O tânără FIZICIANĂ care știe să regleze echipamente cu care se fac operații pe creier muncește ca VÂNZĂTOARE pentru a se întreține


O tânără FIZICIANĂ care știe să regleze echipamente cu care se fac operații pe creier muncește ca VÂNZĂTOARE pentru a se întreține

Că România este sub conducerea unui stat care face tot posibilul să scape de proprii cetățeni, știam. Nu de mult, un prim-ministru vorbea despre ieșirea oamenilor din sistem, „pe cale naturală”, ca modalitate de ușurare a efortului bugetar.

Un fost președinte invita românii să plece din țară, argumentând că statul român nu are bani să-i plătească și nici nu e treaba lui. Și exemplele pot continua. În tot acest timp, exodul creerelor continuă neabătut, iar cei care nu pleacă își schimbă meseria, din cauza salariilor de mizerie.

Astfel, spitalele nu au doctori, ajungându-se să se închidă, în corul protestelor de operetă a unor asociații umaniste.

Din fericire, mai sunt încă tineri care refuză să se dea bătuți și continuă lupta cu necazurile pacienților. Unul din acești tineri este Mirela. Tânăra este cercetator fizician, dar veniturile din această ocupație nu-i permit să trăiască decent, așa că a fost nevoită să-și ia un al doilea job.

Mirela a reușit să obțină un job în cercetare, dar cu jumătate de normă. Salariul, 4 milioane de lei vechi, adică 400 de RON. În restul timpului, Mirela este vânzătoare la un magazin de haine pentru copii.

Mirela „știe ce spike-uri electrice generează un țesut cerebral patologic”, dar și să opereze „echipamente medicale de zeci de mii de euro”, notează blogul Chirurgia Epilepsiei.

http://www.activenews.ro/

 

Acest articol a fost publicat în SANATATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O tânără FIZICIANĂ care știe să regleze echipamente cu care se fac operații pe creier muncește ca VÂNZĂTOARE pentru a se întreține

  1. Marius Hodea zice:

    singura ei sansa reala este rusia

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.