Din cauza ocupatiei straine Romania nu mai are economie nationala


11427703_654811437983998_3438297386835202782_n

În ce hal a ajuns România după instalarea guverenelor marionete pro Occidentale

CE AM AJUNS: Suntem numai o colonie care executa zelos ordinele de la străini

De la Paul Lozba :

Aveti impresia ca americanii sunt salvatorii nostri? Nu intelegeti ca Romania nu mai are suveranitate, ca suntem o colonie care primeste ordine din SUA? Ce treaba are Uniunea Sovietica si Bolsevismul ateist cu Rusia ortodoxa de azi? Ei insa lucreaza diferit. Ei instaleaza guverne marioneta care raspund la comenzile lor. Uita-te ce-au facut in Romania, cum ne-am luat teapa cu Petrom de exemplu. Se pun o mana de tradatori in varful tarii si dau totul pe nimic, la ordinele venite ori de la Bruxelles ori din Washington. Nu stiu cat de orbi sunteti. Nu vedeti ca ne-au distrus industria? 25 de ani de jefuire continua! SUA si-a bagat nasul in Ukraina pana si Obama a recunoscut ca ei au manevrat schimbarea puterii. Daca Ukraina are multi RUSI nu era oare firesc ca Putin sa intervina cumva pentru a-i proteja? Cum ar trebui sa faca si Romania pentru romanii din Serbia, Ukraina, Bulgaria. America are cea mai mare armata a lumii si cu asta a devenit cel mai mare mafiot si camatar mondial. Se duce in orice tara si intreaba guvernul, esti cu noi? Bun, atunci ia imprumutul asta de 10 miliarde de la FMI. Nu esti cu noi? Te paste o revolutie si o lovitura de stat, ai grija. Trezirea oameni buni! Nu Rusia este inamicul! Rusia de azi nu mai are nici o legatura cu Uniunea Sovietica ateista. Rusia de azi e o tara care protejeaza valorile crestine si respinge falsele valori europene, care sunt valorile depravarii si degradarii morale. America nu ne vrea binele! Ei vor doar sa ne bage in razboi sa moara cat mai multi crestini romani si crestini rusi! Asta vor !

Să nu ne mai amăgim, Statul nu poate face nimic

După decembrie 1989, deşi noi credeam că vom avea libertate absolută şi dreptul la informare corectă,cenzura neoliberală, mult mai perfidă şi mai eficientă, deoarece este făcută sub masca libertăţii de expresie şi a democraţiei. Propaganda neoliberală ne-a băgat în cap faptul că singura soluţie existentă şi posibilă pentru dezvoltarea ţării şi a economiei este cea propusă de FMI, Banca Mondială şi alte instrumente de colonizare ale imperiului american. Mai concret, economie de piaţă, privatizări, liberalizări, investiţii străine, diminuarea rolului statului în economie şi împrumuturi masive la bănci.

Noi, fiind separaţi multă vreme de Occident, am considerat că privatizarea este o tranziţie normală de la comunism la sistemul capitalist şi că în ţările din Vest totul e privat, fără să ştim că în capitalism, proprietatea privată în afaceri coexistă cu un important sector al economiei care aparţine domeniului public şi care este administrat de stat.
11390098_654933461305129_3349602494402051236_n
Cea mai mare minciună care ni s-a băgat pe gât este însă aceea că aceste politici neoliberale – care peste tot în lume au dus la dezastru şi crize economice severe, chiar şi în ţările dezvoltate – ar fi cumva sinonime cu democraţia. Dimpotrivă, neoliberalismul este în totală contradicţie cu democraţia şi cu interesele naţionale ale statelor, dovadă fiind faptul că aproape peste tot unde Statele Unite au încercat să impună aceste politici a fost nevoie de lovituri de stat, orchestrate de CIA, urmate de instaurarea unor regimuri dictatorile de tip fascist aşa cum a fost cazul în Chile, Argentina şi alte ţări sud-americane sau de înşelăciune, propagandă, corupţie şi structuri birocratice nesupuse votului popular, ca în cazul UE şi al României.

De fiecare când un stat încearcă să ia măsuri economice şi politice independente, menite să apere interesele cetăţenilor săi, atunci propaganda neoliberală venită de la Washinton, Bruxelles sau alt centru de putere globalist, înfierează guvernul sau liderul ţării rescpective ca fiind socialist sau şi mai grav, comunist şi dictatorial.

De fapt, aceste ţări numite socialiste sau cu regim dictatorial, sunt ţări în care s-a încercat sau se încearcă un sistem democratic autentic, numit democraţie participativă. Este cazul Venezuelei din timpul lui Hugo Chavez şi al Libiei lui Muammar Al Gaddafi sau cel al Braziliei. Prin aplicarea acestui sistem, în aceste ţări nivelul de trai a crescut simţitor, la fel şi echitatea socială, nivelul de educaţie, s-a dezvoltat de asemenea sistemul medical, micile afaceri, agricultura etc.

Democraţia participativă presupune participarea directă a fiecărui cetăţean atât la elaborarea legilor şi deciziilor politice, dar şi la stabilirea bugetelor locale sau chiar a celui de stat, printr-un sistem ce porneşte de la mici comunităţi locale şi ajunge prin delegaţi şi diverse comitete până la conducerea centrală guvernamentală.

