Românii lasă banii imperialistilor care îi fură


programul-magazinelor-de-sarbatori-cand-au-inchis-toate-lanturile-de-hypermarketuri-240699

TOP al supermarketurilor din România, din punct de vedere al raportului calitate/preţ. Important este gradul de satisfacţie al clienţilor, rezultat din sondaje proprii şi reclamaţii la ANPC. Menţionăm că termenul de ,,supermarket” include toţi comercianţii din retail.

1. Kaufland. Discounter german – 75 de magazine, în România din 2005 gradul de satisfacţie al clienţilor: 81%..Feriţi-vă de sortimentele din carne.

2. Lidl. Discounter german – 136 de magazine (a preluat reţeaua Plus). – gradul de satisfacţie al clienţilor: 78%. Feriţi-vă de sortimentele din carne.

3. Billa. Supermarket german de origine austriacă, sub umbrela concernului Rewe. În România din 1999 – 63 de magazine. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 78%. Deşi este ca bază un discounter, preţurile sunt mari.

4. Metro. Companie germană cu cel mai mare impact pe piaţa cash&carry. În România din 1996 – 32 de magazine.

5. Carrefour. Cel mai mare retailer din Europa şi al doilea din lume, după Wal-Mart. În România, grupul francez este din 2001, deţine 82 de magazine (25 hipermarketuri, 52 supermarketuri şi 5 magazine de proximitate), iar cifra de afaceri este de 1,2 miliarde de euro. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 73%. Evitaţi: carnea, peştele, fructele de mare (de cele mai multe ori depăşite din punct de vedere al termenului de garanţie). Atenţie: se fură la cântar.

6. Mega Image. Reţea de origine belgiană, cu 124 de magazine în România, din 1995. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 73%. Multe din nereguli vizează înşelătorii la cântar sau înscrisuri pe etichete.

7. Cora. Hipermarket aflat sub umbrela grupului Louis Delhaize, cu 8 magazine în România. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 72%. Ce să evitaţi: Carnea, electrocasnice, mobilă.

8. Real. Hipermarket cu autoservire sub umbrela nemţilor de la Metro. În România din 2006, deţine 24 de magazine. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 68%. Evitaţi produsele: carne, patiserie şi cele de post.

9. Selgros. Retailer de tip cash&carry cu origini germane care a intrat în România în 2001 şi deţine acum 19 magazine. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 68%. Evitaţi produsele: carne, patiserie etc.

10. Auchan. Retailerul francez controlat de familia Mulliez este în România din noiembrie 2006 şi are 9 magazine. – gradul de satisfacţie al clienţilor: 66%.Evitaţi produsele: carne, patiserie şi cele de post.

11. Penny Market/XXL. Companie din grupul german Rewe, supermarket înrudit direct cu Billa, dar care promovează produse mai ieftine, dar nu de aceeaşi calitate. Are una din cele mai vaste reţele din România: 130 de magazine. Evitaţi produsele: carne, patiserie şi cele de post.

12. Profi. Face parte din acelaşi grup, Louis Dellhaze, cu Mega Image şi Cora. Deşi dispune de o reţea vastă: 115 magazine, oferă produse, ca şi Penny, pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Evitaţi produsele: carne, patiserie şi cele de post.

Cine e patronul Lidl și Kaufland și ce avere are?

a019d6e3e2b902156f06eeb5c32c8e30

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri estimate la peste 1,8 mld. euro anul trecut. Kaufland şi Lidl fac parte din familia germană Schwartz. Patronul grupului este Dieter Schwarz, miliardarul german. Dieter Schwarz controlează Schwarz Group,şi este unul dintre puţinii miliardari care au decis să îşi crească afacerea ca una de familie fără o lista pe bursă sau a o vinde către un fond de investiţii. Germanul controlează grupul de comerţ care numără peste 10.000 de magazine şi care are vânzări ce au depăşit 80 mld. Este scutit de taxe.

cocoon.ro

https://searchnewsglobal.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.