De cât timp şi de câţi bani au avut nevoie locuitorii unei comune din Argeş pentru a-şi construi SINGURI un dispensar


Locuitorii unei comune din Argeş şi-au construit singuri un dispensar, sătui să mai aştepte un ajutor de la guvern, scrie stirileprotv.ro.

După aproape două luni de lucru, locuitorii din comuna Băbana şi-au ridicat, muncind cot la cot, un dispensar în care bolnavii vor fi consultaţi în condiţii decente. Oamenii din comună s-au transformat în constructori şi fiecare a făcut ce s-a priceput mai bine. Pentru că nu se descurcă teribil cu mistria, primarul a fost bucătar pe şantier, scrie stirileprotv.ro.

Lucrările la dispensar au început în luna martie, iar în autorizaţia de construcţie termenul de finalizare era de 24 de luni, iar devizul prevedea un cost de peste 280.000 de lei. Cu toate acestea, clădirea a fost gata în numai 59 de zile şi cu doar o treime din bani.

Primarul a recunoscut de la început că are două mâini stângi atunci când vine vorba de zidărie, însă s-a dovedit a fi un bucătar dibaci, aşa că le-a gătit şi i-a hrănit zilnic pe localnicii transformaţi în constructori.

În comună Băbana, voluntariatul este deja o tradiţie. Aşa au fost ridicate de-a lungul anilor: primăria, postul de poliţie şi magazinele. Primarul spune că varianta voluntariatului a fost cea mai rapidă din câte a găsit. De 9 ani încearcă să finalizeze, zadarnic, canalizarea în comună printr-un program guvernamental. „Vă dau exemplu. Un coleg lucrează de 3 ani la un dispensar asemănător, cu fonduri europene. Nu l-a terminat nici în ziua de azi şi nu-l va termina”, a explicat primarul Bebe Ivan.

În dispensar vor lucra doi medici care până acum îşi consultau pacienţii în două cămăruţe din primărie. Nouă clădire are două cabinete medicale, săli de tratament, sală de aşteptare şi o parcare.

http://www.gandul.info/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(initiative). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.