În ce hal a ajuns România după instalarea guverenelor marionete pro Occidentale


CE AM AJUNS: Suntem numai o colonie care executa zelos ordinele de la străini

Suntem captivi intereselor blocului euro-atlantic, care are nevoie de teatru de operatiuni pentru a desfasura eventuale actiuni militare. Si cam atat. Suntem in cea mai ingrata pozitie din toate tarile din regiune: exploatati la maxim de euro-atlantici.

Oficialii americani incep sa arate manifest ratiunile geopolitice care stau in spatele frazeologiei “independentei justitiei”, “luptei impotriva coruptiei” si a “statului de drept”. Scopul este controlarea stricta a Europei de Est si a Balcanilor.

Scopul real nu este realizarea unui act de justitie, nici de asigurarea unui sistem in care cei puternici sa fie trasi in mod real la raspundere si, bineinteles, nici intarirea… suveranitatii statale (ce cinism sa invoci asa ceva…).

SUA isi intareste, la nivel imagologic, aceasta dimensiune nu neaparat a “jandarmului mondial”, ci a “justitiarului global”, perfect in consonanta cu industria lor cinematografica, in care procurorul, politaiul si americanul-erou care fac dreptate in lume sunt figuri consacrate atat in blockbusters cat si in seriale.

Astfel ca nu e deloc intamplator ca Nuland pomeneste de TPP, parteneriatul transatlantic, prin intermediul caruia corporatiile americane vor beneficia de conditii favorizante mult mai largi, suveranitatea statelor nationale va fi mult mai restransa, inclusiv a justitiei.

Un exemplu concludent este dat chiar de fostul Ambasador al SUA, Mark Gitenstein, care e implicat in actiuni de lobby economic la nivel inalt, pentru diversi potentati din tabara “corecta” sau pentru corporatiile americane.

Americanii nu doar ca profita, dar cauta cu dinadinsul sa creeze si sa repete de fiecare data aceasta situatie, in care politica nationala e divizata si competitia intre actorii politici este atat de acerba, incat acestia sunt strict dependenti de Marele Licurici.

Vedem aproape zi de zi cum oligarhi locali sunt plimbati de DNA pe la politie sau prin arest, si nu exista mare emotie populara fata de acestia. Asta arata ca acesti potentati locali s-au iluzionat ca sunt votati de frumosi, priceputi si iubiti ce sunt de oamenii locului. Ei nu fac altceva decat sa culeaga “roadele” modului in care au guvernat comunitatile pana acum, modul in care au reprezentat, in bataie de joc, interesele acestora, precum si a modului rapace in care si-au vazut de afacerile lor.

Totusi, SUA nu a fost capabila sa genereze o contra-clasa politica, o contra-cultura care sa devina atractiva. Nu a fost capabila sau, mai degraba, nu a vrut. A lucrat cu oameni selectati din aceeasi structura oligarhico-securistoida, cu apucaturi de Lucasenko atlantisti, cu oameni mediocri, dar ultra-zelosi si slugarnici, lipsiti de cuprindere si chiar si de competenta, oameni care nu se disting prin altceva decat printr-un carierism rapace, capabil sa calce peste cadavre si peste tara, demn echivalent al coruptiei rapace a celorlalti. Sunt cei care, mediocri fiind, compenseaza prin zelul cu care executa dispozitiile lipsa lor de inaltime, sau, daca sunt, totusi, bine dotati cultural sau intelectual, printr-un mecanism sufletesc inexorabil, odata ce au pornit pe drumul vanzarii de sine si de tara, nu pot sa se opreasca, ci merg paroxistic pana la capatul acesteia.

Asta arata ca SUA nu e interesata sa contruiasca ceva real socio-politic, durabil, alternativ, pe meleagurile noastre. Singurele sale insistente sunt pe “statul de drept”, “investitorii straini” si “drepturile LGBT”. Adica pe frica, pe rapt economic si pe reeducare culturala.

Interesele euro-atlantice, reprezentate de SUA si imperiul european in formare. De fapt, institutiile executive ale UE si proiectul SUE par a fi, mai degraba, proiecte americane prin care Washingtonul incearca sa isi prelungeasca politica pe continentul european.

Apartenenta la blocul euro-atlantic ne-a transformat intr-o colonie second-hand, exportator de forta de munca ieftina pentru Vest, tarla de resurse minerale date pe degeaba “partenerilor”. Din punct de vedere cultural, blocul euro-atlantic este Sodoma si Gomorra, ca ideologie: promovand agresiv drepturile homosexualilor, ideologia incalzirii globale, spectrul fals al suprapopularii planetei, teroarea terorismului, combinand “politicile fricii” cu cele ale utopiilor globaliste (guvernanta europeana, guvernanta globala etc.).

