii obraznici…daca vei continua cu tupeul vei fi banata

    Apreciază

   • Eloise zice:

    Daca obraznicie ti se pare atunci cand cineva ridica intrebari pertinente, atunci nu stiu ce mai cauti sa interactionezi cu oamenii. Ti-am cerut o sursa, nu sa ma convingi. La fel pot sa spun si eu ca mi se pare o obraznicie sa presupui ca am creierul spalat de biserica, desi nu ma cunosti si nu-mi cunosti convingerile. Nu te obosi sa ma banezi sau baneaza-ma, e irelevant. Ca si acest site.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Mi se pare obraznicie sa vii la mine cu tupeu sa-mi spui ca „Si iti cadea mana sa pui un link? trebuie sa caut eu?”. Dar tu ai oase in burata de nu poti cauta ceva care te intereseaza? Sau poate vrei servitori.
    Daca nu stii ca vorbesti ca un om normal si doar sa ai pretentii fara ca macar sa cunosti cealalta persoana, inseamna ca ai o mare problema de ordin psihic si sincer imi pare rau, deoarece multi dintre noi au ajuns cu capul dupa viata asta traita in democratie.
    Gata…nu-mi place polemica iar timpul meu e mai pretios pentru a discuta steril.
    Urmatoarea postare ajunge la gunoi.

    Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Nicio sursă, nicio bibliografie nu este o dovadă pentru a afla adevărul! Dacă eu afirm, în scris aici, pe acest sait că: Încălzirea globală este o minciună evreiască cu care manipulează lumea credulă, trebuie să aduc o dovadă prin care să demontez, să dovedesc minciuna lansată de evrei prin „savanții” de la ONU, NASA, de la academiile din lume.
   O pot face! Numai că trebuie să țineți seama că eu subzist din cunoștiințele mele, din inginerie. Evreii abea așteaptă să fac dezvăluirile pe internet pentru a le fura și însuși ca fiind descoperirea lor. Am experiență în această direcție, cu evreii de la OSIM-ul Românesc.

   Apreciază

 20. Sihas zice:

  Draga Lupoaica
  Am citit toate comentariile, mai putin articolul. De ceva timp incerc si chiar fac pasi mari spre „trezire”. Ceea ce consider important in aceste bloguri este ca cei ce le administreaza se „obliga” sa convinga vizitatorii permanenti si cu inclinatie spre a aproba ceea ce se publica pe blog, sa-i conduca spre lumina reala. Un exemplu este acea persoana Gerica, mie personal mi-a lasat impresia ca are acea inclinatie spre a merge spre adevar. Orice spalat pe creier (si eu am fost) are tendinta, la inceput de drum, sa combine ceea ce are deja implementat in cap cu ceea ce descopera nou si chiar le place. In ultimul comentariu, Gerica, spunea ca va veti vedea cand veti parasi aceasta lume si nu specifica tu fiind in iad si el in rai, iar aceasta gandire nu face parte din cea ortodoxa, deci el cauta „lumina”.
  Draga mea, calmeaza-te si priveste lumea cu ochii iubirii. Noi avem datoria (simtul ala intern care ne impinge sa spunem deschis ceea ce simtim) de a ajuta oamenii de langa noi. Stiu ce simti personal, cand vezi comentarii de la asa zisii dobitoci religiosi. Stii foarte bine ca nimic nu este intamplator in aceasta lume, deci cei ce-ti viziteaza blogul nu ajung din intamplare. Imi poti spune ca sunt persoane rau intentionate care vor sa discrediteze sau sa otraveasca prin comentarii opinia noilor veniti. Pana la urma esti admi nistratorul acestui blog si poti filtra comentariile sau pur si simplu le lasi sa apara aici, iar cei ce citesc vor decide singuri cine vorbeste adevarul. Ti-ai propus sa duci aceasta lupta, vei lupta cu noi alaturi, cei ce-ti impartasesc aceeasi ideologie. In legatura cu religia, vreau sa va mai clatin pe aia care inca mai cred puternic in ea si va pun o serie de intrebari la care va veti raspunde singuri prin cautari personale pe net sau unde vreti voi, deci:
  1. Ce sarbatoresc crestinii de paste ?
  2. Care este asemanarea dintre pastele crestin si cel evreiesc ?
  Daca veti cauta, veti gasi ca de paste, crestinii sarbatoresc eliberarea evreilor din sclavia egipteana, iar datele in care cad sarbatorile de paste sunt asemanatoare atat la evrei cat si la crestini. Cu alte cuvinte de paste nu sarbatoriti nici o inviere, ci pastele evreiesc. Acei crestini care vor sa afle raspunsul clar si fara balbaieli sa se duca la preotul paroh sau oricare altul si sa-l intrebe de ce pastele cade in fiecare an in alta zi ( ce naiba doar IIsus a fost rastignit ba pe 1 mai, ba pe 23 aprilie, ba pe 14 aprilie). Va rog sa-i cereti preotului sa ve explice clar si fara balbaieli de ce ziua difera de la an la an. Veti ramane foarte surprinsi sa primiti o balbaiala care are legatura cu echinoctiul de primavara si mai nu stiu ce (cel putin acest raspuns mi-a dat preotul).
  Va avertizez ca e posibil sa se clatine pamantul sub picioare, deoarece insusi baza credintei tale va fi zdruncinata. La final vreau sa ma adresez celor care vor sa jigneasca ceea ce am comentat, ca nu-mi pasa nici o secunda comentariile de genul, asa procedez si in viata, nu aplec urechea si nici nu caut sa aflu vreo parere la adresa mea(uite inca un secret care ma tine cu un pas mai sus fata de majoritatea).
  Va urez o viata cat mai placuta oricui isi doreste cu adevarat.

