Rușii au instalat o Troiță ortodoxă pe fundul Mării Negre pentru a se putea ruga scafandrii


??? nebunia e in floare la toti…hahaha

troita subacvatica - sub marea neagra - sub apa sevastopol

O cruce a fost intemeiata si sfintita pe fundul Marii Negre, în această duminică, la Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci (dupa calendarul vechi – C.Iul.), in apropierea celei mai vechi manastiri din Crimeea: Manastirea Sfantul Gheorghe, din Sevastopol – informează LosNews.

Înainte de scufundarea crucii, a fost organizata o procesiune, pornind de la Catedrala Sfantul Vladimir din Cherson, unde a fost realizata si pastrata crucea. Printre participanți, s-au numarat mai multi clerici, dar si cei de la care a pornit aceasta idee: membrii clubului de scufundări Materie Bobri, o filială locală a clubului Nocinie Volchi – dupa cum ne informeaza clerici ai Protopopiatului Sevastopol.

06_comori_1_ae016f5c60

Conform Interfax, crucea a fost realizata din metal acoperit cu material non-coroziv (foto). Aceasta a fost coborata si instalata la adâncimea de 20 de metri, pe o platformă speciala, care are o greutate de 3 tone. O geamandură a fost atasata, de asemenea, de aceasta sfanta cruce, pentru ca ea sa indice pozitia exacta a acesteia.

Ideea de a construi o Sfanta Troita pe fundul Marii Negre, la mare adâncime, a apărut in urma cu un an – povestesc organizatorii evenimentului, din cadrul Protopopiatului – pentru ca scufundatorii să se poata inchina si ruga lui Dumnezeu atunci cand se coboara sub apa, pentru a-si desfasura activitatea.

Parintele Arhimandrit Tihon Maschenicov, din Eparhia de Romni (din regiunea Sumi, a Ucrainei), care este, de asemenea, un scafandru pasionat din 1999, s-a numarat printre cei care au sprijinit ideea.

“Am căutat o fundație bună, o rocă. Am căutat mult timp, aproximativ o lună, și în cele din urmă am gasit o platformă convenabila.

Adancimea de 20 de metri este una optimă: pe de o parte, valurile nu vor putea muta crucea, ramanand in continuare stabila, și nici nu vor fi impiedicate navele (nicio nava neajungand cu carena la o asemenea adancime sub linia de plutire); pe de altă parte, această adâncime este cea la care au acces scafandrii instruiti, cu certificat”, a declarat Pr. Tihon.

Acesta a mai precizat, ca si-ar dori ca locul sa devina popular în rândul scafandrilor din întreaga lume.

http://www.napocanews.ro/

marea_mea_015

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(Rusia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.