Ne ajuta la ceva apartenenta la complexul euro-atlantic? In afara statutului de colonie-teren de experimente sociale si de teritoriu util pentru cateva garnizoane militare, nu. Din punct de vedere al securitatii nationale, apartenenta la NATO si UE ne ofera doar ILUZIA protectiei, asa cum nota insusi editorul agentiei mult-citate Stratfor intr-un material dedicat chiar tarii noastre.

Oricât de feciorelnic s-ar comporta birocrații de la Bruxelles, trebuie să înțelegem că atomizarea Europei se potrivește de minune scopului proiectului European. Cu națiuni mici, lipsite de putere și fundamente te poți juca mult mai ușor, poți stabili reguli mult mai stricte și le poți coordona extrem de eficient. Aceasta s-a dorit de la bun început, iar snoava conform căreia noile națiuni nu vor fi primite în UE este doar o zicere. Nu doar că vor fi primite, dar li se vor face concesii mai mari decât importanța lor. Atomizarea a fost din start planul secret pentru „unificarea” Europei.

Pentru noi lucrurile ar putea arăta foarte urât. Nu este exclus ca, în final, după episodul „Ținutul Secuiesc” să avem de-a face cu secesiunea Transilvaniei. De o groază de timp se desfășoară o propagandă radicală (tot via UE-SUA) care sugerează o superioritate a ardelenilor față de ceilalți români. Mai mult, „superiorul ardelean” este cel care, culmea!, este asuprit de „nemernicii de sudiști” obișnuiți să trăiască pe spatele său. O retorică falsă care poate fi contrazisă cu ușurință de oricine ar vrea să studieze structura PIB-ului. Dar în fața propagandei nu poți lupta cu logica. Se vor găsi probabil numeroși isteți gata să-mi demonstreze cum greșesc eu și cum vor trăi ei mai bine dacă se vor despărți de „asupritori”. Este inutil să intri într-o asemenea confruntare. Pentru mulți viermele a fost inoculat și, din nefericire atât pentru ei cât și pentru noi, „binefacerile” vor deveni vizibile abia după ruptură.

De la Paul Lozba :

Aveti impresia ca americanii sunt salvatorii nostri? Nu intelegeti ca Romania nu mai are suveranitate, ca suntem o colonie care primeste ordine din SUA? Ce treaba are Uniunea Sovietica si Bolsevismul ateist cu Rusia ortodoxa de azi? Ei insa lucreaza diferit. Ei instaleaza guverne marioneta care raspund la comenzile lor. Uita-te ce-au facut in Romania, cum ne-am luat teapa cu Petrom de exemplu. Se pun o mana de tradatori in varful tarii si dau totul pe nimic, la ordinele venite ori de la Bruxelles ori din Washington. Nu stiu cat de orbi sunteti. Nu vedeti ca ne-au distrus industria? 25 de ani de jefuire continua! SUA si-a bagat nasul in Ukraina pana si Obama a recunoscut ca ei au manevrat schimbarea puterii. Daca Ukraina are multi RUSI nu era oare firesc ca Putin sa intervina cumva pentru a-i proteja? Cum ar trebui sa faca si Romania pentru romanii din Serbia, Ukraina, Bulgaria. America are cea mai mare armata a lumii si cu asta a devenit cel mai mare mafiot si camatar mondial. Se duce in orice tara si intreaba guvernul, esti cu noi? Bun, atunci ia imprumutul asta de 10 miliarde de la FMI. Nu esti cu noi? Te paste o revolutie si o lovitura de stat, ai grija. Trezirea oameni buni! Nu Rusia este inamicul! Rusia de azi nu mai are nici o legatura cu Uniunea Sovietica ateista. Rusia de azi e o tara care protejeaza valorile crestine si respinge falsele valori europene, care sunt valorile depravarii si degradarii morale. America nu ne vrea binele! Ei vor doar sa ne bage in razboi sa moara cat mai multi crestini romani si crestini rusi! Asta vor !

America luptă cu corupţia din România

Declaraţiile Victoriei Nuland care a promis că de acum încolo SUA se vor concentra asupra eradicării corupţiei din Europa de Est i-au adus pe admiratorii bucureşteni ai Departamentului de Stat în culmea extazului.

De fapt, reacţia la poveştile de genul „o să vină americanii şi să facă ordine în România” este un excelent test de inteligenţă. Un jurnalist, politician sau formator de opinie care crede în asemenea poveşti, este fie lipsit de inteligenţă fie îi crede proşti pe cei cărora li se adresează.

Aspectul factologic al situaţiei este cât se poate de simplu. După 1989, la Bucureşti nu a existat un preşedinte sau un premier care a ajuns la putere fără girul sau sprijinul expres al SUA. De fapt, această situaţie îşi are rădăcinile dintr-o perioadă care precede „momentul 1989”, dar cooperarea pe filiera Securitatea – CIA este un subiect aparte. în condiţiile în care toată viaţa politică a României a fost controlată şi gestionată de la Ambasada SUA, Washingtonul este într-un mod indubitabil co-autorul tuturor jafurilor masive care s-au desfăşurat în România ultimelor două decenii. Privatizarea la preţ derizoriu a Petrom, privatizarea la preţ derizoriu a SIDEX, devalizarea Bancorex şi zeci de mii de alte „afaceri” mai mici ale „capitaliştilor eficienţi” au fost girate de Washington sau au fost executate cu sprijinul direct al structurilor financiare aservite SUA, adică FMI şi Banca Mondială. Dacă Victoria Nuland este atât de preocupată de corupţia din România de ce nu începe cu ”dosarul flota”?

