Cine sunt eu? Băiatul de la livrări pizza


Cine sunt eu şi ce am devenit? Unde mi-am pierdut bucuria, curiozitatea sau entuziasmul, pe care-l simţeam pentru viaţă atunci când m-am născut aici? Unde mi-e pofta de a citi ori de a afla lucruri noi şi misterioase? Cine sunt şi ce trebuie să fac ca să trăiesc aşa cum am visat, în mijlocul oamenilor iubitori, care să mă admire sau să mă aprecieze, iar eu să îi apreciez înapoi? Astfel, cine sunt eu este întrebarea care mi-a schimbat viaţa, care mi-a răsunat în minte imediat după ce am primit o pizza livrată la domiciliu, un sos de ketchup şi două clătite! Ai cumva impresia că ceea ce citeşti este doar o glumă? Dacă încă persistă acest sentiment, aruncă o privire peste ultimele mele postări de pe pagina de Facebook. Când riscăm afectarea noastră sau a celor din jur, criza de identitate devine un obstacol major.

Unii dintre voi vă veţi întreba cine sunt eu să îmi comand pizza la domiciliu însă mai ales să şi scriu despre această realizare a mea, când altora abia dacă le ajung banii să îşi cumpere un covrig sau o plăcintă în valoare de doi lei. Ei bine, cu ocazia scrierii acestui articol realizez că a trecut mai bine de un an de când mi-am comandat ultima dată o pizza la domiciliu ori alte astfel de tipuri de hrană. Însă nu acesta este subiectul pe care intenţionez să îl ating prin intermediul articolului.

Am efectuat o comandă la un meniu cu o pizza şi două clătite incluse, în valoare de douăzeci şi cinci de lei. Timpul de livrare era estimat la 35 de minute, însă, tânărul care livra comanda a ajuns după aproximativ o oră şi jumătate! Acţiunea se desfăşura într-o seară de duminică (pe un timp ploios) într-un oraş aglomerat, unul în care majoritatea oamenilor erau obişnuiţi să comande mâncare cu livrare la domiciliu aproape zilnic.

Se aude soneria. La uşă era un tânăr în vârstă de aproximativ 22 de ani, care ţinea un pachet în mână. Felul în care respira m-a făcut să îmi dau seama că alergase pe scări, avea multe comenzi de livrat. Răspund, ţinând telefonul la ureche. Nici măcar nu îl priveam în ochi. A încercat să îmi spună ceva însă s-a oprit, în timp ce ridicam comanda lui vorbeam la telefon cu cineva! Întreb tânărul despre comandă, îmi confirmă că este în regulă şi îmi spune pe un ton timid, cu faţa roşie, zicând: „Am încercat să te sun dar suna ocupat, aştept de zece minute la uşa de intrare în bloc“.

Nu i-am răspuns deoarece era atât de evident, eu încă vorbeam la telefon! Îl întreb cât îi datorez, cu toate că ştiam deja. Îmi spune că douăzeci şi cinci de lei, dar îi întind treizeci ca să-i demonstrez cine sunt eu. Ezită, bagă mâna în buzunar ca să scoată restul dar iau pachetul şi închid uşa, nu stau la discuţii cu băiatul de la livrări pizza!

Cine sunt eu sau ce am devenit?

Azvârl cutia pe masă şi mă aşez la televizor! Mi-a trecut foamea şi spun în mintea mea: Ce ţară de rahat, cu oameni de rahat, am ajuns să aşteptăm o oră şi treizeci de minute pentru o pizza care s-a şi răcit! Dar imediat aveam să îmi dau seama că gândind astfel pe mine mă descriam de fapt.

În următoarea secundă m-am oprit în mod neaşteptat, iar din mine a răsunat întrebarea cine sunt eu şi ce am ajuns să fac? Cum mă comport cu oamenii, cum îi respect ori ce mă îndreptăţeşte să pretind respectul lor pentru lucrările mele când eu dovedesc că nu respect pe nimeni? Iată, am ajuns să desconsider oameni reali din pricina minţii mele care gândeşte influenţată de frustrările personale, numai nemulţumiri sau lucruri trăznite. Am desconsiderat un om muncitor din pricina serviciului său de moment? Eu nici măcar nu lucrez, iar în zilele mele cele mai deprimante mă imaginez o vedetă internaţională care strânge două milioane de vizualizări pe youtube în doar trei zile! În realitate, însă, eu sunt băiatul de la livrări pizza.

cine-sunt-eu

Cine sunt eu? Am devenit un bătrân ursuz şi morocănos, supărat pe propria viaţă, dar, care îi vinovăţeşte pe toţi cei din jur pentru nefericirea sa, aşa cum vedeam la părinţii colegilor mei din copilărie, pe care nu îi puteam accepta şi înţelege cu niciun chip? Sunt din cale afară de trist ori de abătut din pricina faptului că m-am purtat în felul acesta, cu toate că nu am făcut-o cu intenţie. Intenţia mea este să respect, să admir şi să iubesc toţi oamenii, tot timpul!

Eu nu sunt scriitor, nici măcar cititor de cărţi nu sunt! Cu toate că am scris patru cărţi şi peste o sută de articole, peblog, până la vârsta de douăzeci şi nouă de ani, eu nu sunt imaginea pe care v-o prezint pe internet, aproape zilnic, cea de care multe femei aproape că s-au îndrăgostit. Eu sunt un om simplu, modest, iar, de multe ori încet la minte în diverse domenii. Sunt un om care şi-ar dori să fie ca tine, să aibă o familie şi zeci de prieteni şi colegi în jur. Însă sunt aşa cum sunt şi sunt mulţumit, multă vreme nici aşa nu am ştiut că sunt. Astăzi mi-am reamintit. Pun mâna pe telefon, găsesc ultimul apel nerecepţionat şi apăs enter. Răspunde băiatul de la livrări pizza şi îi spun:

Bună seara, am efectuat o comandă meniu happy hour în urmă cu o oră şi jumătate la dumneavoastră.

  • Bună seara, ne cerem scuze pentru întârziere, am făcut tot ce ne-a stat în putere. Comanda este în regulă?

Comanda este în regulă, eu v-am sunat doar ca să vă mulţumesc.

  • Repet întrebarea, este în regulă comanda? A ajuns cu bine?

Comanda a ajuns cu bine, v-am sunat numai ca să vă mulţumesc. Mulţumesc!

  • Sunteţi sigur că este totul în regulă? Ok, a aaa… apreciem!

„Dacă nu ştii Cine eşti tu, nu îţi vei putea oferi ocazia să afli Cine sunt ceilalţi“..
source Alberto Bacoi.

http://vorbindcudumnezeu.com/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.