Planul Chinei de a ieși de pe Piața bursieră „Fiat” a fost confirmat


31 AUGUST 2015 – ECLINIK LEARNING

Așa cum am mai prezentat, China nu numai că a planificat, dar pune deja în aplicare ieșirea controlată dinSistemul financiar Fiat, deschizând drumul către revenirea la un sistem financiar susținut de un coș de valute suverane: aur , argint, gaze naturale, produse pentru export, de înaltă calitate.

Desigur, acest lucru este în conformitate cu Planul prin care se încearcă ieșirea de sub tutela grupului de crimă organizată care controlează economia mondială, doar pentru iluzia grandorii și satisfacerea propriilor capricii.

Un dezastru de 28 trilioane USD

China a vândut deja în această lună 100 de miliarde din trilionul de dolari SUA pe care-i deține…și va continua să vândă. De asemenea, pe măsură ce dolarul SUA va deveni tot mai slab, busculada creată de către investitorii străini care vor căuta să scape de Obligațiunile Trezoreriei SUA va fi tot mai accentuată. Combinația dintre datoriile care nu pot fi rambursate și ratele ridicate ale dobânzilor, pe care niciun guvern nu își va putea permite să le plătească, va crea un tsunami care va lovi piețele de obligațiuni. Acest lucru va fi însă foarte benefic pentru aur, la fel cum s-a întâmplat în anii ’70 ai secolului trecut (KWN).

“Luna nebună a Chinei provoacă haos pe piața europeană de valori

Stoxx 50 Index european a avut o creștere de 22% anul acesta, înainte de se stabiliza (temporar). A venit luna august, în care a avut loc prăbușirea…8.400 miliarde USD, valoare de capital, s-au volatilizat. Chiar și optimismul exagerat afișat de Banca Centrală Europeană nu a fost suficient pentru a menține pe linia de plutire acțiunile din regiunea Euro. Credit Suisse Group AG a redus cu 10% ținta alocată pentru sfârșitului anului, pe EURO STOXX 50, iar Goldman Sachs Group Inc. și-a redus alocările pentru Titlurile de Capital.

Cea mai mare volatilitate a pieței bursiere din 2008 și până azi a stimulat prăbușirea din prezent. Începând cu 20 august, costul tranzacțiilor de pe EURO STOXX 50 a crescut cu aproximativ 50%, comparativ cu graficul de creștere a pieței. Prețurile a 80% din cele mai tranzacționate contracte sunt în cădere liberă (Bloomberg).

-1x-1

Până în prezent, acest război financiar ascuns (în curs de desfășurare) a însemnat cel puțin două mari atacuri cu arme cinetice, împotriva instalațiilor chimice din China. Recent, unul dintre aceste atacuri a fost confirmat ca fiind nuclear.

Începând cu anul 2007, economia vestică a experimentat deja două crize majore. Acum, toată lumea privește cu atenție către un firesc și previzibil final care, se presupune, va avea loc în luna septembrie.

Stocurile Fed la un nivel maxim, în cel mai proastă lună din 2012 încoace, ca urmare a prăbușirii pietei din China

„În luna august, o sumă de peste de 5.000 miliarde USD a fost ștearsă din valoarea acțiunilor la nivel mondial, ca urmare a devalorizării-surpriză a Yuanului chinezesc (pe 11 august). Această devalorizare a stârnit îngrijorare vizavi de cea de-a doua cea mai mare economie a lumii, care poate fi într-o stare mai rea decât au estimat analiștii. A crescut și cota pariurilor puse pe viitoarea creștere a ratei dobânzilor Fed (prevăzută pentru luna septembrie), după ce vicepreședintele Stanley Fischer a declarat vineri că „Existămotive întemeiate să credem că rata inflației va crește”.

488x-1

„Piețele financiare încă digeră recentele știri din China, și se pare că incertitudinea vizavi de o schimbare dramatică care va avea loc acolo este încă prezentă”, a declarat Guillermo Hernandez Sampere, șef al Departamentului Tranzacții, la MPPM EK, Eppstein, Germania. „Panica creată datorită aceastei mari volatilități ține investitorii departe de piață. Nu avem încă un mesaj clar nici în ceea ce privește majorarea ratei dobânzilor Fed”, a mai spus acesta. (Bloomberg)

Va reprezenta luna septembrie sfârșitul Sistemului Fiat al Vaticanului și, ca urmare, s-ar termina odată cu acest sistem sclavagist al datoriilor omenirii?!