  Apreciat de 1 persoană

  • Traian Ioan zice:

   Nu înceta să judeci,pentru că încă nu ai găsit Adevărul! Isaia evreul înțelept, la vremea lui, scria: Isaia 5:16 Dar DOMNUL oştirilor va fi înălţat prin judecată, şi Dumnezeul cel sfânt va fi sfinţit prin dreptate.
   Dacă simți ceva, trebuie să cauți cauza producerii acelui simțământ, nu trebuie să-l crezi pe doctor, dar nici să-l ignori!
   Să auzim de bine!
   P.S. „Înțelepții” m-au blocat pe internet, pe grupul „Dacia lui Zalmoxis”și pe Facebook, mi-au șters unele postări de pe pagina mea. Este opera evreilor imbecili care nu acceptă judecata, care se cred deșteți dar sunt lipsiți de inteligență, de Duh Sfânt.

   Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Tinere, repet: orice credință fără de judecată poate fi în egală măsură, Adevăr sau neadevăr! Acest Adevăr este cheia progresului dar și a stagnării, ba chiar a regresului prin religii de tot felul.
   Fiecare popor autentic are un genom specific hominidului cu genă specifică limbii și o genă a credinței specifică locului unde a fost împământenit.
   Toți oamenii credem! Așa am fost Creați, să simțim și să credem. Simțămintele omului diferă de la un loc la altul, unde a fost împământenit la facere.

   Apreciază

   • Traian Ioan zice:

    Văd că iar crezi că ești mai puțin proastă decât vizitatorul tău care-ți spune ce știe.
    Să auzim de bine.

    Apreciază

 21. Traian Ioan zice:

  Cu totul întâmplător am dat peste acest mesaj, răspuns la un mesaj de-al meu:
  Lupul Dacic zice:
  03/01/2018 la 15:06
  Nu exista moderare, comentariile sunt libere. Comentariul dvs a ajuns in spam, i-am dat drumul si am raspuns dar se pare ca nu cititi raspunsul.
  Nu sunt eu in masura sa spun daca un om e prost.Toti avem prostia noastra iar eu nu o caut pe a nimanui. Daca scrie ceva cu care nu sunt de acord ii raspund conform cunostiintelor mele si orientarii blogului. In cazul acesta este vorba de relige, iar blogul este anti religii.

