Un medic şi-a vândut cabinetul privat şi a deschis o farmacie cu hrană în loc de medicamente


Oare cind si pe medicii nostrii ii vor interesa sanatatea pacientilor si nu numai buzunarul propriu?

Doctorul Robert Weiss din New York a decis să arate tuturor care este importanţa nutriţiei corecte când vine vorba de sănătate, aşa că şi-a vândut cabinetul privat şi a deschis o „fermacie” (farmacy – joc de cuvinte, „fermă” + „farmacie”) care, în loc de medicamente, vinde hrană sănătoasă, la recomandarea medicului, fireşte.

”Fermacia” este, de fapt, un fel de cabinet medical la fermă, în mijlocul naturii, în Long Valley, New Jersey. Scopul proprietarului său este să trateze pacienţii cu plante şi hrană sănătoasă, în loc de medicamente, urmând dictonul cunoscut al lui Hippocrate: „Mâncarea să vă fie medicamentul şi medicamentul să vă fie mâncarea”. Weiss speră să convingă oamenii că trebuie să îşi recâştige echilibrul organismului prin consum de vegetale, cereale, fructe, nuci, seminţe etc. „Nu spun că dacă ai căzut şi ţi-ai luxat glezna pot să te ajut cu o compresă cu noroi pusă pe ea… Categoric, ai nevoie de cineva care să îţi repare osul. Eu vorbesc de tratarea bolilor cronice şi de prevenirea acestora (boli cardiovasculare, cancer) prin alimentaţie corectă”, spune medicul.

Dincolo de această dorinţă, medicul speră să poată reduce, într-o oarecare măsură, dependenţa societăţii moderne de medicamente oferite de industria farmaceutică pentru orice afecţiune, reală sau închipuită. Totodată, el îşi doreşte să ajute pacienţii să evite operaţii care nu sunt necesare, dacă reuşesc să îşi restabilească echilibrul corpului (fizic şi psihic). Până acum, 90 de familii au devenit clienţi ai cabinetului de la fermă: plătesc un abonament, dar fac şi voluntariat la fermă, culegând fructe, legume, ierburi de leac (iar prin asta fac şi mişcare). „Sănătatea umană este direct legată de sănătatea mediului, de producerea hranei şi de felul în care este cultivată”, explică medicul Weiss, care are şi specializare în botanică, pe lângă cea în medicină.

Sursa şi foto: True Activist

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(diverse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un medic şi-a vândut cabinetul privat şi a deschis o farmacie cu hrană în loc de medicamente

  1. Liviu zice:

    Buna ziua, Va rog sa nu mai Trimiteți pe email articolele de pe blogul DV, le pot citi direct de pe blog. Multumesc anticipat!

    Sent from my iPhone

    >

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.