Lucreaza bancile centrale capitaliste pentru popoarele pe care le “servesc”? Realizeaza ele o politica monetara de care intradevar avem nevoie? De ce capitalismul are nevoie de aceste banci centrale?


Intrebari grele si cu raspunsuri care intra in contradictie cu insasi doctrina capitalista. De ce? Foarte simplu, pentru ca aceste banci centrale din tarile capitaliste, au dovedit ca nu pot rezolva nici un fel de situatie economica dificila, ci mai degraba amplifica tot ceea ce este rau…

Practic, bancile centrale capitaliste au acaparat intreaga planeta. In acest moment, singura tara de marime apreciabila si recunoscuta pe glob, care nu are banca nationala, este Coreea de Nord, pe care occidentalii o numesc pe drept sau mai putin drept, ca fiind comunista. Nu am fost acolo, nu am colaborat cu nimeni din interior ci doar cu coreeni din nord, veniti in Canada.

Dar, poate Coreea de Nord fi considerata comunista pentru simplul fapt ca nu are banca centrala, sau tarile asa zis capitaliste dezvoltate, pot fi considerate in drumul lor spre comunism pentru ca detin aceste banci centrale?

Voi raspunde in paragrafele de mai jos si veti avea o mare surpriza legata de logica existentei acestor banci centrale in capitalism.

Da, mai sint si alte tari minuscule, insule, ca de exemplu Statul Federal Micronezia, care nu are banca centrala, dar mai mult de 99,9% din populatia globului traieste in tari cu banci centrale…

Dar, de ce s-a apelat la acest tip de banci si cum au luat fiinta, dar mai ales, de ce?

Ce s-a intimplat si in ce imprejurari o intreaga planeta a agreat cu aparitia acestor banci in sistemul capitalist? Au fost cetatenii de rind favorabili sau au dorit aparitia acestor banci si au inteles ei ca este cel mai bun sistem monetar, acela condus de aceste banci centrale?

Fara discutie ca NU, oamenii nu au votat nicodata si nu a existat nici un referendum prin care oamenii sa isi manifese aceasta dorinta, DAR in realitate, aceste banci centrale ne-au fost impuse fiecaruia dintre noi.

Peste tot pe glob, oamenilor li se spune ca politica monetara si problemele legate de situatia monetara a unei tari sint extrem de importante si trebuiesc privite cu seriozitate si ca aceasta politica monetara nu trebuie conectata cu politica si ca singura solutie este sa existe un grup neales, deci iesit afara din tiparele democratiei, cu bancheri fara responsabilitate, care controleaza pirghiile financiare pentru a ne merge noua “bine”. Nimic mai frumos, pina aici.

Dar, totusi, ce face si ce trebuie sa faca o banca centrala, cum ar fi BNR sau Rezervele Federale americane, in linii mari?

Am fost surprins enorm, sa pun aceasta intrebare si sa constat ca extrem de putini interlocutori pot da un raspuns, cit de cit, dar voi incerca sa il dau mai jos, pentru ca se pare ca nu ne opunem acestor banci centrale si politicii lor, pentru ca nu stim cu ce se ocupa, de ce si in avantajul cui…

“O banca centrala, o banca a rezervelor nationale sau o auroritate monetara, este o institutie care conduce miscarile monedei nationale, furnizeaza moneda nationala pe piata monetara si fluctueaza rata dobinzii, dupa necesitatile economiei nationale. In contrast cu bancile comerciale, bancile centrale poseda monopol pe cresterea sau scaderea masei monetara in acele state unde activeaza, aceste banci centrale fiind abilitate sa tipareasca moneda, in interesul statelor respective.”

In SUA, americanilor li se spune ca au un sistem economic de “piata libera”, dar nu li se spune de ce intr-o economie ghidata de piata libera(free market), fortele pietei nu sint in stare sa regleze si sa determine rata donbinzii?

Pai, daca este “free market”, pentru ce mai este nevoie de o banca centrala, care sa regleze ea… piata libera? Mai se poate numii piata libera, in conditiile in care un grup de indivizi, nealesi democratic si chiar fiind parte a sectorului privat (cum se intimpla in SUA, unde Rezervele Federale sint banca centrala privata), iau deciziile pe care le doresc si care nu au nici o legatura cu interesul national si asta o vedem in toate tarile capitaliste?