America încearcă să-şi creeze un monopol în domeniul luptei anticorupţie, de parcă în SUA nu există această problemă şi America ar avea vreun drept moral inerent de a da lecţii altor state în privinţa funcţionării unei societăţi lipsite de acest viciu. Evident, după toate ratingurile întocmite de entităţi finanţate de Departamentul de Stat al SUA, America este tărâmul neprihănit al inocenţei totale. Realitatea este însă cu totul diferită. Băncile americane au spălat miliarde de dolari ale cartelurilor de droguri din Mexic şi nu au fost sancţionate în vreun fel serios. Agenţiile guvernamentale au livrat arme aceloraşi carteluri şi au făcut afaceri împreună (operaţiunea Fast and Furious). Zeci de miliarde de dolari au dispărut în procesul desfăşurării operaţiunilor din Irak şi Afganistan. Despre felul în care băncile americane au fraudat statul (cu complicitatea evidentă a unor înalţi funcţionari publici) în programul anti-criză TARP s-au scris zeci de articole în presa financiară occidentală. Lista este efectiv nesfârşită. Cei care cred că bunăstarea aparentă a societăţii americane se datorează unui nivel scăzut al corupţiei nu înţeleg un lucru fundamental: americanii au construit un sistem în care corupţia din colonii alimentează economia imperiului american. în aceste condiţii, Departamentul de Stat luptă un singur tip de corupţi – cu cei care nu cotizează conform programului stabilit.

Totodată nu pot să nu dau dreptate celor care consideră că funcţionarii publici din România au de învăţat de la colegii lor de peste Ocean. Corpul de control al Departamentului de Stat, asmuţit de către inamicii personali ai distinsei doamne ex-secretar, a descoperit lipsa a şase miliarde de dolari din bugetul departamentului, bani care au dispărut în mandatul doamnei Clinton. Fără dubiu, în viitorul apropiat doamna Hillary Clinton va arăta tuturor amatorilor români cum se disculpă un adevărat profesionist american.

Basescu, ca si ceilalti tradatori aserviti altor interese decat cele nationale, au imunitate.
In spatele propagandei Victoriei Nuland, privind eradicarea coruptiei, se ascund, cred eu, motivele reale ale politicilor Departamentului de Stat. Si anume: oligarhii vor fi inlocuiti de corporatii, adica de acea oligarhie institutionalizata care lucreaza doar secundar cu mita si coruptia grosiera, pentru ca este acoperita formal de statul devenit instrument, unealta de lucru (apropo de “suveranitate”) la dispozitia acestora (vezi cazul Chevron, in care Jandarmeria a devenit “firma de paza” privata pentru companie, sau cazul bancilor straine, care beneficiaza de o “Justitie” special adaptata intereselor lor). Prin urmare, nu e deloc intamplator ca Nuland pomeneste de TPP, parteneriatul transatlantic, prin intermediul caruia corporatiile americane vor beneficia de conditii favorizante mult mai largi, suveranitatea statelor nationale (implicit a Romaniei) va fi mult mai restransa, inclusiv a justitiei. Americanii vor ca politica nationala sa fie divizata, iar competitia intre actorii politici sa fie acerba, astfel incat acestia sa fie dependenti de SUA.

SUA nu e interesata sa contruiasca ceva real socio-politic, durabil, alternativ, pe meleagurile noastre. Singurele sale insistente sunt pe “statul de drept”, “investitorii straini” si “drepturile LGBT”. Adica pe frica, pe rapt economic si pe reeducare culturala. Altfel spus, Romania devine un nod operational strategic, baza operationala de export in materie de “colonizare institutionala” ca strategie a SUA de a limita puterea Rusiei in Europa de Est.

Vorbiti toti despre acelasi lucru: „plutocratia” – conducerea de catre bogati – in forma ei mascata „democratia capitalista” in care bogatii conduc poporul, in folosul bogatilor, cu complicitatea poporului, caruia i se da ILUZIA puterii. Poporul voteaza acolo unde nu are nici o importanta – actorii politici – iar lumea este condusa din zona privata, a finantelor si averilor prin mijloace economice, de unde poporul nu are acces fiindca este sarac iar statele nu au acces pentru ca aplica doctrina pietelor „libere”.

Autori :

Valentin Mandrasescu

Miruna

Andrei A. Andrei

https://www.facebook.com/pages/Anti-Uniunea-European%C4%83/356579791140499?fref=nf

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.