Discul prințului Sabu: mecanism antic extraterestru?


shutterstock-145545646   În ianuarie 1936, arheologii egipteni au adus lumină un ciudat și  controversat obiect (ooparts) care avea să declanșeze multe dispute  în comunitatea științifică. Conform testelor, acest artefact straniu  are o vechime de 5000 de ani. Specialiștii spun că ar fi vorba despre  un mecanism antic avansat. Are formă discoidală și este compus din  trei segmente concave sub formă de clapă, semănând mult cu o  ”elice” moderna. Presupusa ”elice” a fost confecționată din șist, are  un diametru de circa 60 centimetri, un centimetru grosimea  marginilor elicelor și 10,6 grosime în mijloc.

schist-disk-Discul prințului Sabu mecanism antic extraterestru2.2

A fost descoperit în nordul platoului Saqqara, la aproximativ 1,7  km nord de piramida din Djoser, din Egipt, în mormântul prințului  Sabu. Camera mortuară a fost complet inaccesibilă deoarece nu  avea scări, intrarea în marea suprastructură a fost complet umplută  cu nisip și ceramică de piatră. Prințul Sabu a fost fiul Faraonului  Adjuib, al cincilea conducător din prima dinastie a Egiptului antic,  din perioada lui 3111 î.Hr. Printre obiectele funerare extrase, au f ost găsite niște cuțite de piatră, săgeți și o serie de instrumente de  cupru. Dar, atenția arheologului britanic Walter Bryan Emery de  niște fragmente interesante ale unui ”castron de șist”.  Părea să fi fost un obiect rotund, sculptat cu o finețe incredibilă.  Egiptologii l-au botezat ”Discul de șist”, ”Discul de șist al prințului Sabu”, sau mai simplu ”Discul prințului Sabu.

schist-disk-Discul prințului Sabu mecanism antic extraterestru

Care a fost funcția originală a acestui dispozitivului? Este o  întrebare care dăinuie și astăzi. Nu s-a găsit nici un răspuns potrivit.  Ipoteze: obiectul a servit drept piedestal; reproduce o piesă dintr-o  tehnologie aero-spațială de origine extraterestră, terestră,  ancestrală sau dintr-o călătorie în timp. Dacă ”Discul prințului  Sabu” este de fapt o roată, ar însemna că vechii egipteni au avut  cunoștință de invenția roții încă din din jurul anului 3000 î.Hr..  Acest lucru iscă necesitatea de a se rescrie cărțile de istorie. Dacă  discul de șist nu este o roată ce altceva ar putea fi? Parte dintre  cercetători sugerează că natura fragilă a unui astfel de obiect  complicat de piatră sculptat limitează foarte mult utilizarea practică al lui și a avut o funcție pur și simplu decorativă, pentru ceremonii religioase sau alte astfel de scopuri. Desigur, unii cred că artefactul Sabu putea să fi servit ca lampă.

schist-disk-Discul prințului Sabu mecanism antic extraterestru4   Cu toate acestea, criticii acestei teorii susțin că din cauza formei și curburii  petalelor, nu putea să țină loc de lampă de ceremonial și, la urma urmei este  aproape imposibil să indice o funcție, doar că a folosit pentru o simplă  decorare. Acele curburi, bine definite, din interior demonstrează că ar fi avut  de îndeplinit funcții complexe. Egiptologul Cyril Aldred ajuns la concluzia că:  ”indiferent la ceea a fost folosit acest bizar obiect, continuă să ne sfideze și  reprezintă o provocare pentru omul modern. Acest «avansat puișor  tehnologic» a fost proiectat, fără îndoială, după o copie a unui obiect  metalic mult mai mare. Anticii aveau cunoștințe de ordin avansat, «străin»,  despre lumea înconjurătoare și despre univers.

   Si, de aici, se poate trage concluzia este posibil ca obiectul să fie un  mecanism care făcut parte dintr-o mașinărie avansată. De ce s-ar fi  deranjat vechii egipteni, în urmă cu acum peste 5.000 de ani, pentru a  proiecta un asemenea obiect cu o structură complexă? Designul futurist al  discului de continuă să-i chinuie pe toți cei care l-au văzut. Nu există nici o  îndoială că artefactul a trezit unul dintre cele mai complexe și vechi mistere egiptene”.”Discul prințului Sabu„ poate fi văzut la primul etaj al Muzeului Egiptean din Cairo. E acolo, într-o vitrină mică de sticlă, un obiect rotund solitar, un disc sau o roată de piatră care, în lumină puternică, trezește câteva niște ciudate reflecții albăstrui.

schist-disk-Discul prințului Sabu mecanism antic extraterestru5

Sursa : abdi.ro

http://intunel.com/

Acest articol a fost publicat în MISTERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.