Piețele bursiere se îndreaptă din nou către o zonă roșie. Iată cele mai recente știri Bloomberg:

Iată și articolul AFP, cel care, practic, confirmă Planul ascuns al Chinei pentru ieșirea sa din piață:

„Mărturisirile” unui jurnalist provoacă haos pe piețele din China – mass-media oficială

AFP – luni, 31.08.2015

Un jurnalist „și-a recunoscut vina” de a fi creat „panică și tulburare” pe piața de capital din China „provocând pierderi uriașe pentru țară”, a scris mass-media chineză de stat, duminică.

Wang Xiaolu, jurnalist la revista Caijing, a fost reținut de către autoritățile chineze, după recenta prăbușire a pieței de capital din China.

„Wang a fabricat și răspândit informații false privind Piața de capital și cea a Contractelor Futures”, potrivit Xinhua, o agenție de știri de stat.

Potrivit știrii, Wang „și-a recunoscut vina” în ceea ce privește faptul că „Informațiile sale false au provocat panica si tulburarea Pieței de capital, subminându-i serios încrederea și provocând pierderi uriașe pentru țară și pentru investitori”.

Wang a scris un articol în luna iulie, afirmând că „Autoritatea de Reglementare a Pieței de Capital a studiat planurile guvernamentale privind ieșirea de pe piața financiară mondială.”

Comisia de Reglementare a Pieței de Capital din China a negat rapid știrea apărută în revista Caijing, etichetând-o drept „iresponsabilă”.

Conducerea revistei a declarat că „Apără dreptul jurnaliștilor de a-și exercita datoria, în condițiile legii”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul revistei.

De asemenea, Xinhua a prezentat că autoritățile au reținut un oficial al Comisiei de Reglementare a Pieței de Capital și patru Directori Executivi ai Departamentului de Tranzacții Majore al Bursei, pentru „încălcări ale regulilor pieței de valori”.

Liu Shufan, oficial al Comisiei de Reglementare a Pieței de Capital, a fost suspectat de „relații privilegiate, luare de mită și falsificare de sigilii oficiale”, se mai precizează în raport.

Liu „a mărturisit” că a falsificat sigilii oficiale, o hotărâre judecătorească de divorț, și declarații de impozit ale amantei lui.

Mass-media de stat din China „se îngrijește” de tot ceea ce prezintă ca fiind confesiuni ale suspecților aflați în poziții înalte în stat.

În China, arestarea survine după ceva timp petrecut în detenție, atunci când cazul este predat procurorilor și, aproape întotdeauna, este garantată o hotărâre definitivă de condamnare.

Agenția de știri a mai precizat că 197 de persoane au fost arestate în urma unei acțiuni speciale a Poliției, care a vizat zvonurile din presa on-line cu privire la Piața de Valori, recentele explozii din Tianjin, și „alte evenimente-cheie”.

Nu s-au oferit mai multe detalii, dar, conform raportului, au fost pedepsite: o tentativă de suicid a unei persoane din Beijing ca urmare a crizei de pe Piața de Valori, falsificarea numărului de persoane decedate în urma exploziilor de la Tianjin, și punerea în circulație a zvonurilor despre „revolta” care va avea loc în timpul comemorării a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Guvernul chinez nu a arestat jurnalistul pentru că ceea ce a scris în acel articol ar fi declanșat prăbușirea pieței de capital, ci pentru că a spus adevărul dezvăluind că că Autoritatea de Reglementare a Pieței de Capital a studiat planurile guvernamentale privind ieșirea de pe piața financiară.

China ar fi preferat să facă acest lucru pe ascuns, fără a-l declara public, pentru a nu face și mai mult de rușine Oligarhia Vestică…un comportament specific culturii orientale.

Sursa articolului

https://lumeacarnavalului.wordpress.com/2015/09/02/planul-chinei-de-a-iesi-de-pe-piata-bursiera-fiat-a-fost-confirmat/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.