Drama Anei în singurul loc din lume unde divorţul este ILEGAL. „În ochii Bisericii şi a legii noastre, am făcut ceva mai grav decât comiterea unei crime”


„În ochii Bisericii şi a legii filipineze, am făcut ceva mai grav decât comiterea unei crime”. Despre ce este vorba? Divorţ. În singura ţară din lume în care divorţul este ilegal, soţii sunt obligaţi să treacă printr-un proces umilitor pentru a redeveni liberi.

Te căsătoreşti, convins că ai găsit persoane alături de care vrei să îţi petreci întreaga viaţă. Dar după câţiva, îţi dai seama că lucrurile nu mai merg. Singura soluţie rămâne divorţul. Pare simplu. Ce faci, însă, dacă te afli în singura ţară din lume în care divorţul este ilegal?

„Procesul este inuman”, a povestit o tânără din Filipine care, după mai mulţi ani de luptă, a reuşit să obţină permisiunea autorităţilor de a se despărţi de soţul ei. „În ochii Bisericii şi a legii filipineze, am făcut ceva mai grav decât comiterea unei crime”, spune femeia.

Ana P. Santos s-a separat de soţul ei în urmă cu cinci ani. Totuşi, de atunci şi până în urmă cu câteva luni, nu a fost o femeie liberă, scrie The Atlantic.

„Dacă aş fi început o relaţie nouă, aş fi riscat să fiu acuzată de adulter şi închisă”, a povestit ea. „Aveam 28 de ani când mi-am părăsit soţul, 29 de ani când, în sfârşit – împotriva voinţei familiei mele şi fără sprijinul ei – am decis să completez cererea de anulare a căsătoriei. Aveam 33 de ani când am primit decizia Curţii”, a adăugat Ana.

Potrivit legii filipineze, două persoane care doresc să pună capăt mariajului lor au opţiuni limitate. Pot completa actele de separare, ceea ce le permite să locuiască separat şi să îşi împartă bunurile, dar nu pune capăt în mod legal căsătoriei şi, deci, le este interzis să se recăsătorească.

http://www.gandul.info/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Drama Anei în singurul loc din lume unde divorţul este ILEGAL. „În ochii Bisericii şi a legii noastre, am făcut ceva mai grav decât comiterea unei crime”

  1. elena zice:

    In singurul loc din lume unde prostitutia este pe strada!Am gasit pe net un articol in care este aratat cum e pe viu viata in Tailanda si anume: unde se gasesc fetele de pe strada, traficantii si hoti (de multe ori prietenii sau sotii prostituatelor), Si cand am citit ‘’drama Anei’’am zis cum dumnezeu astia care nu au respect pt famile/femeie au adoptat asa legi si de ce?Si totusi imi pot imagina de ce: ca sa-si exploateze propriile femei.Deci prfa in ochi cu divortul ilegal.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.