Cele 7 mistere ale relaționării cu noi înșine și cu ceilalți


Cea mai incomodă dintre legile universale este fără îndoială Legea Oglindirii. Dacă mai e cineva care nu o cunoaște, amintesc cea mai scurtă dintre formulările sale: „Exteriorul reflectă interiorul”. Adică: în fiecare clipă a vieții noastre, oamenii pe care-i întâlnim și experiențele pe care le trăim ne reflectă ceea ce cuprindem în interiorul nostru. Dacă ați vizionat documentarul Legea Rezonanței – link, atunci veți observa ușor că Legea Oglindirii este practic o altă formulare a acesteia, una inițială, având în vedere că a apărut cu mult înainte (secolele II-I î.Hr).

La o primă vedere știu că mulți oameni acceptă funcționarea acestei legi universale. Însă acceptul „durează” până la un punct. Până exact în punctul când apar mai multe persoane și întâmplări care ne oglindesc aspectele pe care nu le acceptăm la noi înșine (detalii în documentarul „Efectul umbrei” – link ). În acest punct mulți oameni încearcă o reinterpretare a legii, un fel de „ocolire” sau măcar inventarea unei excepții imaginare, cam așa cum se întâmplă și în justiția zilelor noastre :))

Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza unei necunoașteri suficiente a modului în care se aplică această lege în cazurile reale de viață dar mai ales din cauza ego-ului nostru care este foarte greu de „dresat” :))

Acesta este motivul pentru care dau astăzi mai departe un material video pe care îl consider cel mai clar și cel mai bogat în explicații privind Legea Oglindirii – concept atât de util în autocunoaștere, cunoaștere universală, regăsirea armoniei în relațiile interumane și comunicare. Materialul video conține o conferință susținută de Gregg Braden intitulată de acesta: „Cele 7 oglinzi eseniene”.

Așa cum se poate bănui din titlu, conferința conține cele 7 mistere ale oglindirii prin intermediul relațiilor: cu noi înșine și cu ceilalți:

1. Oglinda a ceea ce suntem în momentul prezent;

2. Oglinda a ceea ce judecăm în acest moment;

3. Oglinda a ceea ce am pierdut/oferit/cedat la un moment dat;

4. Oglinda celei mai mari iubiri pierdute sau a celei mai mari frici pe care le-am avut/le avem;

5. Oglinda mamei, a tatălui și respectiv a Creatorului;

6. Oglinda cuceririi Întunericului cunoscută și sub numele de „cucerirea nopții negre a sufletului”;

7. Oglinda modului în care ne percepem pe noi înșine, cunoscută drept oglinda celui mai mare act de compasiune.

Materialul este complex și se înscrie foarte bine în seria „Informații care mi-au schimbat viața”, dar am ales să-l încadrez în serie doar cu tag pentru a fi mai ușor de găsit de către cei ce caută soluții reale și profunde în rezolvarea problemelor din relații și comunicare. Merită fiecare minut investit atât pentru valoare informațiilor cât și pentru blândețea terapeutică din glasul lui Gregg Braden și modul său de exprimare pe înțelesul tuturor. În plus, discursul conține o mulțime de scurte povestiri de viață ca exemple de aplicare a fiecărei „oglinzi”, deci sigur o să vă placă. Vizionare plăcută.. ♥

 

http://adinaamironesei.blogspot.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA ( video). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.