Fără precedent: Plângere penală pentru prognoze meteo greşite


Absenţa ploilor şi temperaturile ridicate au reuşit să distrugă aproape toate recoltele de cereale şi legume. Agricultorii spun că de vină este Administraţia Naţională de Meteorologie şi vor să facă plângere penală împotriva instituţiei.

Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România se plânge de faptul că prognozele greşite ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au contribuit la pierderile uriaşe pe care le-au suferit fermierii.

„Cel puţin noi, cei din zona Moldovei, am fost «ameninţaţi» toată primăvara, prin prognozele meteo, că vor veni ploile, dar singurul fenomen meteorologic care s-a manifestat a fost vântul. Din păcate, ANM ne-a indus în eroare pe noi, agricultorii. Am fi reuşit să mai recuperăm ceva dacă ştiam exact ce se va întâmpla în lunile mai şi iunie. Am fi pus hibrizi de porumb mai precoce, nu întârziaţi. Şi acum s-ar fi copt şi nu mai aveau nevoie de multă apă, dar nouă ni s-a spus că lunile mai şi iunie vor fi foarte ploioase şi n-am avut o lacrimă de apă. Mai puteam lua şi nişte măsuri agrotehnice. Serviciul de meteorologie ar trebui să fie folositor printr-o informare strictă şi corectă pentru că nu ne jucăm. Nu reuşesc să nimerească prognozele nici pe o săptămână; dacă vă uitaţi pe previziuni, în şase zile vremea se schimbă. Nu mai plouă joi, plouă vineri; nici vineri nu plouă, dau pe sâmbătă”, a comentat Laurenţiu Baciu, pentru ziarul Ring.

Laurenţiu Baciu susţine ca ANM trebuie să răspundă cumva pentru prognozele date. „Vom face plângere penală împotriva ANM pentru că ne-a informat greşit. A prognozat că în Moldova va ploua câte 20-30 de litri pe metru pătrat. Unde, mă? O să scoatem toate prognozele şi avertizările de ploaie pe care le-au făcut, în special că luna mai va fi ploioasă”, a mai precizat Laurenţiu Baciu.

http://www.stiripesurse.ro/

Acest articol a fost publicat în CLIMA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fără precedent: Plângere penală pentru prognoze meteo greşite

  1. alin zice:

    prostia umana n-are limite! orice prognoza meteo aproape adevarata nu poate fi data pe mai mult de trei zile, dincolo de asta e inventie a oricui e pus sa profeteasca vremea cu mijloace „stiintifice”. unde sint timpurile cind batrinii stiau sa spuna vremea pe un an dupa comportamentul naturii si animalelor?…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.