Are nevoie vreo tara si chiar SUA, ca cineva sa-i regleze dobinzile pe piata monetara interna? Pai, si atunci piata ce mai are de facut sau chiar piata trebuie… reglata, ca sa fie “libera”… Nu este oare un non sens??

Americanii au inceput sa se intrebe de ce si cine a dat abilitate si autoritate unui cartel bancar privat (Rezervele Federale), pentru a conduce finantele americane si a tiparii si furniza pe piata dolari americani?

Acest lucru, in pofida faptului ca, Constitutia SUA, a delegat cu aceasta autoritate, Congresul american… Si totusi Congresul nu spune nimic si a predat stafeta monetara acestei banci centrale conduse de o sleahta de evrei, in sistem privat…

Cea mai benefica perioada din istoria monetara si economica a SUA, a fost inainte de 1913, cind SUA nu aveau banca centrala. Odata cu aparitia ei, crizele s-au tinut lant, recesiunile si depresiunile au aparut ca un ciclu normal, ceea ce nu era si nu este deloc normal, intr-o economie de piata in care fortele pietei trebuie sa spuna investitorilor si producatorilor in ce directie sa o ia si ce drum este cel mai favorabil pentru ei si consumatori, adica poporul.

Aceasta banca centrala a SUA, a venit la pachet cu aparitia “puternicului” Wall Street si intereselor lui. Din acel moment, anul 1913, al infiintarii banci centrale si Wall Street-ului, valoarea dolarului american s-a diminuat cu 96%, iar datoria nationala a SUA a devenit de 5.000 de ori mai mare(ati citit bine, de 5.000 de ori mai mare…).

Pai, asa se recomanda ca favorabila pentru economie, o banca centrala? In cazul asta nu mai are nimeni nevoie de ea…

Chiar si in aceasta situatie, politicienii americani si nu numai, practic din toate tarile, considera vitala banca centrala, chiar daca economia capitalista este ingropata sub povara acestor banci centrale..

Mai mult, aceste banci centrale, regleaza dobinda si modul de tiparire a banilor in situatia in care pe piata acestor tari activeaza banci comericale straine….

Ceea ce duce popoarele la intrebarea: Oare banca centrala regleaza dobinda favorabil noua sau bancilor straine din sistemul financiar al tarii???

Pai, nu exista decit o directie si anume ca banca centrala sa favorizeze bancile infractoare straine intergrate in economia nationala, iar ca rezultanta, economia nu mai poate fi in interesul poporului, interesul national, ci evident, in interesul acestor banci al caror joc il face chiar banca centrala a fiecarei tari… Democratie si respect capitalist…

Mergem cu logica mai departe, pentru a vedea modul cum sintem valorificati si cum isi bat joc de noi acesti evrei din banci, fara sa ii vedem si fara sa ii votam, dar cu conditia sa ii acceptam…

Bancile centrale capitaliste, sint de neatins in sistemul capitalist si nu veti vedea prea curind pe cineva din aceste banci sa fie responsabil in fata statului in care activeaza, iar tradatorul de tara Isarescu, este un exemplu perfect…

Desi, fiecare dintre noi vedem ce fac aceste banci centrale si simtim efectele pe pielea noastra, nu a existat nicaieri un suces al unui politician, bazat pe lupta cu banca centrala a tarii in care acesta era sau este om politic si nici un om politic capitalist nu a decis inchiderea vreuneia dintre ele, ba nici chiar nu si-a permis sa o critice…. Curios, dar poate va veni timpul cind se va intimpla acest lucru…

Ceea ce am vazut pina acum , este numai o tendinta de extindere a activitatii si sferei decizionale a bancilor centrale in capitalism si ne intrebam, daca mergem din rau in mai rau, de ce trebuie extins rolul lor in economia tarilor capitaliste?

Hai, sa vedem ce se intimpla in citeva tari, pe care americanii au incercat si incearca sa le integreze in econonia globala… dar dupa modelul stiut de acesti americani.