  Fiți, vă rog, foarte atentă la ce scriu! Nu vreau să jignesc pe nimeni dar nici nu folosesc eufemisme. Din tot ce am postat eu pe blogul dvs., nu ați înțeles nimic!. Eu scriu numai ce știu, Stimată…
  Când scriu că: Nimic nu bate Biblia!, acesta este un Adevăr nu-i simplă credință fără de judecată cum sunt toate religiile.
  Dumneata nu ai înțeles că: orice credință, fără de judecată, poate fi în egală măsură Adevăr sau neadevăr! D-ta ai o idee preconcepută despre Biblia evreilor, cine vorbește despre Biblie face religie, este un simplu credincios.
  Te înșeli stimată Doamnă sau Domnișoară, ce-oi fi.
  Eu ți-am scris, am venit pe acest blog pentru că simți că ai fost creată, că ai un Creator. Este ADEVĂRAT, dar este neceșar să știi, nu cum știau strămoșii noștri prin cele spuse de Zeul lor Zamolxis și transmise poporului prin preoți. Trebuie să știi așa cum știu eu, iar pentru asta trebuie să judeci, iar ca să judeci trebuie să-ți elimini preconcepțiile.
  Eu sunt în căutarea celui căruia Sântio, Creatorul, spune: Zaharia 11:15 DOMNUL mi-a zis: „Ia şi uneltele unui păstor nebun! Poate ești tu persoana care trebuie să-mi ei uneltele de nebun care știu că sunt Șilo.
  Păstorul nebun sunt eu, Românul Traian Ioan din Zaharia 11:16 Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!
  Nu crede nimic din ce-ți scriu! Dar nici nu mă ignora cum fac toți proștii, toți evreii și Sfinții care se cred superiori, aleși de Dumnezeul de căcat imaginat de criminalul Moise.
  Dacă nu cenzurezi, deci nu te crezi deșteaptă, ești persoana de care poporul Român are nevoie.

  Apreciază

 22. Carmen zice:

  ” 26. Si a zis Dumnezeu: Sä. facem om,
  dupa chipul nostru si dupa asemanarea
  noastra…” zice o Biblie din 1938, tot ce scrie dupa aceasta fraza seamana foarte bine cu ceea ce noi eliminam la WC. in fiecare zi (caca), fiindca in spatele cuvantului „Dumnezeu” se ascund mai multe entitati sau indivizi, probabil cu o tehnologie mult superioara chiar si timpurilor noastre, net superiori intelegirii noastre…aceasta este parerea mea umila si sincera. Iar pentru cei dezamagiti, le pot scrie cu prietenie ca cuvantul „caine”, nu musca, nici nu ataca ca sa te rupa in bucati, deci nu uitati ca ideile nu sunt actiuni…ha ha 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 23. Catalin Didica zice:

  Este adevarul gol golut. Biserica minte de 2000 de ani sau mai mult

  Apreciază

  • Traian Ioan zice:

   Catalin Didică,
   Cât de mult greșești!
   Pentru că Dicționarele, în general, nu numai ale noastre, sunt întocmite de evrei care se cred deștepți, și aleși de dumnezeu, îți dau definiția corectă a substantivului minciună:
   MINCIUNA este un neadevăr cunoscut ca fiind neadevăr dar impus sau simplu prezentat mediului din jur ca fiind adevăr cu scopul, nedeclarat, de a obține beneficii. Minciuna nu este sinonimă cu neadevărul cum scriu DEX-urile.
   Toate dicționarele explicative sunt conspirații evreiești! Nu trebuie să mă crezi ca prostul Biblia.
   De altfel Biblia este o conspirație evreiască întocmită, scrisă, de evrei care au primit Duh Sfânt, inteligență de la Sântio, Creatorul pământului și a tot ce există sub soare, cunoscut de strămoșii noștri încă de pe vremea Zeului Zalmoxis. Biblia este o compilație întocmită din înțelepciunile altor popoare, altor Hominizi, mai vechi și împământeniți în diferite locuri pe pământ.
   Noi, Românii, suntem poporul despre care este scris în Biblie la Ieremia 5:15 Iată, aduc de departe un neam împotriva voastră, casă a lui Israel – zice DOMNUL – un neam tare, un neam străvechi, un neam a cărui limbă n-o cunoşti şi ale cărui vorbe nu le pricepi.
   Vă scriu toate acestea să înțeleagă și prostimea evreiască că, noi Românii, ne tragem dintr-un Hominid mai vechi, mai bătrăn decât ei, împământenit și statornicit acolo/aici unde se vorbește limba noastră genetică. Noi, la fel ca toate popoarele autentice, nu avem nevoie de hotare stabilite de evreii escroci care se cred aleși de dumnezeul, culmea prostiei, imaginat de Moise, criminal și ăsta.
   Nu vă scriu mai mult ca să nu vă plictisesc.
   Să auzim numai de bine.
   Traian
   Postat, duminică, 29 iulie 2018, ora 10:20

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.