Prima bancă islamică din Germania s-a deschis la Frankfurt. Dobânzile sunt interzise\4


Prima bancă islamică din Germania, ţară în care trăiesc patru milioane de musulmani, s-a deschis la Frankfurt, având la bază principiile sharia (legea islamică).

Potrivit Coranului, comerţul este permis, dar dobânzile sunt interzise, ceea ce face ca băncile islamice să fie mai sigure decât cele obişnuite, potrivit experţilor, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Kuveyt Turk (KT) Bank, care s-a deschis luni la Frankfurt, nu va percepe dobânzi pentru fondurile pe care le împrumută clienţilor. În schimb, banca islamică poate, de exemplu, să achiziţioneze o proprietate pe care să o vândă ulterior la un preţ mai mare, acceptând inclusiv plata în rate.

De asemenea, banca poate acorda credite cu fondurile din depozitele clienţilor, care primesc apoi o parte din profitul obţinut prin operaţiunile de creditare. Această „dobândă” nu variază însă în funcţie de suma depusă de clienţi în bancă.

Un avantaj al acestui sistem este că riscurile sunt împărţite mai uniform, astfel că o prăbuşire totală a sistemului este mai puţin probabilă.

Conform prevederilor Coranului, investiţiile în comerţul cu arme, alcool, jocuri de noroc, tutun şi prostituţie sunt strict interzise.

KT Bank este o subsidiară a KT Katilim Bankasi din Istanbul şi operează de cinci ani ca societate de servicii financiare în oraşul german Mannheim. Anul acesta, a obţinut licenţă bancară de la autoritatea germană în domeniu BaFin

http://www.stiripesurse.ro/

Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.