Prosperitatea adusă de Occidentali


În ultima vreme reprezentantii a diverse natiuni pretinse civilizate si dezvoltate ne tin lectii de morala, ne trag de urechi sau chiar ne insulta.

Cum a funcţionat procesul de geneză a civilizaţiei occidentale moderne?

Prin pradă şi jaf! Anglia, şi-a creat o flotă uriaşă, şi a început să străbată toate teritoriile lumii, teritorii care le-au prăduit fără milă. Au ucis băştinaşii, le-au furat toate bogăţiile (aur, diamante, cereale, mirodenii etc.) şi cu banii astfel strânşi şi-au creat cel mai mare imperiu al lumii, şi astfel şi-au instalat democraţia şi civilizaţia. Dar nu numai că nu s-au mulţumit cu bogăţiile strânse; au început chiar să facă şi trafic de sclavi. Bieţii băştinaşi…singura lor vină era faptul că s-au născut negri! Şi nu doar Anglia şi-a creat bogăţiile prin jaf la drumul mare: la fel au procedat şi Olanda, şi Germania, şi Franţa, şi Spania.

Dupa ce toate aceste state şi-au creat bogăţii imense şi incomensurabile, s-au gândit că este timpul să-şi creeze o civilizaţie şi nişte valori (denumite generic democraţie şi capitalism) şi au hotărât să exporte modelul lor în toată lumea. Dar cum? Să impună aceste valori occidentale în ţări care sunt sărace şi nu şi-au acumulat bogăţii într-un mod asemănător. E ceva de genul…un om sătul şi un om flămând se plimbă prin oraş. Cel flămând ar dori să-şi ia ceva de mâncare, dar cel sătul îl opreşte: “Stai aşa..hai mai întâi să vizităm nişte muzee, să mergem la un teatru, să ascultăm o operă..Lasă că nu mori de foame! Trebuie să te cultivi!” Aţi văzut vreodată un om sătul să-l înţeleagă pe unul flămând?

America este un experiment social sustinul de un clan ocult international. Sistemul lor a fost functionabil doar pentru ca au avut the federal reserve ,institutie privata care tipareste bani neacoperiti pe care i-au mai si inmultit tehnic cu un sistem fractional prin intermediul unei economii false. Au promovat masina lor de bani cu ajutorul armatei si a razboaielor in numele unor libertati false interpretate intr-un cadru limitat de optiuni , au sabotat constant toate sistemele sociale internationale si au corupt intreaga omenire ca sa se mentina in top.

ANGLIA: cel mai mare imperiu colonial si sclavagist pentru o perioada de timp (in America ) – a cuprins peste 20%!!! din suprafata uscata a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea – India, Australia , America de Nord, Africa de Sud, Birmania s.a.

De ce unele țări sunt sărace și altele bogate ?

Există un singur motiv : unele state sunt dezvoltate pentru că exploatează alte state,iar alte state sunt sărace pentru că sunt exploatate de statele dezvoltate.

De-a lungul anilor ne-a fost băgată în cap ideea că țările dezvoltate ale lumii au ajuns la un nivel atât de ridicat de civilizație datorită faptului că oamenii de acolo muncesc mai mult,sunt mai harnici și mai inteligenți.

Istoria ne demonstrează însă că toate țările care au atins un nivel ridicat de dezvoltare au realizat acest lucru creând vaste imperii coloniale,cotropind,exploatând și distrugând popoare din întreaga lume,odată cu tradițiile și culturile lor.

Acest proces durează de mai bine de 500 de ani și a început odată cu apariția capitalismului,un sistem bazat pe colonialism și acumulare primitivă. Și atâta vreme cât acest sistem va exista,vom avea câteva țări foarte bogate,în care va domina o elită de plutocrați și o lume plină de sărăcie,sclavie,foamete,boli și războaie.

Acest proces,început acum 500 de ani și care continuă și astăzi,prin care statele bogate ale lumii – mai precis din Europa,America de Nord,la care se adaugă și Japonia – au creat vaste imperii coloniale,în care populații întregi de pe glob au fost și sunt deposedate de resursele lor naturale,de propria cultură și organizare economică,sunt folosite ca forță de muncă ieftină sau chiar gratuită și ca piețe de consum pentru produsele înalt prelucrate realizate pe baza propriilor materii prime.

Acum ia ghiciți,România ce este,imperiu sau colonie ?

Surse articol :

1, http://dantanasescu.ro/…/de-ce-unele-tari-sunt-sarace-si-al…

2, http://dantanasescu.ro/2013/09/20/sfarsitul-saraciei.html

După criză, bogaţii mai bogaţi, săracii şi mai săraci :

http://dantanasescu.ro/…/dupa-criza-bogatii-mai-bogati-sara…

Fotografia postată de Anti - Uniunea Europeană.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.