Intelectualii capitalisti americani pusi la zid de o clasa politica iresponsabila, care nu o interseaza opinia lor. Cele mai bine vindute carti de politica monetara din America sint in totalitate impotriva Rezervelor Federale… Ce ar mai fi de spus?


Am avut ocazia sa citesc citeva carti de politica monetara, in ultima perioada si am fost surprins ca nici un autor, evident cu nume de notorietate in domeniul economic, absolut nici unul, nu ezita sa critice virulent politica monetara a SUA si promotorii ei.

Este incredibil cum o pleiada de autori, profesori, oameni de stiinta, finantisti si chiar bancheri marginalizati, mai mult sau mai putin, scriu carti si cistiga premii, criticind politica monetara a SUA, dar in final, nimeni nu ii ia in seama. Nici un cistigator al Premiului Nobel pentru economie, nu a fost chemat in Congresul American, intesat de infractori, pentru a expune opiniile lui si a intra in dezbatere, in vederea crearii unor mecanisme reale de refacere economica. Ei sint  chemati, o data sau de doua ori, pe diverse canale Media, sau sint angajati ca si „columnisti” ai unor publicatii, pentru o mina de bani, dar niciodata nu li se da importanta cuvenita, cu toate ca au fost recunoscuti ca si cistigatori ai Premiilor Nobel pentru Economie.

Poate fi o mai mare bataie de joc, a unui sistem fata de intelectuali, decit acesta sfidare si aroganta indreptate impotriva intelectualilor, in care multi dintre ei, au renuntat la lupta si au facut din studiu un hobby.

Ma uit pe Amazon, la lista celor mai bine vindute carti economice din SUA si Canada si nu numai, legate  de politica monetara a SUA si a capitalismului in general. In totalitate, ele trateaza sub o forma critica de o virulenta nemaintilnita in acest domeniu si scot in evidenta aspecte terminale ale sistemului si politicii monetare adoptate de SUA… Toate cartile, dintre cele mai vindute in ultima perioada, legate de politica monetara si anti Fed, sint critice…..

http://www.amazon.com/Best-Sellers-Books-Money-Monetary-Policy/zgbs/books/2598

Dar de ce acest lucru, cu o asemenea animozitate si in acest moment, cind, dupa cum spune Media din Jewmerica, totul merge din “bine in mai bine” si procesul refacerii economice este la final? Cine minte, liderii politici si Media evreiasca arondata lor si indreptata spre prosteala a milioane de oameni, sau oamenii de stiinta, economisti si finantistii premiati cu diverse ocazii, care nu au nici un interes  material sau de alta natura pentru a spune minciuni si a se discredita profesional?

Fara discutie, ca toate aceste carti au subiecte interesante si bombardeaza sistemul de jaf din politica monetara americana si pe cei ce o sustin..

Oare sa fi inteles americani, contrar multor romanii din mediul academic si nu numai, ca este necesar sa citeasca pentru a realiza de ce le este din ce in ce mai rau din punct de vedere economic si social, in acest capitalism? Oare s-au trezit americani si odata cu trezirea lor, putem avea surprize “placute” la nivel mondial? Oare au inteles ei, dupa o austeritate economica fortata, de opt ani, ca nimic nu mai este de facut si vor sa vada daca sistemul poate permite o modificare cit de cit in mai bine?

Realitatea este ca aceste carti, ne spun faptul ca o mare categorie din cei ce trebuiau sa participe ideologic sau managerial la refacere, sint extrem de nemultumiti si chiar cazuti in fata unei politici monetare devastatoare, care creaza un grup de infractori ce devin din ce in ce mai bogati… Cum se face ca toti acesti intelectuali sint legati de un consens, in ceea ce priveste dezastrul economic din economia Americii si modul cum se genereaza un dezastru economic, prin politica monetara americana, la nivel planetar?

Cum se poate ca noi, cei ce citim destul de putin despre economie, raportat la acesti profesori si autori de carti, care critica economia SUA, sa nu gindim ca ei si sa gindim ca, inca, acest sistem capitalist si mecanismele lui aplicate in economia americana, mai pot aduce refacerea economica?

Oare nu credem in acesti profesori, oameni de stiinta, economisti si sociologi cu state vechi la catedrele marilor facultati americane si credem ca noi stim mai bine realitatea?

Am incercat sa gasesc totusi o carte care sa laude acest sistem economic si politica monetara a SUA, insa a fost extrem de greu, chiar imposibil as spune, dar in final am gasit cartea “Maestro”, in care Bob Woodward il lauda pe fostul sef al Rezervelor Federale, cu cea mai lunga perioada in aceasta institutie a dereglarii economice functie de interesul unii grup, Alan Greenspan, cel care a creat mecanismele devastatoare ale politicii monetare americane, numit de Woodward, Maestro…

Cit credeti ca poate costa o asemnea carte de referinta in care cei de la banca centrala a Americii sint laudati? Un cent!!! Atit este de „valoroasa” si cumparata, ca a ajuns la un cent pe Amazon. Pina si americanii au renuntat sa mai citeasca minciunile celor ce i-au ingramadit in coltul lipsei de speranta si i-au adus intr-una dintre cele mai grele situatii financiare din istoria tarii….

http://www.amazon.com/Maestro-Greenspans-American-Boom-Greenspan/dp/0743205626

Asa arata „refacerea economica” americana, vazuta de economistii lor, cistigatori ai premilor Nobel si specialistii in domeniu.. Acum ramine sa vedem ce cred romanii, care pina in acest moment au dorit chiar sa ii contazica pe americanii de rind si sa le multumeasca pentru sfaturile bune ale liderilor lor, dar uite ca la ei acasa este jale….. mare de tot.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în S.U.A.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.