HALUCINANT: APA DIN BUCURESTI, DE 50 DE ORI MAI SCUMPA DECIT CEA DIN ARABIA SAUDITA


O glumă celebră spunea că, odată importat în Sahara, comunismul ar fi sfîrșit prin a provoca o criză de nisip. Comunismul a sucombat de mult, iar România nu e Sahara, cu toate acestea, apa de băut e mai scumpă în București de zeci de ori decît în Arabia saudită, țară deșertică.

Dezvăluirea incredibilă aparține deputatului PSD Dan Tudorache, într-o declarație parlamentară:

”Preţul apei în Bucureşti era în anul 2000, în contractul iniţial cu Apa Nova, de aproximativ 0,2 lei m3 şi trebuia ca până în 2015, deci până în anul acesta, să scadă la aproape jumătate. Ce s-a întâmplat în realitate? Preţul apei a crescut de mai multe ori. Apa potabilă este de 5,75 lei m3; tariful pentru canalizare este de 1,28 lei/m3. Vi se pare mult? Apa potabilă a ajuns foarte scumpă în Bucureşti, mult mai scumpă decât în Arabia Saudită, unde este 0,03 dolari/m3; în Cuba – 0,04 dolari/m3 sau în Italia, 0,5 euro/m3”.

Tudorache spune că incredibilele costuri se datorează PNL și, în special, liberalului Vlad Moisescu:

”Ce ne dovedesc acum şi procurorii DNA în dosarul Apa Nova, privatizarea nu este numai despre sufletul PNL, ci despre buzunarul şi trezoreria PNL şi, desigur, despre trezorierul PNL Vlad Moisescu, principalul suspect în dosarul Apa Nova(…) Apa Nova s-a folosit de sistemul corupt pe care l-a construit împreună cu trezorierul PNL, pentru a nu respecta angajamentele contractuale, care o obligau să modernizeze şi să extindă sistemul de apă şi de canal din Bucureşti. Ştim cu toţii cât este de proastă apa la robinet, în Bucureşti. Privatizarea nu a adus cu sine creşterea calităţii serviciului, ci creşterea preţului, profitul de sute de milioane de lei pentru corporaţie, costuri de sute de milioane pentru bucureşteni. Dar, oare, cât a fost şpaga aici? ” se întreabă, retoric, deputatul, care mai spune că, dacă PSD cîștigă alegerile din București, va rezilia contractul cu Apa Nova ”ca un exemplu pentru orice corporaţie care calcă în picioare legile şi interesele cetăţenilor pentru a face profit cu orice preţ”. (B.I.)

http://inpolitics.ro/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la HALUCINANT: APA DIN BUCURESTI, DE 50 DE ORI MAI SCUMPA DECIT CEA DIN ARABIA SAUDITA

  1. xaeus zice:

    Asa-i in capitalism. Ti se ia ceva care era gratis sau aproape gratis si ti se vinde scump, sau de sute de ori mai scump.
    Includem aici curentul, apa, benzina, locuintele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.