Capitalismul este un sistem social-economic în care fiecare încearcă să fure de la fiecare.


Capitalismul este un sistem social-economic în care fiecare încearcă să fure de la fiecare. Cei mai bogaţi din acest sistem sunt cei care fură de la toată lumea, dar de la ei nu fură nimeni. Cei mai săraci sunt cei de la care fură toată lumea, dar ei nu mai au de la cine să fure sau nu mai au cum să fure.

La fel se întâmplă şi în plan geopolitic. Există state (imperii), care jefuiesc şi exploatează alte state, dar pe ele nu le jefuieşte şi nu le exploatează nimeni (cu excepţia băncilor şi multinaţionalelor, care sunt suprastatale), aici putem menţiona SUA şi Marea Britanie şi state-colonii, care sunt jefuite atât de alte state, cât şi de bănci şi multinaţionale, dar care nu au posibilitatea şi priceperea de a jefui şi exploata alte ţări. Sau nu li se permite acest lucru de către imperii. Este cazul desigur al României şi al multor state din lumea a treia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în CAPITALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Capitalismul este un sistem social-economic în care fiecare încearcă să fure de la fiecare.

  1. Este aşa şi Da şi Nu! Orice sistem socio-economic are la bază niscai principii etico-morale asupra cărora cele trei puteri în stat ar trebui să vegheze, mai presus de Legile scrise sunt cutumele etico-morale.
    Însă subminarea dezvoltării cultural-educative şi pauperizarea generează patul social în care „furtul” de orice fel devine modus-vivendi.
    Şi aşa se face că exploatarea omului de către om devine dintr-un motor social-economic de progres într-un circuit al furtişagurilor şi minciunii perpetue într-o atmosferă de manipulare de tot felul, în care chiar şi cele mai puternice caractere se rătăcesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.