Rasism si discriminare in bancile americane.. Emigrantii si populatia de culoare „beneficiaza” de alte dobinzi la imprumuturile pentru cumpararea de case si automobile.


Exact aceia care acum muncesc si ai muncit pentru acoperirea “gaurilor” date de banci.

America se doreste a fi un exemplu pe glob, pentru atitudine anti rasista, pentru atitudine nediscriminatorie, pentru egalitate in sanse pentru toti cetatenii, pentru tratament egal al tuturor cetatenilor in fata autoritatilor si legilor, pentru dorinta de eliminarea inegalitatii intre mebri societatii si asa mai departe.
Totul este o minciuna, si nimic din toate, cele de mai sus, nu se potrivesc profilului de tara al Americii. Rasismul este la cote incredibile si poate, in acest moment, este cea mai rasista tara de pe glob, dupa cum arata statisticile si evenimentele sociale. Discriminarea este la tot pasul si emigrantii o simt cel mai „bine”. Dar ceea ce este cel mai interesant, este un aspect de referinta a vietii capitaliste si anume finantele si legatura dintre finantele personale, bugetul de familie, si circuitul financiar institutional, in ceea ce ii priveste pe emigranti. Daca in acest sector al vietii de zi cu zi se manifesta discriminare si rasism, aceste doua atribute ale societatii le vom intilnii peste tot.

http://www.deseretnews.com/article/865553379/Racism-in-finance-Major-banks-issue-higher-interest-rates-to-minorities.html?pg=all&ref=https%3A%2F%2Fwww.google.ca%2F
Cu toate ca populatia de culoare in SUA a crescut exponential in ultimii ani, ei avind si primul presedinte de culoare in America, cu toate ca in sudul tarii, comunitatea spaniola este majoritara si in multe mari orase americane din sud se vorbeste peste tot spaniola, acestia avind si o rata a natalitatii foarte ridicata, cu toate ca noile reglementari legate de emigratie, datorita exodului de emigranti ilegali, sint mult mai lejere si peste 12 milioane de emigranti ilegali traiesc in America, dintre care, au fost legalizati in scurt tim, peste 5 milioane, care au dreptul de a muncii, traii si crea o familie in America. Cu toate acestea, numarul aplicatiilor pentru cumpararea de apartamente sau case la segmentul de emigranti si negri, este din ce in ce mai redus. Ce fac acesti oameni? Traiesc pe strazi? Traiesc in acelasi apartament mai multe generatii? Prefera sa locuiasca in apartamente inchiriate si sa nu isi cumpere casele lor? Este straniu, dar misterul se lamureste luind ca referinta atitudinea bancilor, pentru ca de acolo pleaca dorinta sau posibilitatea ca o familie sau un individ sa isi cumpere o casa sau apartament, ei neavind de unde sa ofere asemenea sume pentru achizitie.

http://www.chicagotribune.com/business/ct-wells-fargo-lawsuit-1202-biz-20141201-story.html

In ce conditii li se dau imprumuturi acestor emigranti si cetateni de culoare si cum sint stimulati in vederea achizitionarii unei case sau automobil?
Este un dezastru si va invit sa reflectati la site-urile de mai sus si sa va faceti o imagine a tratamentului total discriminatoriu si rasist la care sint supuse minoritatile celei mai democrate tari din lume, dupa cum lasa sa se inteleaga din declaratii.

http://www.huffingtonpost.com/2014/12/03/wells-fargo-loans-lawsuit_n_6261356.html

http://americaswire.org/drupal7/?q=content/study-shows-mortgage-lending-minorities-drops-significantly-fewer-people-color-purchase
Cum est posibil as ceva? Cum este posibil ca aceste comunitati sa plateasca dobinzi de 2-3 ori mai mari decit cei cu „intrare” la autoritati si care sint aici de generatii, pentru cumpararea unei case sau automobil? Cum este posibil ca Obama si alti lideri americani sa critice rasismul si sa lase acest institutii bancare sa isi bata joc de populatia minoritara?
Daca adaugam faptul ca aceste minoritati nu au acces nici la un sistem medical adecvat, darorita planurile de sanatate foarte restrinse, chiar daca au un loc de munca, ceea ce se traduce printr-un nivel precar al sanatatii lor, daca mai adaugam faptul ca scolile la care au acces acesti emigranti sint de o calitate indoielnica, ei neavind acces la scoli private, sau charter schools si in final neputind urma studiile unei universitati sau colegiu, avem un tablou complet al discriminarii acestor segmente de populatie…
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2077485/Bank-America-pays-335m-damages-charging-minorities-higher-rates.html

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.