Uneori trebuie să te dăruieşti pentru a vedea cine eşti


Unii oameni aşteaptă o viaţă întreagă să îşi găsească sufletul pereche, în timp ce alţii par să fie împreună de o viaţă. Să găsești pe cineva pe care să-l iubești și care să te iubească este un sentiment extraordinar. Dar să găsești sufletul pereche este și mai grozav. Un suflet pereche este unul care te înțelege ca nimeni altul, te iubește ca nimeni altcineva, va fi mereu alături de tine, indiferent ce s-ar întâmpla. – Cecilia Ahern

Un jurnal nu mă compătimeşte pentru necazuri, nu zâmbeşte cu gura până la urechi atunci când un lucru bun mi se întâmplă, dar e mereu dispus să mă asculte şi să mă suporte. Hârtia îmi slujeşte drept prieten şi confident iar în urechea lui pot să torn preaplinul inimii mele.

Nu las să se amestece în paharul fericirii mele nici măcar un fir de amărăciune, căci o îndepărtez firav de propria mea conştiinţă. Fericirea predomină şi simt iz de aromă plăcută. Nu am cum să nu îi ştiu gustul. Această bucată de afecţiune umană mi se strecoară printre degete. Fericirea vine de undeva din înalturi, asezându-se blând asupra noastră. Este o rază încărcată cu divinitate, pe care sufletul, o trăieşte în modul cel mai plin.

Scriu în încercarea zadarnică de a-mi insufla mie insămi curaj. Drumul a fost şi mai este încă lung, cu multe oprelişti, dar fără opriri, însă, totodată, plin de recompense şi de surprize plăcute. – Fadia Faqir

Există atâtea lucruri minunate pe care ochii le-ar vedea dacă s-ar concentra asupra lor. Viaţa într-un fel e ca un tablou. O pictură abstractă ciudată. Poţi să o priveşti şi să te gândeşti că e doar o imagine neclară. Dar dacă stai şi o priveşti, o priveşti cu adevărat, te concentrezi asupra ei şi îţi foloseşti imaginaţia, viaţa devine mult mai mult. Atunci tabloul devine marea, cerul, oamenii, clădirile, un fluture pe o floare sau orice altceva decât pata care credeai odată că este.

Sunt oameni care, asemenea cadourilor împachetate, ascund secrete, oameni care se învelesc cu multe straturi, până să apară în faţa celor cărora le sunt destinaţi, care le dau la o parte pentru a putea privi în adâncul sufletului lor. Uneori trebuie să te dăruieşti cuiva pentru a vedea cine eşti.

https://rucsionita.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.