Ceea ce ni s-a vândut nouă ca fiind democraţie, la pachet cu neoliberalismul, este aşa-numita democraţie reprezentativă, după modelul american şi vest-european, care de fapt este o pseudo-democraţie, controlată de oligarhi şi care constă în menţinerea permanentă la putere a unei elite politice corupte, din care cetăţenii au de ales mereu aceleaşi persoane, prin aşa-numita alternanţă la putere. Această clică, divizată în partide, pe lângă faptul că nu reprezintă deloc şi nu are nicio legătură cu cetăţenii care votează, este total aservită şi aflată în slujba elitei bancaro-corporatiste, care o controlează şi o susţine financiar.

Deşi suntem ameţiţi cu tot felul de doctrine, de stânga sau dreapta şi de diverse combinaţii, politicile adoptate sunt mereu aceleaşi, fiind dictate direct de FMI, Banca Mondială, Bruxelles sau Washington. Iar legile şi reglementările sunt elaborate tot de aceste entităţi şi trimise de obicei în plic, doar pentru a fi traduse din limba engleză.

Aşadar oamenii ar trebui să se trezească din somnul hipnotic indus de propagandă şi de circul mediatic şi politic în care trăim zilnic şi să realizeze că statele occidentale şi chiar şi multe din cele aparţinând fostului bloc comunist, nu mai cred de mult în basme cu, piaţa liberă, privatizări, globalizare, liberalizări, FMI, democraţie şi încearcă să îşi apere cât pot de mult interesele naţionale şi economiile tot mai mult asaltate de multinaţionale, bănci şi „investitori străini”. Democraţia trebuie să aducă libertate, bunăstare şi drepturi pentru toţi cetăţenii, nu numai pentru o mână de oligarhi şi politicieni corupţi.

Am tot auzit, cu ocazia recentelor alegeri, o poezie care se tot spune cam de două decenii încoace. Şi anume că alegătorii aşteaptă de la stat, de la guverne, sau politicieni să facă ceva pentru redresarea economiei, să vină cu programe concrete, să aibă viziune pe termen lung etc.

Asta denotă naivitate, dacă nu ipocrizie. Ideea că statul poate interveni într-o economie, despre care ni s-a spus până la saturaţie că este liberă, de piaţă, bazată pe liberul schimb şi alte bazaconii, este contradictorie şi copilărească. Singurele sisteme social-politice în care statul poate dirija economia sunt cele totalitare, gen comunism sau fascism. Într-o economie aşa-zisă de piaţă, globalizată, dominată de carteluri corporatiste, bănci şi fonduri de investiţii, statul nu numai că nu are voie să intervină, dar nici măcar nu are mijloacele necesare.

În România, unde sistemul bancar este în procent de 99% format din bănci străine, deci capitalul autohton util este aproape zero, restul fiind băgat în vile, iahturi, maşini de lux sau conturi străine, statul este şi mai neputincios, pentru că la rândul său este prins în capcana datoriilor, iar economia privată este controlată în proporţie de 80% din afara ţării.

Singurele măsuri pe care le-ar putea lua statul sunt de natură legislativă, dar, având în vedere că guvernele sunt dependente de împrumuturile externe, iar acestea se fac doar cu anumite condiţii, care includ şi controlul asupra legilor interne, la care se mai adaugă şi obligaţiile asumate de România, în calitate de membră UE şi NATO, statul este chiar neputincios în ceea ce priveşte deciziile de importanţă naţională.

În concluzie, singurele preocupări constante ale liderilor politici sunt să îşi menţină propriile poziţii de putere, făcând frumos în faţa cancelariilor străine şi să ne amăgească pe noi alegătorii, că într-un viitor nedefinit ne va fi mai bine. Altceva nu avem la ce să aşteptăm în urma alegerilor.

Surse articol :

1,http://dantanasescu.ro/2013/03/24/ceea-ce-neoliberalii-numesc-socialism-este-de-fapt-democratia-adevarata.html

2, http://dantanasescu.ro/2012/12/12/sa-nu-ne-mai-amagim-statul-nu-poate-face-nimic.html

Nu mai stăpânim nici 10% din ROMÂNIA!

INS ne spune că, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării. Curată afacere!
Iată, deci, că INS confirmă estimările făcute de mine în ultimii ani prin care am atras atenţia asupra faptului că cea mai mare parte a capitalului românesc, peste 80%, a fost acaparată de corporaţiile transnaţionale, prin escrocheriile financiare numite „privatizări”, „reptrocedări”, „restituiri” etc.
Problema este că, deţinând capitalul, străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere capitalul şi să ne ţină în jug.
Problema este că, deţinând capitalul, străinii îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o producem, prin munca noastră, şi o transferă în afara ţării, lăsându-ne salarii şi pensii de mizerie, din care nu mai putem economisi nimic, nu mai putem investi, nu ne mai putem redresa, nu mai putem scăpa din jug.
Ce facem?
Constantin Cojocaru

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Din cauza ocupatiei straine Romania nu mai are economie nationala

  1. A.D. zice:

    Constantin Cojocaru scrie toate astea ?!

    Ce facem ?! Oricum nu depinde de noi, asa ca mai bine (daca suntem economisti) citim „Capitalul” lui Marx. Poate facem astfel legatura intre „capitalism” si „neoliberalism”. Adica azi nu mai avem „capitalism” (cum il stiam) ? Mda, lucrurile mai si progreseaza!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.