Europarlamentarul Daniel Buda îi atacă pe austrieci în scandalul alocaţiilor pentru copii: Românii nu au dreptul doar să vă spele neputincioșii!


După ce ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, s-a declarat nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică, europarlamentarul Daniel Buda, co-președinte al PNL Cluj-Napoca, îi acuză pe austrieci de discriminare:

„Îi solicit președintelui Comisiei Europene, domnului Jean-Claude Juncker, să intervină de îndată în vederea clarificării poziției Comisiei ca garant al respectării legislație europene în materie de prestații sociale! Cataloghez declarația ministrului de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, potrivit căruia Austria nu ar trebui să acorde alocații copiilor români la nivelul la care acestea sunt acordate austriecilor, ci la nivelul celor din România, drept o afirmație discriminatoare față de întreg poporul român, dar în special față de românii care trăiesc și muncesc legal în Austria.

Este inadmisibil ca astfel de măsuri discriminatorii să fie luate într-o țară europeană față de cetățeni europeni. Însăși discutarea unei astfel de ipoteze pune în pericol esența Uniunii Europene, fiind afectate principiile fundamentale de funcționare ale acesteia. Alocațiile pentru copii nu constituie un drept, ci o obligație a statului unde părinții trăiesc și lucrează mod legal.

Consider că românii «nu au dreptul» doar să le spele neputincioșii și să presteze doar muncile de jos pentru care ei sunt prea buni să le facă, ci dimpotrivă, cred că obligația statului, indiferent că este austriac sau oricare altul, este să îi respecte și să le acorde drepturile care li se cuvin. Comisia Europeană trebuie să ofere o reacție oficială imediată cu privire la această inițiativă care în mod evident contravine principiilor Uniunii Europene privind accesul nediscriminatoriu la serviciile sociale.

Nu dorim ca în lipsa unei reacții ferme, acest conflict să escaladeze, iar relațiile bilaterale dintre România și Austria să se altereze, într-un moment în care și așa stabilitatea din regiune este greu încercată!”, a declarat Daniel Buda, potrivit reportervirtual.ro.

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANI UMILITI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Europarlamentarul Daniel Buda îi atacă pe austrieci în scandalul alocaţiilor pentru copii: Românii nu au dreptul doar să vă spele neputincioșii!

 1. Delia zice:

  de la un cacacios de ministru de 28 de ani ce sa te astepti? Cu mintea probabil doar la femei, cu temperament de proprietar de plantatii cu sclavi, increzut ca vorba aia a ajuns asa repede acolo sus – da in mod sigur cu pile, relatii si cunostinte ……… Intrati pe adresa lui de Facebook si poate o sa intelegeti de ce nu suntem inca in Schengen si de ce suntem tratati ca niste paraziti, cu toate ca le facem cele mai grele si calificate munci https://www.facebook.com/sebastiankurz.at
  .Felicitari totusi europarlamentarului Daniel Buda pentru atitudinea luata !!!

  Apreciază

 2. Catalin Didica zice:

  jigodia doar a incercat sa atraga sustinatori si atat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.