In anul 2001, SUA invada Afganistanul. In 2003, Da Afganistan Bank(nu stiu cine i-a dat acest nume), devenea banca centrala a Afganistanului prin decret prezidential, americanii facind primul pas spre crearea “democratiei” in Afganistan.

http://dab.gov.af/en/page/about-the-bank/achievements

http://dab.gov.af/en

In 2003, SUA a invadat Irakul. La inceputul lui 2014, Banca Centrala a Irakului, a fost stabilita pe cu totul alte coordonate si criterii, pentru a conduce moneda nationala irakiana si a integra Irakul in sistemul financiar global…informatiile sint pe site-ul de mai jos.

http://www.cbi.iq/index.php?pid=History

Imediat dupa detronarea lui Saddam de la putere, guvernul irakian a inceput sa tipareasca dinari, chiar cu chipul lui Saddam, pina cind noua moneda a fost agreata de americani….pentru a fi introdusa. Legea bancara in Irak a fost introdusa pe 19 Septembrie 2003…

In 2011, SUA bombardeaza Libia cu aliatii, care acum isi pling in pumni pentru ce au facut, dar americanii au fost si acolo cu ochii pe sistemul bancar si mai putin sau deloc pe petrol si alte bogatii. Chiar inainte ca Gaddafi sa fie detronat, SUA déjà crease cadrul necesar pentru ca rebelii sa stabileasca banca centrala a Libiei si sa formeze o noua companie petroliera la nivel national…

http://www.bloomberg.com/news/articles/2011-03-21/libyan-rebel-council-sets-up-oil-company-to-replace-qaddafi-s

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_Bank_of_Libya

Deci, vedem de deaparte ca aceste banci centrale capitaliste sint destinate punerii unor “curse” in vederea dezvoltarii unei spirale monetare distructive, din care nici un cetatean nu poate scapa, ele devenind sisteme ale terorii nationale in toate tarile, pentru toti cetatenii, fara “discriminare”…

In momentul de fata raportul Dartorie/PIB, pentru intreaga planeta este alimentat de o perpetua masina de tiparit bani si acest raport a ajuns la 286%, un dezastru de proportii.

Umanitatea si implicit noi, am devenit sclavii acestei masini perpetue de crearea datoriilor, dar foarte multi dintre noi, nu realizeaza acest lucru si sint orbiti de minciunile capitaliste…

http://www.mckinsey.com/insights/economic_studies/debt_and_not_much_deleveraging

Este timpul sa ne trezim si sa vedem “valentele” acestui sistem capitalist, sa cream noi un sistem bancar, bancile straine sa depinda de economiile tarilor unde activeaza si nu de manevrele bancilor centrale, sa fie ancorate la realitatea economica si nu sa se intimple dezastrul actual din Romania, unde Isarescu cumpara sau vinde(mult mai putin) euro, pentru a tine euro si dolarul sus si pentru ca amaritii de romani care si-au cumparat case, sa poata plati pe rupte bancilor la o cota avantajoasa lor dar economia mergind in jos si fiind total artificiala, iar clientii bancilor sa poata plati cu greu, in loc ca acest tradator sa lase piata libera sa fluctueze, asa cum cere doctrina economica capitalista, daca vrea ca el sa fie capitalist si nu circiumar si sef de crama din Dragasani…

Bancile centrale, nu isi mai au rostul si nu trebuie sa existe in acest sistem capitalist, iar daca exista, ele centralizeaza economia si o indeparteaza definitiv de capitalism..

Apropo, si cu Coreea de Nord cu ramine ?  Mai poate fi ea comunista in aceasta conjuncture sau economia ei este reala si reglata de ceea ce se produce acolo ? Daca SUA nu ar tiparii bani si nu ar beneficia de imprumuturi massive pentru a-si mentine un sistem de trai artificial, de la chinezi, economia americana ar incepe sa se apropie de cea nord coreeana, iar scara valorilor s-ar putea sa arate si mai rau…

Elita globala ne domina findca noi dorim acest lucru, findca dorim ca acesti mastodonti evrei, din banci, sa fie alesi fara vot, sa preia prerogativele unor guverne incompetente si sa ne duca in zona unde sa zimbim fara sa existe vreo gluma… Acest sistem este clar oricui, ca imbogateste elita si ne saraceste exponential pe noi, restul… Pina cind? Pina cind vom citii si vom putea sa purtam discutii si sa actionam gindit, pentru ca cei care vor veni, copiii nostrii sa nu mai fie sclavii lor….

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.